FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Důchodce koupí a prodá auto v době do l roku. Musí jej zdanit /§ 10/ Příjem je cca 10 tis.Kč. Děkuji za odpověď.
Podnikatel OSVČ, vede DE, plátce DPH - zvláštní režim §90, nakupuje a prodává auta. Auto-tedy vlastně "zboží" použil k vyřizování podnikatelských aktivit od 7-10/2006. V 10/2006 auto prodal. Silniční daň zaplatil 7-10/2006.DPH odvedl. Knihu jízd vedl. Auto nebylo na IČO - pouze na rodné číslo podnikatele. Můžete mi poradit? l/ Auto zdanit dle § 10 ZDP, v DE uplatnit cestovní náhrady na PHM a amortizaci. nebo 2/ zařadit v DE jako HIM v 7/2006, uplatnit l/2 odpisů, uplatnit náklady za PHM, vyřadit z ev.HIM v 10/2006. 3/ Pokud plátce DPH prodá auto na rodné číslo myslím si že ho nemusí zdaňovat DPH. Děkuji za odpověď
Dobrý večer.Prosím o zodpovězení dotazu.Jakou celkovou částku ročně si mohu vydělat,abych nemusela podávat daňové přiznání.Pracuji příležitostně jen několik hodin měsíčně a pobírám starobní důchod.
Podnikatel fyzická osoba,vede DE, je za rok 2006 ve ztrátě. Může i tak uplatnit odpisy a prohloubit tak ztrátu? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosím Vás, můžete mi alespoň orientačně sdělit, kolik asi zaplatim za prodej zahrady? Jedná se o cck 800 000 Kč. Kupec si na pozemku postavit RD. Také nevím, z jaké částky se daň platí, zda z odhadní či kupní. A musím mít odhad? Děkuji va odpověď, Vorlová
Dobrý den, vím, že se osoba povinná k dani stane plátcem DPH pokud její obrat přesáhne za nejbližších 12 předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců částku 1 000 000 Kč. Chci se zeptat, zda se do obratu započítává i vratka zdravotního a sociálního pojištění za předchozí rok. Předem děkuji moc za odpověď.
Dříve v účetnictví u podnikání vývoj a výzkum býval paušál 30% do daňových výdajů.Dnes (od r.2005) to správně patří zařadit do které kategorie?
Dobrý den,chci se optat na následovné.Když místo daňových výdajů skutečně vynaložených používám paušál v procentní výši, je tento paušál včetě zdravotního a sociálního pojištění?Nebo tomu je jinak?Děkuji.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak postupovat s vzplněním daňového přiznaní, když jsme od března 2006 do prosince 2006 pracovala v Indonéssi a dostavala jsme plat v USD. Leden a únor 2006 jsme pracovala v ČR. Děkuji za radu
Vážený pane, podávám daňové přiznání ze živnosti. Dále mám pronajatou zemědělskou půdu, za kterou dostávám příjem 1x ročně 11000,- Kč. Uvádím tuto částku do daňového přiznání? Musel bych ji uvést i v případě že by tato výše pronájmu činila do 6000,- Kč. Děkuji
Chtěl bych se zeptat ,jestli do daňoveho přiznani přijmu fyzickych osob musim doložit vyši podpory v nezaměstnanosti.
Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala na výpočet základu daně z pronájmu domu, který mám ve svém vlastnictví - ne v podnikání. Dům jsem zakoupila v roce 2006 na úvěr. Z tohoto úvěru platím úroky. Má otázka zní, zda mohu do výdaju dát celkovou výši úroků z tohoto úvěru. Tyto jsou větší jak výdaje procentem. Děkuji Vám za odpověď.
Dobrý den, mám dotaz, zda vyplacená náhrada za ztrátu času spojená s výkonem funkce v České komoře (....) je zdanitelným příjmem fyzické osoby - jedná se o cca 30 tis. Kč za rok 2006. Jestli ano, tak dle kterého § zákona o daních z příjmů? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Prosím o radu. Mám ŽL od r.2001 OSVČ. Podnikala jsem při studiu. Přerušila jsem podnikání na 2 roky (do 1.1.2006). Od r.2005 do 30.6.2006 jsem byla zaměstnána a od 1.7.2006 jsem znovu podnikala - hlavní příjem. Příjem ze zaměst.v r.2006 105tis. a z podnikání jsem byla ve ztrátě. Mám povinnost platit minimální daň za 6 měsíců podnikání, pokud jsem byla 6 měs.zaměstnána,daně byly odvedeny v plné výši a z podnikání jsem ve ztrátě? Děkuji Zlata
DOBRÝ DEN,JSME S.R.O.,CHCEME SI ZŘÍDIT VLASTNÍ ČERPACÍ STANICI NA NAFTU(POUZE PRO VLASTNÍ SPOTŘEBU). JE V TOM NĚJAKÝ PROBLÉM CO SE TÝKÁ DANÍ? MUSÍME TO NĚKOMU OHLÁSIT? DĚKUJI
Dobrý den, při výpočtu společ.zdan.manželů mi vychází na ř. 516 částka s desetinným číslem. Můžete mi prosím poradit, jak zaokrouhlovat? Děkuji
Chci se zeptat na jestli se plati dan z prevodu,když si vymenime byty se sousedem.Byty jsou družtevni.Diki
OSVČ chce dobrovolně od 1.1.2007 přejít z DE na účetnictví.Musí dodanit pohledávky,závazky a zásoby již v DP za rok 2006 anebo až za rok 2007? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Otázka se týká rezervy, která byla vytvořena na opravu činžovního domu, resp. výměnu oken za plastová. Rezerva nemohla být čerpána v zákonem stanoveném termínu, protože na úřadech se během jejich stěhování ztratily naše žádosti a tak došlo k jejich opožděnému rozhodnutí. Nemohly se tedy včas zahájit stav. práce. Lze toto považovat za důvod k prodloužení lhůty čerpání rezerv? Viz zákon č. 593/1992 Sb., o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů, § 7 odst. 5: "Toto ustanovení se nevztahuje na poplatníky, kteří doloží, že k překročení těchto lhůt došlo zásahem orgánu státní správy nebo orgánů samosprávy".)
Dobrý den. Otázka se týká rezervy, která byla vytvořena na opravu činžovního domu, resp. výměnu oken za plastová. Rezerva nemohla být čerpána v zákonem stanoveném termínu, protože na úřadech se během jejich stěhování ztratily naše žádosti a tak došlo k jejich opožděnému rozhodnutí. Nemohly se tedy včas zahájit stav. práce. Lze toto považovat za důvod k prodloužení lhůty čerpání rezerv? Viz zákon č. 593/1992 Sb., o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů, § 7 odst. 5: "Toto ustanovení se nevztahuje na poplatníky, kteří doloží, že k překročení těchto lhůt došlo zásahem orgánu státní správy nebo orgánů samosprávy".)