FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Děkuji za odpověď a přeji hezký den
Dobrý den, v lednu tohoto roku jsem jsem obdržela peníze za prodaný byt, který byl v osobním vlastnictví. Vlastníkem jsem byla já a dcera a v bytě jsme bydlely déle než dva roky. Prosím o radu, zda máme povinnost podat daňové přiznání daně z příjmu.Děkuji
Dobrý den ! Před časem jsem pracoval na zastupitelském úřadě ČR v zahraničí (země EU), kde jsem pobíral tzv. "Náhradu zvýšených životních nákladů" (státní zaměstnanec resortu MO ČR). Takto získané fin. prostředky byly průběžně ukládány do místní banky, kde jsem i po svém návratu do ČR část z těchto prostředků ponechal. Můj dotaz zní - Je nutno každoročně úroky z takto uložených fin. prostředků započítávat do základu daně při zpracovávání daňového přiznání (v rámci SZM) ? Předem děkuji za odpověď, případně radu na koho se s dotazem obrátit.
Dobry den, podnikam na ZL. K podnikani potrebuji jezdit na cesty, ke kterym bych rada pouzivala soukrome auto, ktere je napsane na manzela. Za jakych podminek je to mozne? Dekuji za odpoved.
Dobry den, muze si sro uplatnit do danovych vydaju tisk novorocnich blahoprani . cena cca 6000,- vc. DPH Dekuji za odpoved
Dobrý den, jak prosím zaúčtovat obratový bonus, který nám poskytla firma od níž odebíráme materiál. Účtujeme způsobem B, materiál účtuji na 501, dle mého názoru o výši poskytnutého bonusu ponížím účet 501, tím si i srovnám nákup materiálu ve skladové evidenci. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Dobrý den, ptala jsem se na to úmrtí zaměstnance při vyslání ze SR do ČR, jenom ještě doplňuji, že se jedná o org. složku, v případě možnosti uplatnění nákladu za převoz zemřelého zaměstnance z ČR do SR, kde možno uplatnit? V ČR nebo v SR nebo vůbec? Děkuji ještě jednou za odpověď.
Dobrý den. Je možné u slov. pracovníka, který byl vyslán na služ.cestu do ČR a ráno v ubytovně při ranní hygieně zkolaboval a zemřel, převoz tohoto do SR uplatnit jako daňový náklad, když to uhradí zaměstnavatel? Děkuji moc za odpověď.
Děkuji za odpověď , ale asi jsem špatně formulovala otázku. Auto jsem odkoupila po řádném ukončení leasingu. Zůstatková cena je 50000Kč. Chtěla bych ho vyřadit. k 31.12.2006. Bez odpisování. Do osobního užívání. Jaké budou daňové dopady. Děkuji. Dotaz na serveru poradenstvi.finance.cz byl zdarma zodpovězen a označen jako diskretní, tzn. není vystaven mezi ostatními zodpovězenými dotazy Sekce: Daně a účetnictví Typ dotazu: Zdarma, diskrétní
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ohledně daňového dokladu - účtenky za hotové. Jedna firma nám chybně vystavila účet místo na firmu, tak na jméno jednatele jako na fyz.osobu. Už nám to prý nemůže opravit. Mohu to dát nějakým způsobem do nákladů firmy? Pokud ne, mohl by to jednatel jako FO naší firmě přefakturovat? Co by bylo nejjednodušší? Děkuji.M.S.
Dobrý den, mám dotaz ohledně devizového účtu. Inventurou jsem zjistila, že tento účet byl zrušen již v roce 2004 a bývalá účetní asi 4 výpisy nenaučtovala a bohužel už nevíme, na co částka byla vybraná. V každém případě mi nyní na tomto účtu visí 131,-Kč a chci se zeptat, zda tuto částku můžu odúčtovat ve formě nadaňového nákladu. Pokud ano, na jaký nákladový účet to můžu naúčtovat?Pokud to tak nejde, jak mohu tento účet odepsat, když už je ve skutečnosti nulový? Moc Vám děkuji za odpověď.
