FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, kdy se podává daňové přiznání k dani darovací (je tam nějaká lhůta) a zda se musí podávat i v případě osvobození od této daně. Děkuji
Dobrý den, bude předmětem silniční daně motorové vozidlo ve vlastnictví právnické osoby - občanského sdružení (registrováno u ministerstva vnitra)? Děkuji
Dobrý den v roce 2011 jsem začala dělat fin.poradensttví, kvůli toho jsem si musela založit živnostenský list...moc mi ta práce nešla a vůbec nevynášela tak 3000 za měsíc....na vyžiti to bylo dost málo.....pak jsem si našla jinou práci kde jsem si zrušila živnostensky list protože jsem byla zaměstnána v práci kde jsem ho uz nepotřebovala protože tohle vše dělal zaměstnavatel...... tak jsem ho měla pouze 8 měsíců...ale nepodala jsem daňové přiznání protože než jsem se vyhrabala ze špatneho začátku tak toho bylo fakt dost a upřímňě se za to stydím....první jsem si splatila sociální a zdravotní a těd bych se chtěla zeptat jak dál postupovat když chci zpětně zaplatit daně jsem si vědoma že tam bude nějaka pokuta nebo něco takového ale chci mít vše uz v pořádku.... Děkuji
Dne 30.6.2013 mi skončí pracovní poměr dle § 52. Dostanu odstupné. Jak mám dále postupovat? Kdy se mám hlásit na pracovním úřadě? Od kdy a jakou dobu jak mi bude vyplácena podpora v nezaměstnanosti?
Byla jsem OSVČ - na hlavní činnost do 30.6.2012, od 1.7.2012 jsem nastoupila do zaměstnání (hlavní pracovní poměr), ale zaměstnavatel mě přihlásil od 2.7.2012. Sociální zpráva po mě žádá zaplatit zálohu za 1.7.2012 (na celý měsíc) za měsíc červenec 2012. Je toto správné, když sociální pojištění za mě odvedl zaměstnavatel? děkuji
Dobrý den, vedu podvojné učetnictví a jsem osvč momentálně zaměstnává a zárověn chci zaměstnat sebe je to možné? nebo musím jako osvč platit minim. náklady na ossz+vzp,atd. nebo můžu, aby účetní mi udělala standartní smlouvu a vypočítala mzdu za danný měsíc jako u běžného zaměstnance děkuji Alenkka
Dobrý den, prosím o radu jak postupovat v takovém to případě: podnikatel si pořídil fotovoltaickou elektrárnu, tuto chce pronajmout dvoum vlastníkům nájemního domu. Oba vlastníci jsou plátci DPH, ale pro nájem bytů vedou pouze daňovou evidenci bez DPH. Jeden z vlastníků je podnikatel který vede daŇovou evidenci a je plátcem DPH, ale pro stanovení daně z příjmu používá procentní sazbu nákladů. Jak mají vést účetní evidenci a jak postupovat pro stanovení daně z příjmu? Děkuji za odpověď Sedlák
Dobry den, prosim poradte, chtela bych zamestnat cizince na dohodu o provedeni prace ve svem s.r.o.. Musi mit povoleni z uřadu prace nebo stači když ho nahlasim na CSSZ a VZP?! Predem dekuji za odpoveed.
dobry den zapeklita situace.Nezamestnany nepobira socialni davky, pouze podporu v nezamestnanosti,ktera konci pocatkem toho daneho roku,kdy vydelal na burze prodejem akcii. 1. muze zpetne prijit o podporu v nezamestnanosti? 2. jak muze jako nezamestnany danit kapitalovy prijem? Nevim si s tim rady. Moc dekuji za odpoved bacovska
Dobrý deň,bolo by,prosím,teoreticky a aj prakticky možné,aby majiteľ bytu,v ktorom sme nájomnící študenti,odvádzal za byt zníženú daň? študentskú daň? keby sme doložili doklad o štúdiu atd. v českej republike,samozrejme. Ďakujem
Dobrý den, matka a syn mají podíl na nemovitosti. Může matka svůj podíl darovat synovi okamžitě po dovršení jeho 18 let a on okamžitě oba podíly darovat své tetě?
