FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den. Ráda bych se dozvěděla, kolik korun budu posílat státu za daň z pronájmu nemovitosti, při nájemném ve výši 10 000,-. Děkuji za odpověď a přeji klidný a příjemný den. VERONIKA KL.
Dobrý den, prosím o radu zda lze uplatnit jako daňový náklad: Společnost s.r.o. která je ze 100% vlastněná švýcarskou společností hradí vždy ubytování v hotelu všem zaměstnancům této švýcarské společnosti či zaměstnancům dalších společností které tato švýcarská společnost založila po EU (stejně jako naší společnost), s mateřskou společností i s dalšími založenými společnostmi naše firma obchoduje. Důvody návštěv jsou vždy pracovní, např. interní školení našim zaměsnancům (ovšem neexistuje na to žádná písemná objednávka). Lze faktury z hotelu považovat za daňový náklad a současně tedy uplatnit i odpočet DPH? Velice děkuji
Prosím pěkně,při převodu (prodeji) nemovitosti (bytu),se na finančním úřadě udává pro vyměřění daně obvyklá cena nebo cena zjištěná?? Nemůžu doložit odhad který jsem si nechala udělat v dubnu tohoto roku jako znalecký posudek jehož účelem bylo stanovení ceny pro dědické řízení??Budu si muset dělat kvůli prodeji ted po 2 měsících nový?Paní na finančním úřadě mi řekla že snad nebude možné tento použít...na něm je udána cena zjištěná,tak tomu nerozumím,děkuji pěkně za radu a objasnění,děkuji,Bourková,Vsetín.
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, jak má postupovat plátce DPH při propuštění zboží do režimu dočasného použití? A kdy se tento režim nejčastěji používá? Děkuji za odpověď.
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak závažný problém je, když jsem od roku 2005 podnikal jako OSVČ. A to do dnes. A nebyl jsem přihlášen Od roku 2006 u OSSZ. A nepodal jsem jedinkrát roční přehled. Daně jsem měl vždy nula. Musim platit zpětně sociální? Děkuji Pilát
Dobrý den, potřebovala bych poradit: Jakým způsobem by postupoval český plátce DPH, pokud by provedl dodání zboží s instalací a montáží v jiném členském státě občanovi, který v tom státě nemá místo pobytu? Je to tak, že by se český plátce musel registrovat k dani v tom jiném členském státě a odvést daň, nehraje v tom roli místo pobytu občana? Děkuji za odpověď
Dobrý den, s kamarádem jsme v roce 2009 koupili byt, každý vlastní (tehdy koupil) ideální 1/2 bytu. Nyní jsme se domluvili, že byt si ponechá pouze kamarád a mě vyplatí z mé ideální 1/2 bytu. Domluvili jsme se na ceně za přenechání mé ideální 1/2 bytu kamarádovi (tato cena je o něco vyšší, než jsem za koupi ideální 1/2 bytu zaplatil v roce 2009). Prosím Vás, jak je to v této souvislosti s placením daní? Musím platit daň z příjmu, daň z převodu nemovitostí a z čeho se tyto v daném případě počítají? Kdyby cena byla nižší, než hodnota podílu, musel bych platit daň darovací? Děkuji.
Prosím,mám dotaz...při prodeji zahrádky ( v zahrádkářské kolonii),v osobním vlastnictví,se platí stejná dan jako při prodeji například bytu- 4%,,děkuji pěkně za odpověd.
Dobrý den,prosím,mám dotaz.Budu prodávat byt.Prosím kolik procent se platí dan z převodu nemovitosti.A kolik byla v předchozích letech.Je možné že loni byla 3% a nyní je vyšší??Děkuji.-Prosím a do jaké doby po prodeji musím na FÚ zaplatit??
