FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Hezký den přeji. Jako OSVČ podávám přiznání prvně, vedu daňovou evidenci. Co všechno musím přiložit k daňovému přiznáni? Musí to být veškeré faktury tykající se příjmů a výdajů? Zkrátka musí být veškerá evidence přílohou daňového přiznání? Děkuji za odpověď.
Dobrý den p. Dytrich ještě se vracím k dotazu na který jste mi odpovídal při prodeji nákladního auta, auto bylo v majetku firmy a podnikatel má přerušené podnikání od roku 2004, tak jak to ovlivní prodej, já jsem si myslel že prodej zdaní v §10, ale nejsem si jistý zda si do výdajů může dát STK a Emise, tak se nezlobte ale nějak jsem tu Vaši odpověď nepochopil. Děkuji
Dobrý den,do kterého řádku daňového přiznání napíšu částku uvedenou v Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnnosti... - Daňové zvýhodnění - uplatněná sleva? Děkuji.
Účtuji společenství vlastníků. 3 členové SVJ si ve sklepních prostorech udělali místnosti pro volný čas (jeden tam má modelářskou dílnu,druhý sklad kol a třetí sklad sportovního náčiní.) Za tyto prostory platí měsíčně nájem. Příjem SVJ je dohromady 10000,-Kč. Žádný jiný příjem SVJ nemá. Vztahuje se i na tento příjem §9 Příjem z pronájmu? a musí jej tedy vlastníci jako jednotlivci zdanit? V zákoně je uvedeno,že příjem z pronájmu je vždy ke zdanění vlastníkům i když si finance ponechají na účtu SVJ.
Dobrý den, prodali jsme dřevo z vlastního lesa za cenu vyšší jak 20.000 Kč. Tento příjem uvedu do přílohy č. 2 a výdaje vedle uvedu nějakým procentem či prokázané /doprava/. Potom tuto částku dám do daň. přiznání na ř. 40? Je tento postup správně. Vedle tohoto mám ještě příjem podle par. 6.Děkuji za odpověď.
Dobrý den, rád bych Vám položil dotaz týkající se ustanovení § 7c ZDP. Živnostník v průběhu května 2006 onemocněl a zůstal do konce roku na nemocenské. V červnu a červenci vystavil dodatečně faktury za práce předcházející jeho onemocnění, po zbylé měsíce vykazoval náklady spojené s udržením jeho živnosti - nájemné, pojištění atd. Po kolik měsíců tedy provozoval činnost ve smyslu § 7c odst. 1 ZDP?
Dobrý den, V roce 2006 jsem studoval.v zaří roku 2006 jsem si zalozil zivnost velkoobchod jako hlavni cinnost.Cili nemel jsem jine prijmy nez z teto zivnosti. Moje prijmy nepresahli 15 000,- Kc vystavil jsem cca 2 faktury v celkove hodnote 6000,- Kc Tedy nemusim podavat danove priznani ? Musim podat cestne prohlaseni ? je nejaky formular ? Co vse musim udelat ? napr.poslat nejakou zpravu zdravotni poj,social,nebo jinym úřadum Velice Dekuju
Dobrý večer, v 7/06 jsem si založil živnostenský list a zároveň jsem byl celý rok byl zaměstnaný jako zaměstnanec, čili vůbec jsem nepodnikal, neměl jsem ani pozastavenou živnost, nepřihlásil jsem se ani na OSSZ ani na ZP, musím podávat daňové přiznání nebo může mi zaměstnavatel provést roční vyrovnávaní ve mzdě, a stačí pouze oznámit na FÚ že jsem neměl v roce 2006 žádné zdanit.příjmy jako OSVČ? Jak je to potom s OSSZ a ZP-musim podávat přehled příjmu a výdajů? Nebo stačí jen napsat čestné prohlášení že jsem žádné příjmy neměl? /nemám ani přidělený VS na OSSZ –měl jsem platit zálohy?/. Děkuji za odpověď. C.