Dobrý den. V roce 2012 jsem pracoval na dohodu o provedení práce. Urgoval jsem účetní, že jsem nedostal žádné daňové vyrovnání. Pobíral jsem přez 10000 Kč, takže mi byla daň srážena. Účetní mi sdělila, že jsem nepodepsal daňové prohlášení a tudíž je to moje věc. Dá se ještě něco dělat a je to vůbec k něčěmu? Děkuji za odpověď. S pozdravem Horák Jindřich
Pronájem nemovitosti (RD). Dobrý den, mám nemovitost (RD), kterou vlastním pouze já. Nemovitost jsem manželce pronajal za minimální částku (cca 10,- Kč/měsíc) s tím, že ji může pronajímat. Pro tento pronájem mám s manželkou uzavřenou smlouvu. Manželka má s podnájemcem taktéž uzavřenou smlouvu a z pronájmu mé nemovitosti platí daně. Je možné a zákonné, abych tímto způsobem pronajímal svou nemovitost a z pronájmu platila daně pouze manželka? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, setkala jsem se nedávno s případem, kdy prodejna v ČR prodala za hotové zboží občanovi ze SR, přičemž na základě předložené registrace plátce DPH v SR a prohlášení o tom, že zboží bude vyvezeno do SR mu bylo toto zboží prodáno bez DPH (byla i vystavena faktura). Tento obchod to tak provozuje již delší dobu a FÚ s tím asi nemá problém Je to takto skutečně možné? Opravdu stačí jen čestné prohlášení, že kupující si převeze zboží sám přes hranice a na základě toho s může prodat a fakturovat bez DPH? Moc děkuji za odpověď Marcela
Dobrý den, vlastním pozemek na kterém stojí RD-jehož jsme majiteli s manželkou, kdy každý vlastní 50%. Pozemek na kterém stojí tento RD je pouze mým majetkem a chtěl bych polovinu toho pozemku darovat manželce. Jaké daně z tohoto úkonu budeme muset zaplatit (daň darovací,daň z příjmů, případně jiné poplatky...). Nastane v této situaci nějaká změna po roce 2014? Děkuji Tomáš
Dobrý den Při výkonu vedlejší prac.činnosti chci používat automobil, který využívám pro rodinné potřeby. Objem 2000 ccm, pohon alternativně LPG. 1. jakým způsobem oddělit a vyčíslit km ujeté v podnikání. 2. jakým způsobem uplatnit snížení základu daně 3. Je LPG osvobozeno od silniční daně? děkuji za Váš čas a odpověď Zezula
Dobrý den, jak postupovat, když právnická osoba ( s.r.o., neplátce DPH )nakoupila v dubnu v členském státě EU zboží za účelem dalšího prodeje v celkové hodnotě cca 16 000,- Kč Dodavatel DPH neodvedl. Jak DPH z dovezeného zboží odvést ? Děkuji R.
Dobrý den, řeším prodlouženou záruku z pohledu hmotného majetku. Potřebovala bych potvrdit, zda cena za prodlouženou záruku patří do vstupní ceny hmotného majetku nebo zda se jedná o službu a měla by se případně časově rozlišit. Děkuji.
Dobrý den, zaplatili jsme zálohovou fakturu,ale z dodavatele není možné dostat daňový doklad na přijatou platbu, ani vyúčtování zakázky.V kanceláři, kde jsem si objednali zboží již nejsou, nezvedají telefon, neodepisujou na e-mail.Je možné dát zálohou fakturu do daňově uznatelných nákladů? Je možné si uplatnit DPH?.Co bychom proto museli udělat? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co by mělo být za text na daňovém dokladu vystaveném plátcem dph v tuzemsku, když fakturuje služby na Slovensko?Děkuji Lenka