FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den. Jsem zaměstnancem Německé firmy s výkonem práce v ČR. Ve firmě mám dodíl na zisku, který tvoří část příjmu ačkoliv nejsem členem představenstva. Jedná se o společnost GmbH &Co.KG. Započítáva se tato tantiema do základu pro výpočet zdravotního a sociálního pojištění?
Dobry den, Dovoluji se dotazati na zmeny v danovem priznani pro rok2006 a v socialnim a zdravotnim pojisteni pro starobniho a invalidniho duchodce. Dekuji za odpoved na david.peterac#tiscali.cz S pozdravem David Peterac
Dobrý den, v zákonu o daních z příjmů se používá termím "zdaňovací období". Z jeho definice v zákonu ani dalších informací nejsem schopen pochopit, jestli se za konec zdaňovacího období z hlediska daně z příjmu považuje 31.12 daného roku nebo 31.3 následujícího roku. Můžete mi pomoci ? Děkuji Vám.
Dobrý den, dne 15.6.2006 jsem se stala majitelkou jedné ideální poloviny bytu 3+1.A v listopadu jsem se stala majitelkou druhého bytu. Oba je mám v osobním vlastnictví.Musím za letošní rok platit daň z nemovitosti?
Dobrý den, zaměstnanec byl na služební cestě 2 dny, ubytování a strava byla zajištěna a byla hotelem vyfakturována na naši firmu, zaměstnanci nebylo stravné na cest.příkazu počítáno, protože bylo zajištěno, je vyfaktorovaná strava v plné výši daň.nákladem firmy, nebo jen do výše stravného, které by bylo vypočteno zaměstnanci? Děkuji
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak účtovat autorský poplatek při nákupu zboží? Děkuji
Dobrý den, omlouvám se. Z dotazu, který jsem před chvílí poslal, vypadlo jedno slovo, takže dotaz působí nesmyslně. Správný dotaz zní: může podnikatel-fyzická osoba fakturovat nájem kanceláře společnosti s.r.o., kde je jediným společníkem tatáž osoba? Děkuji.
Dobrý den, podnikatel-fyzická osoba, fakturovat nájem kanceláře společnosti s.r.o., kde je jediným společníkem tatáž osoba? Děkuji za odpověď.
Dobrý den.Dovoluji si požádat o dataz, jakým způsobem zaúčtuji v PÚ platbu hotově částku 3.000,-Kč za pronájem služebního bytu.Částka je bez DPH a jakým způsobem to zapíču do přiznání DPH.Má to nějaký vliv na ř. 510-540 nebo ř. 550-580(v DPH)-výpočet koeficientu.Děkuji
Dobrý den pane doktore, nezlobte se, že se na Vás obracím s následujícím dotazem. Je poskytnuta rekreace FO, neplátci DPH (buď jde o vlastní zaměstnance či cizí osobu), ve vlastním rekreačním zařízení (částky za pobyt buď do 10.000,- Kč nebo nad 10.000,- Kč). FO uhradí pobyt převodem na náš účet nebo hotově do pokladny většinou před zahájením pobytu. Lze v takovém případě vystavit pro sebe doklad o použití (v § 29 ZDPH jsou vyjmenována zdanitelná plnění- § 14 odst. 3 mimo písm. d) a e)) nebo jaký (vnitřní-interní doklad) se v takovém případě vystavuje. DPH bylo odvedeno ve správném zdaňovacím období (kdy byla přijata platba- ta se chová jako zálohy ve výši 100%), ale pouze na základě obdržených peněz. Děkuji předem za odpověď. Děkuji předem za odpověď
Dobry den, od zacatku rijna 2006 pracuji v USA jako vyzkumny pracovnik a za praci pobiram normalni plat (ne stipendium). V USA diky smlouve mezi CR a USA o zamezeni dvojiho zdaneni (Sb. 32/1994, clanek 21, odst. 5) neplatim prvni dva roky federalni dan z prijmu. Chci se zeptat, jak budou/nebudou zdaneny me americke prijmy v CR za tento rok a roky nasledujici. Konkretne jestli bude situace odlisna za rok 2006 (do zari 2006 jsem pracoval v CR a budu v CR podavat danove priznani), za rok 2007 (budu pracovat pouze v USA, nulove prijmy v CR, predpokladam, ze nemusim podavat danove priznani v CR) a za rok 2008 a roky nasledujici (kdy uz vyprsi moje dvouleta vyjimka na neplaceni fed. dani v USA). Predem dekuji za odpoved. Petr Capek
Dobrý den, můžete mi sdělit, jaká je letos výše minimálního základu daně pro podnikatele? Pokud vím každý rok to jde nahoru dle průměrné mzdy.. Děkuji.
