FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak zapsat v DP pro FO typ B zůstatek na běžném účtě podnikatele když je -353 Kč. Mám napsat 0 a do závazků -353 nebo jakým způsobem. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, zajímalo by mne kam se v DP pro FO typ B zapisují odpisy majetku. Je to podle §23, nebo se přímo zahrnují do výdajů?
Dobrý den, vede JÚ svému otci, který začal podnikat jako OSVČ (zedník). Používá pro podnikání osobní automobil soukromý, není zahrnut do obchodního majetku. Zajímalo by mne kdy se účtuje náhrada 3,40 za km? (uzávěrkové operace?), a jaká je sazba PHM pro 95 oktanový benzin a kdy se účtuje? Dále by mne zajímalo do které kolonky v DP se zapisují úroky z běžného podnikatelského účtu. Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Zajímalo by mne zda si živnostník (např.truhlář) uplatňující výdaje % z příjmů může odečíst nějakým způsobem leasing.splátky? Děkuji.
Dobrý večer. Dovoluji si Vás požádat o radu. Od ledna 2003 jsem OSVČ (JÚ, nejsem plátcem DPH) a k provozování živnosti využívám osobní automobil, který má manželka na leasing jako soukromá osoba (na RČ). Co je možné uplatnit v souvislosti s využíváním tohoto auta v nákladech (pohonné hmoty, část leasingových splátek apod.)? Děkuji za Vaši odpověď.
Dobrý den, prodávám byt v OV. Prostředky (100%) utržené za prodej chci použít na výstavbu bytu nového, rovněž do OV (zbytek investic, tj. asi 1/3 bude hrazen hypotékou). Je možné nějakým způsobem snížit daň z převodu nemovitosti, kterou jsem nucen zaplatit a která je maximálně nemravná (moje vlastní vydělané a zdaněné peníze investované do vlastního majetku jsou daněny znovu bez mrknutí oka - státní podpora bydlení skutečně funguje :-((. Prodej bytu není spekulativní (obývám jej déle než dva roky), takže alespoň daň z příjmu mě nečeká. Díky za rychlou info Milan
Dobry den, zaujimalo by ako sa zdanuje rocny prijem do 50 tisic. Som student a pracovala som na 0,2 na vpp. a este by ma zaujimalo kde najdem kod statu (slovensko), pretoze na internetovom odkaze podla prilohy, sa nenachadza ziadny zoznam. za odpoved dakujem.
jak účtovat příjmy v pohostinství? nevlastním pokladnu.
Dobrý den. Jsem OSVČ, účtuji v JU a zabývam se výrobou softwaru (dále jen sw). Dočetl jsem se, že vlastnoručně vytvořený sw mohu zahrnout do nehmotného majetku, pokud jeho cena překročí 7000 včetně. Jak ale tento sw ocenit? Pořizovací cena není žádná (vývojové prostředí, ve kterém je sw vyvíjen, bylo zakoupeno o několik let dříve), vlastní náklady jsou pouze doba strávená programováním, max. ještě tak literatura a připojení k internetu. Já sám jsem také uživatelem tohoto sw. Můžete mi prosím poradit jak provést ocenění, pokud je to vůbec možné? Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne,
Dobry den. Je mozne uplatnit odpocet uroku z hypotecniho uveru v DPFO manzela v pripade, ze ucastnikem smlouvy o uveru je pouze manzelka, ktera byla v uplynulem zdanovacim obdobi na rodicovske dovolene a nemela zadne zdanitelne prijmy ? Dekuji.
Jaké jsou cestovní náklady-stravné.
Mam ZL na vyuku cizich jazyku. Mohu si do svych nakladu zanest nakup obleceni potrebny k vykonu me prace? Jako firemni lektor musim nejak vypadat.
Preji dobry den.Jsem obcan CR-s trvalym pobytem v CR a jsem zamestnan soucasne u 2 zamestnavatelu.Jeden ma sidlo v Cesku,druhy na Slovensku.U obou zamestnavatelu probihaji odvody(dane,socialni,zdravotni)Vim,ze mezi CR a SR je uzavrena smlouva o zamezeni dvojiho zdaneni.Pri vyplnovani dp jsem narazil na 2 metody odpoctu dane zaplacene v zahranici.Metodu vyneti s vyhradou progrese a Metodu zapoctu dane zaplacene v zahranici.Kterou metodu v tomto pripade muzu pouzit?Dekuji
V jaké časové lhůtě musím po podání daňového přiznání zaplatit daň (daň z příjmu fyzických osob) ? Děkuji
Dobrý, den. Jak správně zaúčtovat pohoštění vlastních pracovníků, kteří se zúčastnili školení ve dnech pracovního klidu v sídle naší organizace? Pohoštění nakoupila naše organizace. Lze účtovat na služby nebo stravné ?
Mam dve zamestnani. Normalne vypisuji danove prohlaseni typu A pro fyzicke osoby. Ve zdanovacim obdobi jsem prodal nemovitost, kterou jsem nevlastnil dele nez 5 let a mel bych proto rozdil ceny zdanit jako prijem. Zatim jsem zjistil, ze na formulari typu B se tato polozka uvadi jako paragraf 10 ostatni prijmy, ale nevim kde ji mam uvest na formulari typu A. Dekuji za odpoved
Dobry den, podnikam jako fyzicka osoba, podavam danove priznani typu B. Chtel bych se prosim zeptat - kolik let zpetne po me muze chtit financni urad videt ucetnictvi a pokutovat pripadne nesrovnalosti? Je to tak, ze 3 roky a drivejsi ucetnictvi uz po mne nemuze chtit, nebo ho nemuze pokutovat??? A od kdy se tyto 3 roky pocitaji - od podani danoveho priznani? Moc dekuji za odpoved,
Dobrý den, chtěla bych prosím vědět, zda je zdanitelné plnění, pokud soud dlužníkovi zabaví HIM nebo DHIM na úhradu dluhu. Moc děkuji.
Které účty účtové osnovy jsou daňově neuznatelným nákladem a výnosem pro právnické osoby? právní forma-S.R.O. Děkuji mnohokrát, nejsem si pro rok 2002 jistá
Dobrý den, mám od 30.10.2002 ŽL, vedu JÚ, mám souběh se zaměstnáním, které je hlavním zdrojem příjmů. Za rok 2002 jsem v daňovém přiznání vykázal ztrátu. Chystám se podat "přehled příjmů a výdajů" pro ČSSZ. Dotazy: 1)Musím se přihlásit k účasti na důchodovém pojištění ještě jako OSVČ? 2)Jak je to s placením záloh (v případě, že jsem neměl zisk jako OSVČ). Zatím tomu rozumím tak, že pokud při souběhu nemám zisk jako OSVČ nic neplatím. Dekuji Vadas