FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
URGENT chcem Vas poziadat o orientacnu informaciu ake dodatocne naklady, poplatky (dan z prijmu, nedanovy naklad, dan z vyhry, darovania, DPH, prip. ine odvody) vzniknu pri nasledovnej promocnej akcii: ludia si kupuju napoje v obchode: 1. Pri odovzdani 4 ks uzaverov z napojov dostanu 1 flasu zdarma (cena flase 10,-Kc) 2. po nazbierani 10 ks etikiet sa dostanu do zrebovania o vyhry: - hlavna cena zajazd v hodnote 100 000Kc s DPH - poukazka na nakup v hodnote 2000, 5000, 10000 Kc Informaciu potrebujem orientacne urgent do kalkulacie na akciu. Presne pisomne stanovisko Vas poziadam pri realizacii akcie a s konkretnymi presnymi cislami. Akcia sa kona prostrednictvom firmy so sidlom v CR. Mozte mi poslat navrh zmluvy o spolupraci? Dakujem Ivan Medvecky JandL, marketing a reklama, Bratislava
Mam nasledujici, pomerne komplikovany dotaz. Do 31.8.2001 jsem byla zamestnancem. Od 11.6.2001 jsem si zridila zivnostensky list. Tj. po dobu od 11.6. do 31.8.2001 byla zivnost pouze vedlejsi cinnosti. Po ukonceni zamestnaneckeho pomeru se zivnost automaticky stala hlavni cinnosti. Z vaznych rodinnych duvodu jsem odcestovala koncem zari do zahranici. Od te doby jsem neplatila ani zdravotni, ani socialni pojisteni. V zahranici jsem i nadale. Nyni jsem musela podavat danove priznani. Dotaz c.1: je mozne zdravotni a socialni pojisteni doplatit? v jake vysi se stanovuje socialni pojisteni, kdyz jsem za celou dobu provozovani zivnosti nevydelala ani 1Kc. Dotaz c. 2: Eviduje se v danovem priznani, kolik bylo uhrazeno na zdravotni a socialni pojisteni. Prip. na kterem radku dan. priznani typu B. Velice Vam dekuji za zodpovezeni. Helena Polivkova
Dobrý den, před týdnem jsem Vám zaslal seriozní dotaz, dosud jsem však neobdržel odpověď a záležitost je pro mne již urgentní, takže děkuji za deklarovanou garanci 2 dnů, již se obracím jinam.
Uzavřel jsem smlouvu o penz. přip. na částku 100Kč, kterou jsem během roku změnil na 1500Kč( změnový doklad jsem podle jeho požadavku zaslal fondu)a po konci roku jsem dostal výpis z účtu. Můj dotaz zní: "Jaké doklady a na základě čeho může finanční úřad požadovat pro daňové přiznání? Stačí smlouva a výpis z účtu? Finanční úřad Brno-venkov požaduje smlouvu, výpis z účtu a dodatek ke smlouvě, který, ale nemám. Postupuje správně?"
Vyplňuji přiznání k dani z příjmu fyzických osob typ B, a přestože mám před sebou zákon o účetníctví, není mi jasné jaký je rozdíl mezi příjmy a výdaji dle zákona o účetnictví a dle zákona o daních z příjmu.(Příloha M daňového přiznání - Přehled o příjmech a výdajích).Prosím o radu. Děkuji.
Podnikám a chtěl bych v letošním roce optimalizo-vat daňový základ tak, že uzavřu se 17ti letou dcerou studentkou dohodu o provedení práce (nebu-de platit zdrav ani soc. pojištění) na 100 hodin za rok. Může dcera uplatnit v této dohodě nezdani-telnou částku (cca 3.800 Kč měsíčně jako student)? Tzn. že když její mzda ode mne bude do 45 tisíc za rok, nebude platit žádnou daň ze mzdy? Mohu já na dceru v takovém případě uplatnit v daňovém přiznání odčitatelnou položku ze základu daně na dítě? Děkuji za odpověď.
Prosím o odpověď na tuto otázku: životní pojištění se zahrnuje do výdajů v Přehledu pro sociální a zdravotní, nebo nezahrnuje?Děkuji.
Dobrý den. Prosím Vás o radu týkající se vývouzu SW. Jde o vlastní tzv. krabicový SW, který je vyvážen fyzicky na CD a při přechodu hranice je vystaveno JCD. Jedná se z hlediska Zákona o DPH o vývoz zboží nebo o vývoz služeb (§2(2)b))? Děkuji za odpověď.