Dobry den,prosim o radu.Mam sdruzeni s dcerou a rada bych ze sdruzeni vystoupila a byla jeji spolupracujici osoba.Mohu tak ucinit s tim ze ji ponecham vsechny zavazky,pohledavky a i zasoby plynouci z naseho sdruzeni?Dekuji Dada
Dobrý den. Jsem studentkou třetího ročníku VŠ a vzhledem k prodlužujícímu studiu na 4 roky hledám práci na HPP. Dostala se mi nabídka pracovat v Rakousku. Tudíž se chci zeptat, zda je vůbec možné takto pracovat na tento typ úvazku a dále jak by to bylo s daněmi a v případě vyššího výdělku než 20 tisíc s následným zdaněním. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, Prosím o vysvětlení: Od roku 2003 do r. 2007 jsem měla nastaveny příspěvky zaměstnavatele na penzijní připojištění do výše 3 % . Při jednorázovém vyrovnání penzijního spoření u PFKB při dovršení 60 let a délce spoření 10 let od r.2003 do 04/2013 mi byly zdaněny veškeré příspěvky zaměstnavatele. Byl postup PF správný? -nesouhlasí to totiž s vysvětlením zdanění viz přiložený text, a zároveň postup PF při mém předchozím spoření a jeho ukončení při dovršení 50 let v r.2003 byl odlišný – částka jednorázového vyrovnání obsahovala i část příspěvků zaměstnavatele, které nebyly daněny.) S pozdravem Ing. Zora Oppeltová http://www.investujeme.cz/davky-a-zdaneni-penzijniho-pripojisteni/ Dávky a zdanění penzijního připojištění Autor: Jaroslav Kokeš | 15.02.2008 00:00 | Kategorie: Penze | 8 komentářů „Dávka penzijního připojištění“ patří podle zákona o příjmech mezi tzv. kapitálové příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů. A dávkou penzijního připojištění je podle § 6 zákona o penzijním připojištění: a) penze b) jednorázové vyrovnání c) odbytné Jednorázové vyrovnání U jednorázového vyrovnání se považuje za základ daně po snížení o příspěvky účastníka penzijního připojištění a po odečtení příspěvků od státu. Jinak řečeno, předmětem daně jsou pouze výnosy z příspěvků účastníka připojištění, příspěvků státu. A samozřejmě také z příspěvků zaměstnavatele, případně třetí osoby. Vlastní příspěvky zaměstnavatele jsou od daně osvobozeny v případě, že nárok na dávku (jakoukoliv) penzijního připojištění byl uplatněn až po 5 letech spoření a současně po dosažení 60 let věku účastníka. Souhrnně: Obecně se neplatí daň z příspěvku, pouze z výnosů ze všech příspěvků převedených na účet účastníka připojištění.
Dobrý den, OSVČ má neuhrazené pohledávky u společnosti s.r.o. Ve smlouvě nikde nemají dohodnuté smluvní úroky z prodlení. V takovém případě se počítají úroky z prodlení dle zákona. Ty jsou 0,05% a zvyšují se o 7 procentních bodů. Můžete mi prosím poradit, kolik tedy bude zákonná výše těchto úroků. Děkuji
Sdělte mi prosím,jak postupovat,když chci si od 1.6.2013 platit jako OSVč zdravotní a sociální pojištění na Praze-5 bytem Praha-16 Radotín 153 00
Dobrý den, v prosinci 2009 jsem na základě usnesení o dědickém řízení získal 1/2 pozemku( jsem synovec zemřelé) , druhou polovinu získal stejným usnesením bratr zemřelé a ihned darovací smlouvou jí daroval synovi. Nyní se pozemek prodává. Zemřelá vlastnila pozemek od roku 1970. Musí nynější prodávající kromě DzPN zaplati také daň z příjmu? Pozemek se nyní prodává za vyšší cenu než byla cena uvedená v dědickém řízení a darovací smlouvě. Může se uplatnit sčítání doby vlastnictví nových vlastníků s dobou kdy pozemek vlastnila zemřelá? Nový vlastníci pozemek nevlastní déle než 5 let což uvádí zákon o osvobození od daňe z příjmu. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat od jaké částky je osoba povinna přihlásit se k DPH a zda to platí i pro fyzické osoby, které živnost provozují jako vedlejší činnost. Děkuji za odpověď. Čarnoká
Dobrý den, děkuji mnohokrát za odpověď a upřesním místo konání: když tuzemský plátce DPH vykoná ve Slovenské republice službu- školení(k této činnosti je oprávněn certifikátem USA) za úplatu pro slovenského neplátce DPH, zaplatí tuzemský plátce DPH v ČR? Stane se také slovenský příjemce této služby (je neplátce DPH) osobou identifikovanou k dani na Slovensku? Je to možné, aby oba z té jedné služby zaplatily DPH? Děkuji moc, moc za odpovědˇ!(Tento čtvrtek už máme poradu se slovenskými kolegy) S pozdravem Májová
DPH při dovozu zboží z EU u neplátce DPH. Jako fyzická osoba, neplátce DPH dovážím z Německa dřevěný zahradní domek pro vlastní potřebu. Montáž bude provedena svépomocí. Smlouva byla podepsána (10/2012). Zatím jsem uhradila zálohu (5/2013). Na faktuře k záloze není uvedeno DPH, ale to, že jsem povinna odvést DPH v ČR obvyklou. Jsem opravdu povinna DPH odvést a v jaké výši, případně kdy (při platbě zálohy, či doplatku či při dodání zboží) a jak mám administrativně postupovat? Děkuji.
Dobrý den, jsem na úp, ale současně mám brigádu (nekolidující zaměstnání) podepsala jsem dohododu o provedení práce a růžové prohlášení poplatníka daně z příjmu ze závislé činnosti.....a zaměstnavatel mě stejně tvrdí, že mě bude muset strhávat daň 15 % kvůli tomu,že jsem na úp. Jsem z toho dost zmatená to jsem ještě nezažila, má na to právo, vrátí mi to finanční úřad při podání přiznání? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Aneta.
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestliže vyřadím z dlouhodobého majetku neodepsané technické zhodnocení a mám k této operaci řádný likvidační protokol (uvedení budovy do původního stavu) je daňová zůstatková cena daňově uznatelná? Děkuju moc.