FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Tchán vlastní s.r.o. A a snacha vlastní s.r.o. B, jsou tyto osoby ekonomicky nebo personálně spojené dle par. 23 odst. 7 zák. o dani z příjmu? Děkuji
Nakupujeme stravenky pro závodní stravování v hodnotě 45,-Kč. Tyto stravenky jsou nám fakturovány bez DPH dle pokynu D185 z 13.1.1999. Zaměstnavatel přispívá z této hodnoty 25,-Kč (z nákladů a sociálního fondu) a za 20,-Kč je prodává zaměstnancům. Je tento prodej zaměstnacům rovněž osvobozen od DPH anebo podléhá zdanění dle par.14 zákona o DPH? Děkuji.
Dobry den, rad bych se Vas zeptal, jesli je mozne ziskat nekde el.podobu Smlouvy mezi CR a SRN o zamezeni dvojiteho zdaneni. Dekuji S.Zatko
Co musí obsahovat čestné prohlášení jednatele o splnění podmínek jednatelství při registraci spol. s r.o. na obchodní rejstřík ? Děkuji
Začínám podnikat na zivnostensky list (jednoduché účetnictví) a chci být plátcem DPH. Dostávám provizi za každou sjednanou pojistnou smlouvu. Účtuji v tomto případě DPH, jestli ano v jaké sazbě. Pro podnikání chci využívat osobní auto (asi 15 let staré), které využívám i k soukromým účelům. Jak mám zauctovovat naklady na PHM a opravy vozidla, kdy a za jakou dobu lze vypocitavat pomer soukrome/podnikani. Jakým způsobem si mám vložit auto do majetku. Děkuji
Dobrý den účtovat v jednoduchém účetnictví může pouze fyzická osoba, nebo i např s.r.o. Děkuji za odpověď.
Sazba DPH při zprostředkování likvidace zářivek
Postoupení leasingu - Převzali jsme leasing osobního automobilu na základě Smlouvy o postoupení a převzetí práv a povinností ze smlouvy (§524-532 OZ). Platba zálohy na LS proběhla v červnu t.r. ve výši 145.000,-- Kč, nyní hradíme po dobu 36 měsíců leasingové splátky (1. již byla uhrazena v záloze) - předávací cena předmětu leasingu je 300.000,--, zůstatková cena 100,-- Kč (leasingová splátka včetně fin. služeb a DPH je 10347,14 - z toho 8330,56 bez DPH, ZD pro sníženou sazbu (domnívám se, že finanční služby) 1920,48, DPH 96,10. Navíc - perlička - auto je převzaté v prosinci loňského roku, tudíž leasing (datum uskutečnění zd. plnění 1. splátky je 27.12.99), ale smlouvu máme podepsanou až 28.6.2000 a od této doby leasing také hradíme. Nemůžete, prosím Vás, \\\"rozluštit\\\" jakým způsobem celou operaci v JÚ zaúčtovat, abychom se nedopustili omylu? Případné další informace nutné k vyřešení rád sdělím. Děkuji.
Manželka provozuje hl. prac. poměr na živ. list a platí si zálohově soc. i zdrav. pojištění.Má nárok na ošetřování dětí (v případě že ano,kdo vyplácí peníze) . Děkuji
Jsem důchodce, zároveň ale i OSVČ. Od jaké výše ročního výdělku jsem povinen platit i sociální pojištění (a v jaké výši), či se na mne jeho platba vůbec nevztahuje? Předem děkuji za odpověď
Vážení, prosím o zodpovězení následujícího dotazu: V r. 1998 byl zakoupen nákladní automobil do HIM, fa za 64 000.-Kč, zaplaceno v JÚ bylo 20 000.-Kč, závazek 44 000.-Kč. Přepis proveden. byl uplatněn odpis tř. 2 rovnoměrný v částce 3968.-Kč, zůstatková cena k 31.12.1998 60 032.-Kč. V r. 1999 došlo k relamaci auta a byl od prodejce vystaven dobropis na 44 000.-Kč, závazek byl vynulován. Dobropis zase zaúčtován do HIM (nedaňové). Co se stane s HIM? Mám na kartě HIM snížit pořizovací cenu na 20 000.-Kč a odpisovat - nevím jak dál? anebo auto za 20 000.-kč dát do drobného majetku a v uzávěrkových operacích odečíst částku 3968.-Kč z nákladů v r. 1999 (odpis v r. 1998 - viz výše)? Nebo účtovat nějak jinak? Děkuji za odpověď.
Chci prodat byt v osobním vlastnictví. Kolaudace probehla v srpnu 1999. Má kupující nárok na státní podporu 3-4%, pokud si vezme hypotéku na tento byt. Já sama jsem tento nárok neuplatnila. Který den je rozhodný pro požádání státní podpory (splnění podmínky: 1 rok po kolaudaci), podepsání kupní smlouvy, návrhu na vklad do katastru nebo vyřízení v katastru nemovitostí. Budu platit daň z převodu bytu? Děkuji
Dobrý den prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Došlo k novele o DPH, můžete mi prosím napsat k jakým podstatným změnám došlo? Vím že je to poněkud obsáhlé, ale jenom nejdůležitější změny. Děkuji.
Dobrý den. Jaký je rozdíl mezi Dohodou o provedení práce a dohodou o pracovní činnosti. Myslím v otázce SP a ZP. Mám platit já nebo společnost? A co daň z příjmu? Mám to zahrnout do svého daňového přiznání (podnikám v jiném oboru a toto bych chtěl jen na dohodu, ale nevím co s tím). Nebo si mám udělat nový živn. list? Děkuji.
Máme podezření, že jsme nakoupili zboží od obchodníka, který se prezentoval jako plátce DPH a my jsme uplatnili odpočet. Nyní jsme potřebovali zboží reklamovat a opravit a obchodník zmizel, doklady byly asi falešné. Co s tím?
Přejeme hezký den, a dovolujeme si Vás požádat o pomoc v následujícím dotazu: Obchodujeme na Komoditní burze v New Yorku prostřednictvím brookerské společnosti. Prosíme o zaslání účtování následné modelové situace. Nákup kávy za 5.000 USD, za zprostředkování této operace 180 USD, po 2 měsících prodej za 7.000 USD (nebo za 1.000 USD). Peníze jsou složeny u brookerské společnosti na osobním účtě a z toho je tato společnost čerpá podle našich pokynů. Děkujeme za odpověď. ing. Jan Lacina jednatel společnosti SOUTH BOHEMIA STAR s.r.o. Veselí nad Lužnicí IČO - 47252472 sbs@sobnet.cz
V r.99 jsem byl zamestnan do 30.6. a pak jsem byl v evidenci Prac. uradu jako nezamestnan. Od 1.7. do 31.12.99 jsem nakoupil a prodal nekolik cennych papiru /mene nez 6 mesicu/. Do danoveho priznani mam zahrnout nezamestnaneckou podporu? Musim neco vyplnit take pro zdravotni a socialni pojistovnu? Dekuji.
Společnost s ručením omezeným Může společník vložit do rezervního fondu pohledávky za zboží v nominální hodnotě, které má vůči této společnosti?
FO pujci urcitou castku jine FO. Ta po urcite dobe vrati penize zpet i s urokem. Musi z uroku pujcujici zaplatit dan ? Dekuji za informace.
Jakým způsobem se spočítá daň při obchodování s akciemi v cizí měně (např.na internetu a v $). Děkuji.