FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, zprostředkovatel (provozovatel obchodu) mi za úplatu poskytuje prodejní místo ve svém obchodě, zboží mi prodává, já mu následně jednou měsíčně vystavím fakturu na prodané zboží. Zprostředkovatel není plátce DPH. Co se mu počítá do obratu 1 mil. Kč pro povinnou registraci k DPH? Pouze částka kterou ode mě obdrží za pronájem místa, nebo i částka za mé prodané zboží? (cena zboží není navyšována o další odměnu zprostředkovateli) Jak nejjednodušeji a správně k tomuto vztahu vést doklady? Musím mu vystavovat fakturu na zboží, nebo stačí jeho výd. pokl. dokl. na prodané zboží a příjmový na odměnu za prodej? (event. jeden výdajový – prodej snížený o odměnu?) Děkuji Vám mnohokrát za objasnění a přeji pěkný den
Prosím o odpověď na následující dotaz: chci (v jednoduchém účetnictví) doplnit paragon (účet za hotové za nakoupené zboží) tak, aby se z něj pro mě stal výdajový doklad. Co je třeba doplnit (chci si podle toho navrhnout razítko)? Děkuji.
Prosím o podrobný popis co má obsahovat Vnitřní předpis firmy ve všech oblastech ve vztahu k FÚ,IBP,OSSZ,ZP,ÚP, atd. - ve firmě nejsou odbory a není uzavřena kolektivní smlouva. Preferoval bych písemnou odpověď = osnovu vnitřního předpisu ve všech oblastech i za úplatu. Přžedem děkuji za vyčerpávající odpověď S pozdravem Jiří Pařízek Bartoňova 843 530 12 Pardubice tel:0602 624 610
V roce 1998 naše firma pořídila zahradu o výměře 81m2 (zapasáno v katastru nemovitosti s právním účinkem 13.5.98). Magistrát města povolil odnětí zemědělské půdy ze zeměď. půdního fondu, za což jsme v roce 2000 zaplatili poplatek 1700,- Kč. Jak o tomto poplatku bude účtováno?
Jsem instalatér,vedu JÚ a jsem plátce DPH.Potřeboval bych od Vás poradit ohledně výše DPH při fakturaci klientovy.Jedná se o hygienické doplňky do koupely/zásobníky na mýdlo,ručníky,věšáčky/ 5%nebo 22%.Děkuji
Mám prosím dva dotazy. Při překročení obratu 750 tis.za tři po sobě jdoucí měsíce jsem povinen stát se plátcem DPH. Je nějaká hranice pro roční obrat ? Druhý dotaz : sdělte mi prosím průměrnou cenu benzínu Natural za r. 1999 na použití soukromého vozidla pro podnikatelské účely.
Mám přihlášenu provozovnu (kancelář) v bytě trvalého bydliště a používám zde telefon a internet. Prosím o sdělení, podle jakých kritérií, popř. jakým procentem mám vypočítat oddělení soukromých od služebních hovorů pro účely daňového přiznání. Děkuji předem za odpověď.
V r. 93 investoval nájemce do mé nemovitosti dle platné nájemní smlouvy s mým souhlasem. Tuto smlouvu jsme uzavřeli jako dva občané - ne jako fyz. os. podnikatelé. Tato smlouva mě chrání před majetkovým vypořádáním za investici do mého majetku nájemci v průběhu i po skončení nájmu, nájemce se tohoto vypořádání zřekl,nájem mu byl po vzájemné dohodě stanoven vzhledem k rozsahu oprav (= investice)výrazně nižší, než je obvyklý (-75%).Ze znaleckých púosudků vyhotovených soudním znalcem před a po investici provedené nájemcem do mého majetku v r.93 vyplývá rozdíl +5mil. kč zvýšení hodnoty mého majetku. Nájemné stanovené touto smlouvou daním každý rok dle §9. Jakou částku budu mít za tento rok, kdy končí smlouva povinnost danit dle zákona č.586/1992, §23, odst.6a) co se týče investice do mého majetku? Bude se jednat o částku 5mil. kč sníženou o rovnoměrné odpisování, nebo o částku nového znaleckého posudku provedeného v tomto roce, neboť ceny za 8 let stouply? Já ani nájemce jsme neprováděli odpisování vložené investice, nájemce mi nikdy ani nedoložil konkrétní výši investice v kč proinvestovanou do mého majetku = faktury za stavební práce na nemovitosti a jejím vnitřním vybavení jako je kotelna, výtah, svítidla atd.