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, zda můžu do daňových výdajů uplatnit 12platbu sociálního a zdravotního pojištění, kterou si navýšim, slyšel jsem názor, že bych musel mít rozhodnutí OSSZ a ZP, jinak se to neuzává. Děkuji za odpověď
Vedu DE. Dostal jsem dotaci od ÚP na čalounický stroj za 86 000 Kč a na stříkací pistoli 3500 Kč. Dotaci na stroj nebudu zahrnovat do zdan. příjmů (osvobozeno-hmotný majetek), ale co s dotací na tu pistoli - je osvobozena nebo ne (hmotný majetek je až od 40 tis. Kč.) Děkuji moc za odpověď.
Dobrý den, chci se zeptat v následující věci: Jsem zaměstnán, od příštího roku (1.1.2007) ukončím přerušené podnikání, jelikož jsem ho měl již dva roky pozastavené. Hlavně z důvodu, aby mi nepozbyla platnost živnostenského oprávnění. Můj dotaz se týká toho, jestli musím daň. přiznání podat vždycky nebo až v případě, že mé příjmy z podnikání přesáhnout určitou částku? Jednalo by se o souběh příjmů dle par.6 a par.7. V podstatě bych měl sice aktivní ŽL, ale asi bych mnoho soukromé aktivity nevyvíjel. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu. FO byla do r. 2004 členem sdružení bez právní subjektivity. Od r. 2005 má přerušené podnikání, byla vedená na Úřadu práce, v prosinci 2006 podnikání ukončila. Pokud v budoucnu si znovu udělá živnostenský list a zahájí podnikání, popř. vstoupí znovu do sdružení, bude se na ni vztahovat minimální základ daně? Nebo v období prvních dvou let nového podnikání se na ni minimální základ daně vztahovat nebude? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosím o radu: FO byla v r.2004 člen sdružení spolu s dalšími 2 FO. K 3.1.2005 bylo sdružení rozpuštěno a dva podnikatelé přerušili živnost, v r.2005 nepodnikali.Sdružení nemělo majetek, pouze těmto dvěma byly vyplaceny každému 1/3 podílu na hotovosti a 1/3 podílu na vkladu u banky. Zásoby materiálu zůstaly třetímu podnikateli, který s nimi nadále podnikal a jejich prodej zdanil v r.2005. 1) výplata podílu na hotovosti a vkladu není příjmem ke zdanění u vystupujících členů? Myslím si, že ne. 2) postup u zásob je takto možný? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, předem děkuji za zodpovězení specifického dotazu. Co je potřeba udělat, pokud si STUDENT (pod 26 let věku) přividělá pouze příjmem na základě SMLOUVY O VYTVOŘENÍ DÍLA (jde o výtvarné dílo), tedy na zákl. §27 autor. zák. a §558 obchod.zák. Jiný příjem v daném zdanitelném období není,takže nedochází ke kombinaci s prac. poměrem (a jinými typy smluv). Od jaké výše příjmu je student v takovém případě povinen podat bezpodmínečně daňové přiznání? A jaká v tom případě platí nezdanitelné odpočitatelné částky ze základu? Je bezpodmínečně nutné v takovém případě bez ohledu na výši přijmu provést nějakou registraci na finančním úřadě (dič?)? Jaká povinnost vyplývá z výše uvedeného vůči zdravotní pojišťovně? Existuje i tam nějaká hranice která již od studenta do 26 let vyžaduje např. vyplnění přehledu o příjmech? děkuji
Dobrý den. Firma s.r.o. podepíše 4.12. kupní smlouvu na prodej nemovitosti, 5.12. ji dá na katastr. katastrální úřad má 30 dní na zapsání. kdy má s.r.o. vyřadit budovu z majetku ? k 31.12 ?? Děkuji.
Vazeny pane doktore. Nejprve chci podekovat, za predchozi zodpovezene dotazy. Chtela bych jeste poprosit o radu v dalsi zalezitosti. 1) Ceska OSVC chce fakturovat sluzby francouzske PO - sluzby technicke poradenstvi. Jaka bude vyse DPH? Bude mit pravo zahranicni PO si DPH potom odpocitat, kdyz ceska OSVC neni platce DPH? Pokud by se jednalo o fakturovani sluzeb ceske PO, mela by tato pravo na odpocet? 2) OSVC chce uplatnit vydaje pausalni metodou (50%). Socialni pojisteni se pocita z hodnoty P-V a pak az vypocet 35% nebo Prijmy a z toho 35%? Dekuji predem za zodpozeni a preji pekny den.