FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna daně je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO

odpovídal(a): Redakce

Zkouška kreditního systému, prosím odpovězte mě…

Zkouška kreditního systému, prosím odpovězte mě jako placený dotaz. Díky

Další pokus správce

Další pokus správce

zKOUSKA

zKOUSKA

Zkouska placene odpovedi

Vážený pane Brandejs, rád bych s Vámi probral placené dotazy. Prý to pořád nefunguje. Odpovězte mě prosím na tento dotaz jako placený s návrhem ceny a popisem. Pak mě prosím zavolejte. S pozdravem Pavel Manhalter - Finance.CZ

Formulář přiznání

Jako hospodář horolezeckého oddílu vedu pro náš oddíl jednoduché účetnictví pomocí programu Účto2000. Musím podávat daňové přiznání, když oddíl nemá žádné příjmy podléhající dani z příjmu, ale chci aby nám finanční úřad vrátil daň odvedenou bankou z termínovaného vkladu? Jestli ano, pak nevím jak mám vyplnit formulář pro daň z příjmu právnických osob. Poraďte mi, prosím, kde bych nalezl nějaký vzor vyplněného přiznání právnické osoby účtující v jednoduchém účetnictví. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Vrácení přeplatku na dani

Jak časově dlouho zpětně můžeme žádat o vrácení přeplatku na dani z příjmu vybírané srážkou. Po jaké době dojde k promlčení této daně.

zálohy na sociální poji?tění a výpočet důchodu

Při platbě záloh na sociální pojištění např. 10000,- Kč/měsíc. Po vyúčtování mi vrátí 30 000,- Kč/rok. Výpočet výšky důchodu se provádí z částky zaplacených záloh nebo z konečné sumy po vrácení přeplatku??? Děkuji za odpověď

Nepodané přiznání k dani z příjmů za rok 1998

Nepodal jsem v roce 1998 danove priznani. Podnikani jsem mel jako svuj hlavni zdroj prijmu. Mel jsem primy z podnikani(poradensdtvi) i vydaje. Zisk je minimalni nebo vubec zadny. Co mi hrozi a jak to elegantne vyresit?

nezdanitelné částky základu daně

Spolupracující osoby- dělení příjmů a výdajů. Studujcí/21/, na kterého jsem v roce 99 uplatňovala odp. položky, bude mít jako spolupr. osoba základ daně např. 20.000. Lze odečíst roční částku 21.600 nebo 34.920 nebo 10.464 nebo některé současně? Já bych dodatečně mohla dodanit za rok 99 nezdanitelnou částku? Na konci roku jsem měla příjmy za spolupráce manžela a výše uvedené vyž. osoby. Jak se změní prohlášení poplatníka /mé/ a bude přeplatek daně, který zde vznikne, vrácen finnnčním úřadem?

druhy příjmů

Jak se sčítají příjmy v daň. přiznání - příjmy ze závislé činnosti/zálohová daň/, příjmy jako OSVČ, příjmy z dohody o provedení práce /zvl. sazba daně/? V DPP se neplatí ZP a SP a příjem je již jednou zdaněný. Děkuji.

úpis akcií

Jako drobný investor - fyzická osoba jsem se zúčastnil úpisu akcií KB. Budu je chtít později prodat tak, aby splněním 6 měsíčního držení upsaných akcií výnos z prodeje nebyl zdaněn. Ze kterého data musím vycházet při počítání 6 měsíční lhůty: z data připsání akcií Střediskem CP anebo z data zaplacení upsaných akcií KB? Děkuji, T.Mikulenka

Nezdanitelná část

Prosím o odpověď na otázku, zda nezdanitelná část základu daně u základního odpočtu je na rok 2000 stejna jako v minulém roce, tedy 34 920 Kč ročně. Předem děkuji za odpověď. Stejskalová

FKSP

Zajimaly by me moznosti (povinnost) tvorby FONDU KULTURNICH A SOCIALNICH POTREB a podminky (omezeni)jeho uziti. Dekuji. Herman

V.O.S. versus S.R.O.

Dobrý den, zajímalo by mne jaké jsou právní a účetní rozdíly mezi právnickou osobou (s.r.o. a v.o.s). Děkuji za odpověď.

Chtela bych vas poprosit o podrobny vypis vseho…

Chtela bych vas poprosit o podrobny vypis vseho co je tyce "nakladů" prosim o co nejrychlejsi zaslani diky

Odpočet úroků

Dobrý den, jsem přistupitelkou úvěru své dcery. Předmět úvěru má ve vlastnictví dcera, která je v současné době na mateřské dovolené a nemůže si odpočíst úroky ze základu daně. Mohu si je odpočíst já jako přistupitel ? Děkuji za odpověď

odpovídal(a): Elena

Dva pracovní poměry

Dobrý den, v tuto chvíli mám dva hlavní poměry současně v jiném oboru. Dva zároveň jen na 1 měsíc. V druhém zaměstnání na HPP jsem podepsala daňové přiznání.V prvním to dělává naše účetní obvykle. Chci se zeptat, jestli budu mít problém, nebo bude lepší ve druhém zaměstnání podepsat přiznání o měsíc později. Nebo jestli to můžu nechat jak to je. A ještě prosím jednu otázku, zdravotní a sociální pojištění mohou za mě odvést oba dva zaměstnavatelé? Nebude i toto problém? Děkuji MNOHOKRÁT.

Vážení,obracím se na Vás s následujícím dotazem. …

Vážení,obracím se na Vás s následujícím dotazem. Máme s firmou smlouvu na bezregresní odkup pohledávek. Tato faktoringová společnost nám poskytuje zálohu v určité výši z nominální hodnoty pohledávky. Z této zálohy je nám vyúčtován každý měsíc úrok. Úroková sazba na zálohu je fixována na období 3 měsíců. Vyskytl se následující problém: factoringová společnost nám po dvě následující období (1.-3. a 4.-6.)vyúčtovala úrok v chybné výši. Nyní poslala za další období-červenec-fakturu, ve které příslušný rozdíl vyrovnala( tedy odečetla neoprávněně účtovaný úrok). Je tento postup správný, nebo máme žádat vystavení dobropisu. Mnohokrát děkuji. S pozdravem S.Bálka

Přefakturace slu?eb poskytovaných organizační slo?

Dle novely zákona o DPH se od 1.4.2000 zdaňují služby poskytnuté v tuzemsku zahraničním firmám, které zde mají organizační složku. Může být služba fakturována této organizační složce, která si uplatní odpočet DPH a své mateřské firmě službu přefakturuje bez DPH jako vnitropodnikový finanční vztah ?

Prosíme o vyřešení následujících problémů v…

Prosíme o vyřešení následujících problémů v oblasti jednoduchého účetnictví: 1. Převod z devizového účtu na korunový. Jaký kurs se účtuje v peněžním deníku? 2. Účtuje se v pen. deníku o kurzových rozdílech? 3. Při vývozu zboží se použije datum odbavení na vnitrozemské celnici či přechodu zboží přes hranici? Které datum uvedené na JCD je pro nás datem uskutečnění zdanitelného plnění? 4. Jak účtovat převod z devizového účtu v DEM na účet v Bratislavě v SKK? 5. Přijaté úhrady lze účtovat do pen. deníku hromadně kursem v den vystavení výpisu nebo každý den jednotlivých úhrad samostatným kursem? 6. Jakým kursem účtovat platby na Slovensku z účtu vedeného v Bratislavě v SKK?