Firma registrovaná jako plátce DPH, se zabývá hlavní činností, kterou je nákup, postoupení pohledávek a závazků a následný zápočet (dvoj, troj i více zápočet). Nakupuje i materiál a služby s DPH. Jak v daném případě s uplatňováním odpočtu dle § 20.
1)Společnost zakoupila nákladní automobil AVIA na protiúčet za starou AVII. Prodávající uvádí slevu přímo na faktuře jako tzv. \\\"Marketinkovou slevu č.Tech.průkazu. Nemá povinnost odvést DPH i kupující, respektive prodávající původní staré AVIE. 2) Podnikatel zařadil do obchodního majetku osobní automobil, který používá pro podnikatelskou činnost. Z důvodů mimořádné závady a nepředpokládané opravy byl nucen, protože auto nejezdilo koupit nové. Nyní když staré auto je již opraveno, rozhodl se je vyřadit s firmy a darovat svému příbuznému. Bude platit jenom darovací daň ? Děkuji za odpověd
Při odstupném / za přenechání prodejny / je jaká sazba DPH ? Daní se ostupné standardní daní z příjmu ? Prosím odpovědět pouze zdarma.
Sleva na dítě Dobrý den,jsem zaměstnán na HPP a také jsem v roce 2010 začal podnikat.Chtěl jsem se zeptat zda můžu v daňovém přiznání požadovat slevu na dani i když z potvrzení od zaměstnavatele je uvedeno,že děti jsou uplatněny jako vyživované pro účely danového zvýhodnění.Myslím tím řádky č.72 a 73 v daňovém přiznání.Děkuji
Jedná se o problém zdanění zisku FO. Provádím krátkodobou reklamní činnost přes internet a rád bych věděl, jak mohu tento zisk nejraději jednorázově zdanit. Jedná se o částku do 20 000 Kč. Děkuji
Prosila bych o odpověď, jaká je průměrná cena benzinu Natural ve zdaňovacím období v r. 1999? Děkuji.
V únoru 1999 jsem získala živnostenský list na vedení účetnictví. Slyšela jsem, že se změnil v prosinci 1999 živnostenský zákon. Týká se to nějak mého oboru podnikání.Děkuji za odpověď.
Jak dlouho se mají uchovávat finanční doklady pro příjmy z podnikatelské činnosti na základě živ. oprávnění dle §7?
Dobrý den. V souvislosti s bezúplatným převodem bytové jednotky do vlastnictví od družstva podle zákona č.72/1994 Sb bych uvítal informaci zda tento převod podléhá nějaké dani (dani z převodu nemovitostí, darovací dani apod.), kterou bych měl zaplatit. Za odpovědˇ předem děkuji. S pozdravem P.S. Odpovědˇ piště prosím bez háčků a čárek
Prodáváme elektronické hudební nástroje a jejich sestavy s multimediálními PC. Lze ze skladu zboží převést do DHIM vzorek, který je používán výhradně na předvádění zboží a není určen pro prodej?
Postoupení leasingu II. - Smlouva o postoupení leasingu je podepsána dne 28.6.t.r. - splátkový kalendář máme převeden od 5.6.2000, ale z jeho obsahu jsem odvodil, že je vystavený původnímu pronajímateli, dnem 5.6. převeden na nás, ale jeho obsah zůstal nezměněn (jsou nám účtovány leasingové splátky již od 27.12.99, kdy převzal původní nájemnce předmět leasingu). Od 5.6. taktéž hradíme leasingové splátky my a automobil jsme fyzicky převzali. Postupiteli jsme uhradili oněch předmětných 145.000, ve kterých (jak se domnívám) by mělo být započteno prvních 6 leasingových splátek a část akontace. Zatím neznám původní výši akontace ani nevím, zda budu schopen ji zjistit. Předávací cena předmětu leasingu je ve splátkovém kalendáři uvedena ve výši 300 tis. Kč, přičemž spočítám-li základní výši leas. splátky tj. 8330,56 x doba trvání LS tj. 36 měsíců, vychází 299.900, po odečtu z předávací ceny vyjde 100,-- Kč a to je zůstatková hodnota, která souhlasí se splátkovým kalendářem. Nebudete-li z toho moudří, ochotně nafaxuji všechny dokumenty, sdělte, prosím, za jakých podmínek jste ochotni celou situaci vyřešit. Děkuji mnohokrát
Preji hezky den, obchoduji jako soukroma (fyzicka) nepodnikatelska osoba na trhu FOREX a nekdy se podari, ze je i zisk. Jakym zpusobem budu tento zisk danit? Dekuji