FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den,prosím o radu.Jaká daň se musí zaplatit při prodeji poloviny pozemku koupeného v roce 2006?Děkuji.
Nemám finance na zaplacení DPH. Jaké jsou možnosti? Děkuji
Dobrý den, jsem projektant elektro , vedu DE a chci uplatňovat výdaje %. Platí pro mě 50%? a dále, odečítá se v daňovém přiznání ještě zvlášť platba soc. a zdrav. pojištění? Děkuji
Dobry den, chtel bych se zeptat jak je to s odecitatelnymi polozkami za rok 2006? Manzelka od 2/2006 do 7/2006 - rizikove tehotenstvi(nemocenska), nasledne 8/2006 az doposud materska. Mohu si uplatnit odecitatelnou polozku na manzelku bez prijmu? Je penezita davka v materstvi prijem ke zdaneni? Jak je to v pripade spolecneho zdaneni manzelu, vsechny odecitatelne polozky a uroky z hypoteky se odecitaji pred rozdelenim prijmu na polovinu, nebo az pote individualne u kazdeho z manzelu? Dale 9/2006 narozeni ditete, uplatnuji si pouze pomernou cast na dite, nebo za cely rok? Dekuji a preji pekny den
Dobrý den, můžu v restauraci prodávat cigarety následujícím způsobem? - nákup ve velkoskladu "na drobno", tedy za kolkovou cenu - rozpisy zvlášť pro evidenci tržby za cigarety si povede šéf ze skladu a zároveň je bude dodávat - já tedy z prodeje nebudu mít nic. Lze to vůbec? Nebo to musí projít mým účetnictvím i tehdy, když na tom nemám žádný zisk? Děkuji
Dobrý deň, prosím o radu, na automobile zaradenom v majetku podnikateľa, ktorý vedie daňovú evidenciu vznikla škoda. Automobil bol opravený, úhrada opravy prebehla v roku 2006. Poistné plnenie bez spoluúčasti bolo uhradené v roku 2007. Zaujímalo by ma ako túto skutočnosť vysporiadať v daňovom priznaní. Rozložiť tieto položky časovo do dvoch rokov, alebo cez položky upravujúce základ dane zvýšiť daňový základ roku 2006.Ďakujem za radu
Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu. Jaké jsou stanoveny průměrné ceny pohonných hmot za rok 2006 pro OSVČ? Kde mohu informace najít? Děkuji.
platím životní pojištění 510kč měsíčně můžu si v daňovém přiznání FO uplatnit celou častku 6120,. nebo jen částku přesahující 6000,-
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla,jsem na mateřské dovolené 7 měsíců z min.roku jsem měla brigádu.S tím že mi z vydělku odečetly zálohovou daň 15% . Můžeme s manželem podat společné zdanění manželů.Dočetla jsem se na internetu že plátce zálohové daně na to nemá nárok.Děkuji
Dobrý den,rád bych se zeptal jestli si mohu z daní odečíst po rozvodu(3.2006) děti s kterými nežiji ve společné domácnosti,ale platím výživné.Děkuji Martin B.
Prosím laskově o odpověď, sdružení bez právní subjektivity v průběhu roku 2006(v srpnu)založilo s.r.o.jak to bude s podáním daňového přiznání, do kdy musí zaniklé sdružení podat daňové přiznání a jak je to s převodem majetku,musí sdružení prodat svůj majetek a odvést DPH vzniklému s.r.o.majitelé jsou u obou společností stejní,pouze došlo ke změně v obchodním rejsříku. děkuji moc za odpověd
Dobrý den. Lze uplatnit jako nezdanitelnou část základu daně (dar) při ročním přiznání zakoupení ročního předplatného časopisů pro mládež pro Dětský domov?
