FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý večer,sestra podniká od roku 2000, v září 2006 se jí narodil syn. Z podnikání vykazuje ztrátu. Můžou si s manželem provést společné zdanění? Druhý dotaz se týká výše sazby DHP u opravy oken v jednotlivých bytech, která se fakturuje bytovému družstvu. děkuji
Dobrý den,v letosnim danovem priznani(uplatnuji 50% pausal) potrebuji zpetne dodanit 9000Kc,ktere jsem uplatnovala loni za placeni zivotniho pojisteni.Letos jsem zivotni pojisteni zrusila a potrebuji lonskou castku vratit.Prosim o pomoc jak postupovat a kde tuto castku uvest a jak ji dodanit.Dekuji moc zaodpověď
Dobrý den, celý rok 2006 jsem byla registrovaná jako OSVČ. Zajímalo by mě, jaká výše minimální daně se na mě bude vztahovat, když jsem byla celé 4 měsíce v pracovní neschopnosti. Děkuji
Dobrý den, musí starobní důchodce podnikající na ŽL platit sociální pojištění? A je tomu stejně za posledních 10 let? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, vedu DE. Jsem plátce DPH.Mám přijaté faktury ze zahraničí v EUR. Již při přijetí faktur a vyúčtování DPH jsem vždy použila aktuální kurz dle ČNB. Při úhradách tedy následně také. Na jednotlivých fakturách mi zůstaly však nedoplatky. Jak se tento kurzový rozdíl účtuje v DE? Účtuje se vůbec o nějakém kurzovém zisku a je to případně daňový příjem? Nejedná se vlastně o pohyb peněz, takže by to mělo být v rámci vnitřních dokladů? Děkuji
Dobrý den, chci se vás zeptat jestli si můžou manželé uplatnit v daňovém přiznání úroky z hypotéky. Nejsou ale majitelem nemovitosti, ale nemovitost trvale užívají k bydlení. Také se chci ještě zeptat kolika procentní sazbu může v daňovém přiznání použít podnikatel, jehož činnost je projektování stabeb (projektová činnost ve výstavbě). Mockrát děkuji za odpověď
Dobrý den, dcera pracovala v loňském roce do 30. 9. u zaměstnavatele v ČR. Zaměstnavatel neprovedl vyúčtování daně. Od 15. 10. pracuje v Irsku jako recepční. Její plat je v nejnižší daňové skupině a daň jí byla prominuta. (v Irsku). Má v ČR vyplnit daňové přiznání a pokud ano, jaké? Děkuji. Hana M.
Dobrý den, mám na Vás dotaz v prosinci 2006 jsem prodal družstevní byt tedy podíl družstva musím platit nějaké daně? Děkuji fr.vorlik
Dobrý den, jak správně proúčtovávat úhrady platebním kartou v účetnictví ? Platební kartu vlastní podnikatel FO, ve druhé firmě společník v.o.s., ve třetí společník s.r.o. bez prac.poměru. Děkuji.
Dobrý den, chci se vás zeptat, na uplatnění výdajů procentem. Jedná se o podnikatele, který provádí projektantskou činnost (je architekt). Kolik procent může uplatnit místo skutečných výdajů? Děkuji za odpověď
Dobrý den, potřebuji prosím poradit. Podnikám jako taxikář a z důvodu poškození modulu v taxametru byla moje data o příjmech za období leden - srpen ztracena. Chci se proto zeptat jak bych měl postupovat při zpracování ďanového přiznání.Předem děkuji.
příjem tzv.pachtovné mé matky invalidní důchodkyně nar.1927 činilo v r.2006 26631Kč z toho je zaplacena dan z pozemku cca 8200Kč Musí dávat daňové přiznání a jak vypočítat základ. Nevím co se odpočítává za položky děkuji
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdo může uplatňovat slevu na dani na dítě, když oba rodiče chodí do práce. Jestli manželka či manžel. Děkuji za odpověď.
Dobry den,mam tento dotaz.Vyvazim zbozi do EU a do tretich zemi a faktury vystavuju v cizi mene. Vedu dan. evidenci.Castky za uhrazene faktury budu prepocitavat kurzem v tom dni, kdy mi prijde platba na ucet? Je povinnost vest devizovy ucet? Diky
Jsem vlastníkem bytu a spoluvlastníkem nebytových prostor v Praze. Není zde zatím ustaveno společenství vlastníků a vše je součástí Stavebního bytového družstva. Družstvo si ode mne účtuje částku za správu nebytových prostor. Nyní jsem obdržela zprávu o zisku za rok 2006 z pronájmu NP a zajímalo by mne zda se jedná o zdanitelnou nebo nezdanitelnou položku (na spise jsou uvedeny obě možnosti!) a zda si od této položky při zdanění mohu odečíst náklady účtované SBD na správu NP. Bohužel více informací ze zprávy SBD nemohu vyčíst. Děkuji.
Dobrý den, manžel podniká od poloviny 2006´.DE, DPH vedu doma na počítači.Na dílně má svuj počítač z domu/bez licence nebo registrace ?/.Tiskárnu pořídil a dal do nákladů 2006.Počítač ale není nijak evidovaný.Může se jen vložit do podnikání bezplatně/ bez licence??/k datu 2006? Děkuji
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně sankcí za nevčasnou uhradu DPH (k 25. dubna). Muj odvod na DPH by mel cinit 450 000,- a nyni vim, ze mi klienti nezaplati min. do 10 kvetna. Dekuji predem za odpoved. S pozdravem Jana Ch.
dobry den, vedu daňovou evidenci, v lednu 2007 jsem zamestnanci zuctovala (a vyplatila) mzdu za prosinec 2006 v členění - čistá mzda, soc. a zdr.pojištění, záloha na daň a stravné za prosinec 2006. Mohu některou z těchto částek uvést do řádku 106 daňového přiznání za rok 2006 - částky snižující rozdíl mezi příjmy a výdaji?
Dobrý den. Česká právnická osoba, která není registrovaná jako plátce DPH, dostala od slovenské společnosti fakturu za účetní služby. Částka je zde udaná bez DPH. Chtěla bych se zeptat, kdo bude odvádět tuto DPH. Je povinný český subjekt neplátce DPH se zaregistrovat a odvádět toto DPH nebo tato povinnost je na dodavateli, tedy slovenském subjektu? Mockrát Vám děkuji za odpověď.
Dobrý den,prosím o následují radu.Účtování DPH při prodeji nemovitosti A) FO-FO, B) FO-PO (plátce dph), C)PO (plátce)-FO, děkuji za odpověď