FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobry den, potrebovala bych vedet jak v jake vysi se u nas zdanuji Opcni zamestnanecke akcie? Pristi rok je chceme prodat, ale nevime kolik budeme muset zaplatit dani? Existuje nejaka hranice do ktere se neplati dan? Dekuji
Dobrý den, pane doktore, V s.r.o. se valmá hromada usnesla (a dala do zápisu, že každý rok uhradí svým společníkům dovolenou do 20000Kč z nerozděleného zisku. Mohu při vyplacení této částky na dovolenou použít daň ve výši 15% -srážková daň. Popřípadě na jakou daň se bude tento příjem vztahovat? děkuji
Dobrý den. Je pravda, že když uplatním paušální výdaj např.50% mohu si do výdajů ještě NAVÍC připočíst výdaje za zdravotní a sociální?
Dobrý den, prosím o informaci, zda se osvobození daně z převodu nemovitosti vztahuje i na tento případ. Firma A prodala firmě B rozestavěné byty. Firma B je dokončila, zkolaudovala a prodala svým zákazníkům. Obě firmy mají výstavbu a prodej bytů ve své podnik. činnosti. Je firma B povinna platit daň z převodu nemovitostí? Děkuji a jsem s pozdravem.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou podmínky (hranice) odvodu daně z DPP, případně odkaz na určitý zákon, paragraf. Kdy se odvádí 12% a kdy více? V některých příspěvcích uvádíte 20% a tak nevím, jakou sazbu použít. Děkuji.
Dobrý den,jsme příspěvková org.Mohu z FKSP poskytnout vitaminy zaměstnanci,který je již půl roku na nemocenské?Pracovní poměr se zaměstnancem nadále trvá.Děkuji
Dobrý den,syn není plátcem DPH,ale 30.9. dosáhl obratu přes 1 mil. Kč za období 9 měsíců.Podle zákona o DPH se zřejmě měl do 15.10. přihlásit k registraci a od 1.dne třetího měsíce následujícího po měsíci,ve kterém překročil stanovený obrat stát plátcem DPH (§94),tedy od 1.12.On se ale přihlásit zapomněl.Může to udělat až teď?(Viz dále §94 bod 1)Můžou být nějaké sankce, když by se stal plátcem od 1.12.2006? Děkuji za odpověď.
podnikám v oboru grafické a kresličské práce, mám dotaz co všechno si mohu uplatnit jako náklady na podnikání, je možno uplatňovat oblečení a pokud ano v jakém rozsahu tak aby nebyly problemy při případné kontrole FÚ díky za odpověď
Dobrý den, fyz. osoba si pořídila traktor se kterým bude provádět údržbu silnice v zimě. Musí platit z traktoru sil. daň když není traktor využíván k zem. činnosti? Dále zakoupil radlici v ceně 18.000,- Kč, kterou bude používat za tímto traktorem, /samostatně ji nelze užívat/musí ji odepisovat nebo ji může dát přímo do nákladů? Děkuji Vám za odpověď.
Dobrý den, prosím o radu, do jaké odpisové skupiny patří "srubový rekreační dům" (dřevostavba), který si s.r.o. nechá postavit za účelem podnikání v tomto objektu, částečně jako administrativní a reprezentativní budova a částečně jako ubytovací zařízení? Jde nám o to zda lze tuto budovu posuzovat jako budovu ze dřeva - odp. sk. 4? Podezdívka sice bude zděná, ale jinak celá budova pouze ze dřeva. Děkuji za odpověď.
Dobry den, snazil jsem se najit odpovedi sam, ale stale nemam jasno, prosim o pomoc. Prvnich 10 mesicu jsem mel prijem ze zavisle cinnosti v CR. Od rijna vsak pracuji v zahranici (Irsko) a platim zde dan z prijmu. V lednu pojedu do CR podat danove priznani za rok 2006. Musim v nem uvest i prijem zahranicni i kdyz zde dane platim ? Protoze v Irsku pobiram minimalni mzdu, platim i minimalni dane. V CR jsem mel vysoky prijem, takze budu platit vysoke dane. Nerad bych danil svoje zahranicni prijmy touto vysokou "ceskou" dani. Samozrejme nechci obchazet zadne zakony. Existuje nejake legalni reseni ? Jsem ochoten poskytnout podrobnejsi informace a za radu rad zaplatim Dekuji Tomas K.
Dobrý den, jsem FO, účtuji v daňové evidenci.Místo podnikání je totožné s trvalým bydlištěm.Mam ale dvě provozovny a zajímá mě, jestli si můžu uplatnit cestovné z místa podnikání do provozovny a zpět.Děkuji
Dobrý den, jsem OSVČ a platím zálohy na soc. a zdr. pojištění. Pokud zaplatím zálohy za prosinec 2006 až po konci roku (což prý můžu učinit, až do 8.1.2007), můžu si tyto zálohy odečist od daňového základu až v roce 2007 nebo to stále ještě z hlediska DzPFO spadá jako uznatelný výdaj do roku 2006? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,jsem OSVČ a podnikám ve stavebnictví.Mám čtyřčlenou partu která je u mě zaměstnána na ŽL a nyní bych chtěl přibrat ještě jednoho člověka který by chtěl zaměstnat na hlavní pracovní poměr.Rád bych se proto poradil co vše vzít někoho jako zaměstnance obnáší?Budu mít nějaké úlevy na daních,kam bych se měl přihlásit a jak by to bylo s vyplácením mzdy?Předem moc děkuji za Vaší odpověd.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, jaké náležitosti musí obsahovat faktura za služby vystavená plátci daně v zahraničí. Děkuji.
Dobrý den, prosím o radu ohledně kurzu pro přepočet přijaté zahraniční faktury. Máme stanovený pevný kurz, mohu přijaté faktury přepočítávat aktuálním kurzem nebo musím použít pevný.
Prosím o radu, v jakém řádku přiznání k DPH by se měla objevit faktura za služby(jedná se firemní školení se zábavným programem) vystavená do zahraničí. Oba jsou plátci DPH, DUZP je v zahraničí. Děkuji.
Mam dotaz,jsem zivnostník s plátcem DPH, když si nakoupím zboží které není vystaveno DPH však ta firma není platcem DPH a pak ty zboží prodám tak snad musím vypočítat DPH 19% či uvedu DPH 0%??Pokud DPH 19% tak by musel navýšit cenu což pak by neodpovídalo doporučenou cenu, která ta firma nabídla pro zakazníky. Děkují
Dobrý den. Obracím se na Vás s následujícím dotazem. Jedná se o provozování solné jeskyně pro léčení dýchacích cest provozovanou lékařem, kterou statistika zatřídila do kodu SKP 85.11.16. To znamená osvobození od DPH bez nároku na odpočet. Co však v případě, že přijsou zájemci, kteří nemají lékařské doporučení, službu si sami zaplatí. Je nutné tyto příjmy z hlediska DPH evidovat odděleně a danit je na výstupu a vstupy takzvaně kódovat? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, starosta malé obce používá ke služebním účelům své soukromé vozidlo. Musí mít sjednanou havarijní pojistku, aby mohlo být proplaceno cestovné? A musí obec zaplatit silniční daň? Děkuji za odpověď.