FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: ohledne knihy jizd. Auto neni v podnikani, pouze vykazujeme km a platime silnicni dan. V takovem pripade se vypisuje kniha jizd cely rok -osobni i firemni km nebo staci pouze stav tachometru pred odjezdem na firemni cestu, km ve firemni ceste a pak pri prijezdu. Protoze treba za rok najezdime napr. 50000km a z toho je jen 10000km firemnich. Takze veskere pojizdky autem po Praze, ktere jsou treba po 5-20 minutach musime tez zaznamenavat ikdyz jsou soukrome? Snad jsem popsala dotaz dobre. Za odpoved moc dekuji.
Dobrý den, mám dotat ohledně společného zdanění manželů. Jsem na mateřské, manžel OSVČ-živnost maloobchodní prodej+opravy elektr.zařízení, má manžel povinnost stanovit minimální základ daně? Pokud by neměl, mohli bychom uplatnit SZM? Děkuji.
Dobrý den, od začátku letošního roku jsem si zařídila živnostenský list, který využívám pouze pro vedlejší činnost (předpokládaný měsíční příjem nepřesáhne 15 000,- Kč). Potřebovala bych ale vědět zda musím platit zálohy na zdravotní a sociální pojištění, když jsem zároveň zaměstnanac a toto pojištění platí zaměstnavatel. (Ta moje výdělečná činnost na živnosťák nijak s hlavním zaměstnáním nesouvisí). Předem díky za odpověď.
Dobrý den, ráda bych se informovala. Od 1.11. pracuji na ŽL, nyní budu podávat své první daňové přiznání, předtím jsem po celý rok pracovala na DPP. Mohu i tyto příjmy z DPP dát do daňového přiznání, tak aby jsem si navýšila své příjmy pro banku k získání půjčky? Děkuji za odpověď
Dobrý den, v roce 2002 jsem pořídil jako OSVČ automobil do obchodního majetku kategorie N1 s odpisem DPH, který byl odepsán v roce 2005. Koncem roku 06, nebo začátkem 07 ho chci vyřadit z majetku, ale neprodat ještě min. 5 let. Musím odvést DPH ? Děkuji za odpověď
Dobrý den, prosím o radu, zda je nutné a povinné mít v ČR provozovnu firmy, nebo zda stačí mít jen sídlo firmy. Naše firma je založena, ale její provoz nebyl zatím spuštěn. Děkuji.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na povinnost vést evidenci drobného hmotného majetku v DE pokud pořizovací cena majetku je sice nižší než 3000,-Kč, ale doba použitelnosti je delší než 1 rok. Příkladem mohou být třeba nůžky v kadeřnictví za 2.900,-Kč. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prodávám byt v osobním vlastnictví. Budu platit daň z prodeje nemovitosti, když jsem v něm bydlela s rodinou 20 let? Pokud ano, jaké je sazba? Děkuji
Dobrý den, prosím o radu, jak od 1.1.07 fakturovat zákazníkovi k ceně za přepravu mýtné. Bude-li vyčísleno samostatně, bude bez DPH? A může být součástí ceny za přepravu, tudíž s DPH? Zašle-li mi jiný dopravce fakturu, kde bude mýto vyčísleno zvlášť a fakturováno bez DPH, mohu zákazníkovi fakturovat smluvní cenu bez vyčísleného mýtného, celkovou cenou s DPH? Děkuji za odpověď.
Pekny den, na hlavni pracovni pomer jsem zamestnana u firmy, na vedlejsi pracovni pomer podnikam jako OSVC v zemedelske vyrobe, vedu danovou evidenci, jsem platce DPH. Poprve za zdanovaci obdobi 2006 bych chtela uplatnit vydaje pausalem ve vysi 80% z dosazenych prijmu. Chtela bych se zeptat, zda je to vubec v mem pripade mozne a co vsechno z toho pro me plyne v souvislost s danovym priznanim, hlavne bych se chtela zeptat na souvislost s DPH - abych mohla provadet ctvrtletni priznani k DPH, i tak budu skutecne vydaje evidovat, jen je nezohlednim v danovem priznani? Dekuji predem za odpoved,
Dobrý den, jako s.r.o. máme dost často faktury na inzerci v časopisech a novinách. Je nutné ke každé této fa přikládat výtisk s daným inzerátem? (účetnictví a plátci DPH). Děkuji
Dobrý den, jsme plátci DPH (velkoobchod) a několik našich zaměstnanců vypomáhalo při opravě budovy u firmy, kde máme provozovnu. Tuto mzdovou práci bychom druhé firmě chtěli přefakturovat.Je to možné? A jak v případě DPH? Děkuji za odpověď. Jarmila
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaké má povinnosti zaměstnavatel dle nového zák.práce ohledně rozvázání hl. pracovního poměru z důvodu restrukturalizace s těhotnou ženou. Děkuji mockrát
Dobrý den, mám dotaz ohledně silniční daně. Naše firma má v obchodním majetku 2 auta - Octavie combi, N1, splňují euro 4. Máme nárok na slevu na dani, pokud ano, kolik? Děkuji
V listopadu jsem od své matky koupila nemovitost , byt 3+1, hrazený hypotékou, je moje matka povinna zaplatit daň z převodu nemovitosti? Děkuji
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jsem členem sdružení podnikatelů vedeme DE. V případě, že překročíme obrat 1mil.Kč jsme povinni se přihlásit jako plátci DPH do 15 dnů od tohoto zjištění (uzavření měsíční evidence)? Do obratu se započítávají všechny příjmy nebo pouze skutečně uhrazené fa? Děkuji
Dobrý den. Můj dotaz zní: Přispívá-li firma jako třetí osoba účastníkovi penzijního připojištění nějakou částkou na jeho připojištění, musí účastník tento příspěvek každý rok zdaňovat,? A pokud ano zda je tato částka limitována? Děkuji za odpověď
Nůj manžel má měsíční důchod vyšší jak 12.000,- Kč, bral ho po celý rok 2006.Dozvěděla jsem se, že částka nad 12.000,- se zdaňuje. Můj dotaz je, zda je to pravda a jak mám postupovat (tedy termín přiznání, jaký tiskopis, jaká daň) děkuji za odpověď
Dobrý den , jsme firma s.r.o. a provádíme masérské a regenerační služby. jakou sazbu dph musíme odvádět. Myslíme si že 19% . děkuji
Jsme měsíční plátci daně z přidané hodnoty, spol. s r.o. Ze slovenska jsme koupili formu (přípravek), dovezli, zaplatili. Na formě byla reklamace. Česká přepravní firma na základě naší objednávky dovezla formu zpět na Slovensko, na počkání byla provedena oprava a firma dovezla formu zpět do naší firmy. Přepravní firma nám přepravu vyfakturovala s DPH. My jsme provedli přefakturaci na Slovensko bez DPH (tedy vystavili jsme odběratelskou fakturu. Můj dotaz zní, na který řádek formuláře tiskopisu Přiznání k dani z přidané hodnoty vzor 13 bych měla tuto odběratelskou fakturu uvést (dle mého názoru 410). Děkuji za odpověď