Žádost o vrácení DPH ze zemí EU - účtování (PO plátce DPH). Prosím o radu jakým způsobem zaúčtovat a daňově zohlednit žádost o vrácení DPH ze zemí EU. Žádost zaúčtovat 378/5xxx či 378/648 či dohadnou položkou 383/648 a nebo do zisku účtovat až v den zaplacení. Nárokujeme přes společnost a ta si účtuje z každého vráceného DPH provizi - dělat dohadné položky na provizi a nebo do nákladů účtovat v den faktrurování provize? Předem děkuji
Dobrý večer, prosím o radu podnikatel uplatňuje výdaje pušálem. v DAP příloze č. 1 se uvádí jako výdaj zvlášť SP a ZP. Zajímalo by mě zda se zde započítává i přeplatek na SP, který mu byl vrácen za rok 2005 v dubnu 2006. Děkuji
Jsem na MD. Manžel je zaměstnancem firmy. Podáváme společné zdanění. Na podzim jsem pracovala krátce na dohodu, nebylo třeba přerušit MD, pracovala jsem doma, vydělala jsem si 3450Kč. Je třeba tyto příjmy uvádět nebo když jsou menší než 6000 tak ne. Děkuji?
Dobrý večer, mám ŽL na výrobu text. zboží a oděvů. V roce 2006 chci uplatnit výdaje %z příjmu. Mohu si odepsat 50%? Děkuji.
Dobrý den,mám dva dotazy. 1.) pokud jsem dal do nákladů a uplatnil DPH z nákupu benzínu do auta koupeného do podnikání v roce 2006 mohu ho zařadit do majetku a následně odepisovat až v roce 2007? 2.)vedu DE,uvádí se do stavu závazků a pohledávek všechny faktury včetně těch, které mají splatnost až v roce 2007 nebo jen se splatností do 31.12.2006? děkuji
Vážený pane doktore. Mám otázku na SZM. Můžete prosím vyjmenovat co se přesně započítává, nebo nezapočítává, do příjmu vyživované manželky pro uplatnění odpočtu manžela 4200? Je toto někde jinde popsáno mimo § 35ba odst.1b?
Dobrý večer, uplatňuji výdaje procentem (60%), auto nemám na firmu, musím platit silniční daň? Děkuji za odpověď
Pronajímám byt, daň z pronájmu přiznávám podle §9 zákona o daních z příjmu, nevedu účetnictví. Obecně platí, že příspěvky na fond oprav nejsou uznatelné jako daňové náklady. Je možno ve výši těchto příspěvků vytvářet rezervy na opravu hmotného majetku (viz zákon 593/1992 Sb.), které jsou daňově uznatelné? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, v roce 2006 jsem měl mimo příjmů ze závislé činnosti odměnu cca 150 Euro jako honorář za přednášku v Polsku. Bylo to na dohodu o provedení práce a v Polsku mi byla sražena daň 19%. Musím tento příjem v ČR uvést v daňovém přiznání a dodanit? Děkuji za odpověď, Dudek
Dobrý den, rodičům byl převeden byt z družstevního do osobního vlastnictví.Ve smlouvě je uvedeno, že musí zaplatit daň darovací.Mohu se zeptat kolik bude činit tato daň při hodnotě bytu cca 1 000 000,-Kč? Moc děkuji za odpověď
Dobrý den,v únoru roku 2006 jsem začal podnikat jako OSVČ (ŽL).Počáteční investice si vyžádaly cca 80000 kč.Vzhledem k tomu, že náklady spojené s vykonáváním živnosti (měsíční nájmy pozemku,prodejny,elektřina atd.) převyšují mé příjmy. Můj čistý příjem za jedenáct měsíců 2006 činí cca mínus 25 tisic.Základní provoz domácnosti jsem řešil z půjček a zrušením stavebního spoření.Jak by mělo tedy vypadat mé daňové přiznání za loňský rok? Půjčky nebyly poskytovány bankovním domem (po opuštění ÚP žádná banka úvěr neposkytne) a byly nutné, jelikož jsem předchozí 3 roky byl hlášen na ÚP.
Dobrý den pane doktore. Mám otázku ohledně jednatele s.r.o.. Musí mít ze zákona nějaký příjem a když ano, tak jaký.? Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne. Marie K.