FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, prosím o informaci, zda je možné uplatnit slevu na dani na manželku, která po celý rok 2006 pobírala plný invalidní důchod, který celkem přesáhl 38040Kč. děkuji
Jakým způsobem uplatňuje výhradní pojišťovací agent paušálně své náklady v daň.přiznání? 50 % nebo 40 %? Děkuji za odpověď.P.
Dobrý den, prosím o radu při uplatňování nezdanitelných částek - výše úroků z hypotečního úvěru. Na potvrzení od banky jsou zaplacené úroky celkem, vyplacená částka státní fin. podpory a zaplacené úroky bez státní fin. podpory. Jako nezdanitelná částka bude uplatněna částka zaplacených úroků bez státní fin. podpory? Díky za odpověď.
Dobrý den, prosím o radu, jsme příspěvková organizace zřízená krajským úřadem. Nevím zda mohu proplatit nově nastupujícím zaměstnancům vstupní zdravotní prohlídku. Před časem jsem byla na školení, kde jsem se dozvěděla, že bychom vstupní prohlídky proplácet neměli. Jen periodickou. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,v roce 2006 jsme uzavřeli tzv. "americkou hypotéku" na refinancování úvěrů. Lze úroky z úvěry zahrnout jako odčit. položku dod daní? A pokud ano, tak jaké doklady k tomu budeme muset přiložit? Děkuji za odpověd.
Dobrý den, kolik let zpětně musí fyzická osoba uchovávat podklady pro daňovou evidenci? Můj další dotaz se týká placení zdravotního pojištění u člověka v plném invalidním důchodu, který si přivydělává - platí stejné podmínky jako u kterékoli výdělečně činné osoby? Děkuji za odpověď.
Dobry den. Danove priznani nemusi podavat zamestnanec, jehoz dalsi prijmy nepresahly 6000,- korun. Znamena to zaroven, ze kdyz danove priznani podavam (spolecne zdaneni manzelu), nemusim v nem jakozto zamestnanec tyto dalsi prijmy (cca 600 korun z pronajmu za rok) uvadet? S pozdravem
Dekuji za odpovede ze vcerejska, mam jeste dotaz ohl. evidence vkladu do pokladny a vyberu (osobni spotreba). Napriklad, predtim nez jsem dostal do pokladny prvni podnikatelsky penize, jsem musel zaplatit poplatek za vystaveni ZL a odvody. Musim nejprve evidovat vklad podnikatele do pokladny (jako nedanovy prijem), pred vystavenim vydajových dokladu? Jak to bude potom s osobni spotrebou kdyz budou vybirat penize z pokladny? Musim evidovat kazdy vyber penez z pokladny na osobni spotrebu (jako nedanovy vydej)?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, z čeho se počítá sociální a zdravotní pojištění při výdajích v %. Zda příjmy - 50% výdajů - soc. a zdr. pojištění, nebo příjmy - 50% výdajů. Děkuji za odpověď.J.
Dobrý den jestli jsem dobře pochopil tak podle informací ČSSZ se loni opravný přehled na OSSZ při podávání dodatečného DAP přechod na výdaje procenty podávat nemusel je možné že to tak bude i letos.Je to pravda nebo se musel podávat i loni a já se mýlím?
Dobrý den,podnikáme na základě smlouvy o sdružení.Jsme 2, každý 50%. Jak máme do přiznání zanést odpisy? Každý polovinou do části E? Nemůžeme je pro zjednodušení zanést přímo do účetnictví do výdajů? děkuji
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám pořízený automobil na leasing - na rodné číslo. V roce 2006 jsem ho používala v podnikání. Co můžu uplatnit v nákladech? Jen náhradu za spotřebované PHM nebo i částku 3,80,-. Děkuji.
Dobrý den potřeboval bych poradit. V únoru lońského roku jsem uzavřel Dohodu o provedeni práce na 14 dni. Vydelal jsem 6900,- Kč a dań z toho byla stržená 1380,- Kč. Od 1.3.2006 jsem ale OSVC. Na začátku roku jsem dostal ale potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a funkčních požitků za tu Dohodu o provedení práce. Slouží to pouze jako doklad nebo to musim uplatnit ještě do dańového přiznání?
Dobrý den, prosím Vás chci se zeptat, byla jsem celý tok v evidenci na ÚP a od září pracovala na Dohodu o prac.činnosti. Potřebuji k Daňovému přiznání doklad o výši příjmu? A budu zapisovat tento příjem do Daňového přiznání. Děkuji za odpověď
Jak dlouho mám uchovávat daňová přiznání jako živnostník.
Dobrý den, za provedenou práci na základě dohody o provedení práce se mi zaměstnavatel zavázal zaplatit výdaje (konferenční poplatek, zpáteční letenka, hotel, diety) spojené s mou účastí na zahraniční konferenci. Žádné finanční prostředky jsem fyzicky neobdržela. Je tato "odměna" za práci předmětem daně z příjmu? Děkuji Jana
Dobrý den, jsme bytové družstvo.Vybíráme příspěvky do fondu oprav účet 475 a další fond máme na správu a účetnictví 413. Chtěla jsem se zeptat jestli příkladně oprava hl. vchod. dveří budeme účtovat 511/211 nebo 475/211. A jak účtovat mzdu účetní jestli přes 522 nebo ponížit 413. Mzda je 3000Kč.Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Podáváme společné zdanění manželů za rok 2006. Manželka pobírala příspěvek v péči o osobu blízkou (péče o naše dítě, věk 2 roky) a obdržela jednorázový nezdaněný autorský honorář ve výši 7000. Musí se autorský honorář zahrnout do jejího daňového základu a zaplatit z něj zdravotní pojištění. Děkuji. Jan Chlapec
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak zdanit příjmy z pronájmu dílny, která byla postavena v rámci podnikání a nyní je odpisována. V současné době je to jediný příjem z SVČ. Zdanit tyto příjmy podle §7 či §9? Děkuji za odpověď.
Dobry den, chodim normalne do prace na HPP, ale privydelavam si obcas bokem, treba tvorbou webovych stranek. Zajimalo by me, jaka je financni hranice, kdy uz musim mit ZL. Slysel jsem, ze ta hranice je 20 000 Kc / rok. Tj pokud jsou me rocni vedlejsi prijmy pod touto hranici, tak nemusim tyto prijmy priznavat. Je to pravda? Dale by me zajimalo, jestli muzu vystavit nejaky doklad-fakturu z tohoto podnikani kdyz nemam ZL. V pripade, ze bych si zaridil ZL, jak je to s tou minimalni dani? Ja si totiz vydelam takhle bokem rocne cca do 20 000 Kc. Predpokladam, ze danove zaklady z tohoto podnikani na ZL se scitaji dohromady s mou praci na HPP, tj minimalniho danoveho zakladu dosahnu vzdy. Nebo se pletu a musel bych z podnikani platit nejakou minimalni dan - tj zaklady se berou oddelene... A posledni dotaz - jak je to se zdravotnim a socialnim pojisteni - je tam take nejaka minimalni hranice - pokud je podnikani brano jako VPP Moc dekuji za odpoved. S pozdravem Vorsilsky