Prosím o odpověď na můj dotaz týkající se uplatnění odčitatelné položky životního pojištění. Mám již od r. 1999 uzavřenou důdodovou pojistku, jejíž konec byl sjednán nejpozději do 10.1.2015, kdy dovrším 62 let. Potvrzení od pojišťovny mám. Prosím o posouzení, zda, když mám ve smlouvě výše uvedené "nejpozději do" splňuji podmínky pro uplatnění odpočtu. Děkuji. Dana
Kdo zdani cenu z verejne souteze u pravnicke osoby (s.r.o., a.s.) a v jake vysi? Mesto, ktere cenu vyplaci, nebo pravnicka osoba sama. Dekuji.
Dobrý den, manžel má ŽL na provozování tenisové školy, dosud odečítal % výdaje, ale nyní bude přecházet na skutečně vynaložené výdaje. Můžete mi poradit odbornou literaturu, ve které bych našla, co může dávat do výdajů a jaké musí vést doklady? Děkuji.
Dobrý den, mám následující dotaz: OSVČ účtující v soustavě jednocduchého účetnictví, výdaje uplatněny paušální částkou, navíc uplatněno zaplacené pojistné. Některé platby - zálohy pojistného v roce 2001 byly uhrazeny vyšší než bylo stanoveno dle předhledu podaného v roce 2001. Je možné uplatnit pojistné v plné výši skutečně zaplacené, nebo pouze ve vyši záloh dle přehledu podaného v roce 2001, když budu požadovat vrácení přeplatku pojistného za rok 2001 (vypočtené pojistné za rok 2001 bude nižší i než pojistné ve výši vycházející dle přehledu za rok 2001,tzn. došlo k poklesu příjmů) děkuji P.Č.
Ve kterém řádku v danovém priznání za rok 2001 si může odečíst zdravotní a sociální pojištění osoba spolupracující
Dobrý den.Při ročním zúčtování mzdy má zaměstnanec přeplatek na zálohách na daň z příjmu částku 2025,-Kč,zajímalo by mě, jak mám postupovat.Mám žádat FÚ o vrácení přeplatku nebo snížit o tento přeplatek příští odvody? Děkuji
Dobrý den! Při vypisování přiznání pro fyzické osoby typu B jsem se zasekl na poslední straně přílohy M a to v tabulce "Přehled o příjmech a výdajích". Nevím jaký je rozdíl např. mezi příjmy z prodeje podle zákona o účetnictví nebo příjmy z prodeje podle zákona o daních z příjmů. Nenašel jsem to ani při zběžném prostudování zákonů. Děkuji
Pracuji na zelenou kartu v Nemecku, v roce 2001 jsem nemel ja ani manzelka prijem v CR a jsme v Nemecku od 15.1.2001. Manzelka nepracuje (nesmi) a prijem mam jen ja. V CR mame oba trvaly pobyt, vlastnime byt ktery pronajimame zhruba od cervna 2001. Myslim si, ze kdyz podam priznani v Nemecku (spolecne) splnim svou danovou povinnost. Musim CR urady o tomto informovat, resp. podat danove priznani i v CR s uvedenim castky, kterou jsem zaplatil v SRN? Je mozne, aby v CR podala manzelka priznani k dani z prijmu (z pronajmu bytu), ze ktereho odecist zakonnou odecitatelnou polozku? Nebo je lepsi pronajem bytu v soucasne dobe jeste nezdanovat? Dekuji za odpovedi, mozna budou zajimat i ostatni drzitele zelenych karet v Nemecku.
Dobrý den. Jsem profes. sportovec. Do roku 2001 jsem účtovala v jed.účet. Od roku 2002 jsem podle zákona nucena účtovat v pod.účet? Nemám živnost. list. Jsem osoba samostatně výdělečně činná.
Chci si uplatnit 10% odpočtu na nákl. auto dle paragrafu 34 odst.7/leasing/.Leasingová společnost mi vystavila doklad,že sama neuplatňuje. Doklad zní na částku bez DPH, já ale plátce DPH nejsem. Můžu si uplatnit odpočet s DPH nebo bez DPH? Děkuji za odpověď
Vážení, Chtěl bych Vás poprosit o radu: Když si sám vedu účetnictví na počítači, co všechno musím mít vytištěné na konci zdaňovacího období pro případ kontroly? (peněžní deník, seznam faktur???.?) Mám živnostenský list vystavený na ?Grafické práce ? prováděné na počítači a vedu si na tuto činnost sám účetnictví na počítači. Jsem plátce DPH. Předem Vám moc děkuji za zodpovězení mé otázky. S pozdravem
Uzavřel jsem s jedním zaměstnavatelem dohodu o provedení práce a podepsal prohlášení k dani. Mohu během této doby uzavřít dohodu o provedení práce i s jiným subjektem, aniž by mi tento musel z odměny srazit daň zvláštní sazbou? Předpokládám totiž, že můj roční příjem nedosáhne takové výše, abych vůbec daně platil, a chtěl bych proto i tento příjem zahrnout do celkového daňového základu.