Dobry den, ktere z nasledujich polozek v pripade OSVC mam nebo nemam zahrnout do zakladu dane danoveho priznani? Prijate castky - vraceni DPH, preplatek dane z prijmu, preplatek soc.poj., preplatek zdrav.poj.. Vydane castky - platby DPH, zalohy soc. a zdrav. poj., silnicni dan, povinne ruceni. A jeste jeden dotaz. V pripade, ze na OSVC zakoupim zbozi, ktere si necham pro sebe - jak se toto zauctuje? Moc dekuji a preji prijemny den.
Dobrý večer, chtěl bych za rok 2006 poprvé uplatnit paušální výdaje k příjmům z podnikání a jiné samostatné výdělečné činnosti. Nevím co vše mohu odečíst před a po výpočtu daně. Životní poj. a podobně. Platby socialního a zdravotního poj. A odčitatelné položky na osobu, děti atp. Děkuji
Dobrý večer, můj dotaz se týká společného zdanění manželů. Manžel pozastavil v březnu 06 podnikatelskou činnost a nastoupil na HPP, pobírám pouze rodičovský příspěvek. Můžeme provést společné zdanění manželů? Děkuji za odpověď.
Prosím o radu.Lze uplatnit odpočet DPH na ojetém vozidle dovezeném z EU dovozní firmou(je plátcem DPH) a prodaném konečnému zákazníkovi který je plátce DPH. Na faktuře z SRN je rozpočet daně-platba proběhla ale bez DPH v SRN.Může být konečná prodejní faktura po návýšení této částky o marži a DPH z této částky dodána konečnému zákazníkovi (tzn Firmě která je plátcem DPH)-a tasi může v tomto případě uplatnit odpočet?Nebo prosím poraďte správný postup.Komplikace je ještě v tom ,že vozidlo je sice charakteru dodávky ale CZ TP je psáno jako M1- "osobní kombi-6 míst" Předem děkuji za radu.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jsem 15 let osvobozen z daně z nemovitosti. Bytový dům byl kolaudován v roce 1992. V roce 2003 jsem byt převedl z družstevního do osobního vlastnictví. Byt je využíván k bydlení. Za odpověď předem děkuji.
Prosím o zodpovězen mého dotazu. Podnikatel, plátce DPH provádí výměnu plast. oken - byt. Pokud fakturuje provedení těchto prací jiné firmě /spolupráce/ jakou sazbu DPH uplatní? Fakturujeme 19% DPH, ale teď přišla fa od jiné firmy s 5%. Co je správně? Děkuji
Dobrý den, zaměstnavatel poskytuje zaměstnancům stravné formou stravenek ve výši 85,00Kč na jedno jídlo. Do konce roku 2006 bylo toto stravné poskytováno dvěma typy stravenek 50,00Kč+35,00Kč. Od roku 2007 došlo ke změně vedení společnosti, které se domnívá, že zaměstnanci mají nárok pobírat jednu stravenku v celkové hodnotě 85,00Kč. Je původní rozdělení na 50+35 opravdu protizákonné? Děkuji.
Dobrý den pane doktore, ještě bych se ráda konkrétně zeptala ohledně účtování Autorského poplatku podle vyhlášky 488/2006. Naše firma nakupuje PC a tiskárny od dodavatele a dále je prodává svým zákazníkům. Bylo nám sděleno, že v takové situaci se na nás Autorský poplatek nevztahuje, že ho nemusíme uvádět na fakturách, které vystavujeme našim zákazníkům, je tomu tak? Další dotaz se týká jak naložit s Autorským poplatkem, který nám účtují naši dodavatelé. Na jaké účty poplatek zaúčtovat v podvojném účetnictví? Pokud zboží od dodavatele prodáváme dál svým zákazníkům, je možné vzít cenu zboží od dodavatele (včetně autorského a recyklačního poplatku) a k této sumě si teprve přičíst naši obchodní marži? čímž nám vznikne naše prodejní cena pro našeho zákazníka. S poděkováním za Váš čas a odpověď