Dobrý den, dne 21.1.2006 jsem podepsala kupní smlouvu na koupi bytu a začala platit hypotéku. Smlouva na koupi bytu byla zavkladována do katastru v květnu 2006. V koupeném bytu však nikdo z mé rodiny ani já nebyl trvale přihlášen. Dne 13.12.2006 jsem se do tohoto bytu trvale přihlásila. Chci se zeptat, zda si do daňového přiznání za rok 2006 mohu odečíst úroky z hypotéčního úvěru za celou dobu placení hypotéčních splátek, tj. od ledna (resp. února), nebo se počítá pouze alikvotní část od doby, kdy jsem se do bytu trvale přihlásila (tj. od 13.12.). Moc Vám děkuji za odpověď.
Jsme společnost podnikající v dopravě.Řidiči k výkonu svého povolání musí mít digitální kartu řidiče. která je vydána na jeho jméno a daňový doklad je vystaven na jméno řidiče. Společnost vyžaduje tuto kartu po svých zaměstnancích - řidičích. Když společnost bude proplácet vydání digitálních karet pro zaměstnance, bude to daňový náklad společnosti? Prosím o radu jak postupovat?Děkuji
OSVČ vede DE podniká jako fyzická osoba. V letošním roce se stala společníkem s.r.o. Zajímá mě zda v daňovém přiznání za rok 2006 bude přiznávat pouze příjem jako fyzická osoba anebo se sečtou oba příjmy tedy i z s.r.o. Dále by mě zajímalo zda s.r.o. bude za tuto osobu platit soc.a zdr.odvody/má funkci jednatele/. Děkuji.
Řídí se nějakým zákonem či předpisem délka splatnosti faktury?
Dobrý den, prosím o informaci týkající se daně z nemovitosti. Pokud bylo na bytovou jednotku vydáno kolaudační rozhodnutí např. 27.12.2006, ale nabylo právní moci až 11. ledna 2007, je povinnost podat daň. přiznání v lednu 2007 a tedy uhradit daň do května 2007? Moc děkuji a přeji krásné Vánoce.
Dobrý den pane doktore, děkuji Vám za odpověď týkající se mého dotazu k možnosti či nemožnosti vystavení dokladu o použití (rekreace FO, neplátce DPH, jím provedená úhrada). Pouze mne zde mate otázka vystavení řádného daňového dokladu, když nemám odběratele jako plátce DPH a tento odběratel doklad nepožaduje (např. sám má doklad, že úhradu provedl na účet dodavatele). Může mít řádný daňový doklad chybějící náležitost týkající odběratele a nebude takový "neúplný daňový doklad" napaden ze strany FÚ. Z tohoto důvodu zněl můj dotaz jaký by byl nejlepší doklad, kdy odběratel doklad nepožaduje. Děkuji. Přeji Vám příjemné prožití vánočních svátků. S pozdravem
Dobrý den,jsem FO a udělal jsem tento rok 4 obchody z akciemi.Jeden je po 6m.testu(ztrátový) a 3 ne.Zisk cca.5500kč po odečtu poplatku.Z podnikové spořitelny mám za rok úroky cca.4500kč.Tyto zisky se sčítají?Jedná se mi o částku do 6000(vím,že když úroky nepřesáhnou 6000 nemusím nic přiznávat).Jedná se oto jestli budu přiznávat jen zisk z akcií,nebo obě položky dohromady.Popravdě bych nepřiznával vůbec nic,ale to asi nepůjde.Danové přiznání podávám na FÚ.Předem děkuji za odpovědˇ.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik let zpětně mohu uplatňovat ztrátu. Jsem FO, vedu daňovou evidenci. V roce 1996-2002 jsem byl ve ztrátě a v letošním roce mám daňový základ +750.000. Mohu uplatnit i ztrátu z roku 1996? Nebo je toto uplatňování nějak časově omezeno? Děkuji a přeji hezký den
Dobrý den. V roce 1998 jsem zdědila pozemek - orná půda o výměře 5ha. Pozemek bych chtěla nechat nově geometricky zaměřit, rozdělit na 40 parcel, které budou mít nová parcelní čísla a tyto pozemky prodat. Domnívám se, že tím když pozemek rozdělím na menší části nedojde k přerušení doby vlastnictví pozemku a já nebudu povinna tento příjem z prodeje zdanit. Stále jsem majitelem původního pozemku (orné půdy) i když v současné době rozděleného a nově parcelně číslovaného a proto nejsem povinna platit daň z příjmu při prodeji těchto pozemků z důvodu vlastnictví kratší dobu než 5 let. Děkuji