FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, zahranicni osoba (zamestnanec zahranicni firmy)poskytuje ceske s.r.o. preklady do ciziho jazyka. Zajima me, zda lze pouzit Dohodu o provedeni prace i pro zahranicni osobu, jak je to s placenim dane z prijmu. Jak se da osetrit, pokud by tato prace byla pravidelna a treba prekrocila 100 hodin rocne? Dekuji.
Dobrý den, požádal jsem o převod družstevního nebytového prostoru do osobního vlastnictví. Převod byl v souladu se stanovami BD proveden bezúplatně. Bude převod nebytového prostoru zatížen daní z převodu nemovitostí event. jiným poplatkem? Právo užívání družstevního nebytového prostoru jsem získal při založení družstva vlastníků nemovitostí. Podobně jsem požádal i o převedení družstevního bytu. Z obou nemovitostí mi byla finančním úřadem vyměřena daň z nemovitostí. Děkuji. PM
Naše bytové družstvo v roce 2006 v říjnu zaplatilo hotově předfakturu jako 1.zálohu na provedení fasádních prací dle SoD v celkové částce 500 000,Kč. Je možné dostat tuhle zálohu do nákladů v roce 2006, stavební práce v roce 2006 nezačaly. Děkuji.
Dobrý den,jsme bytové družstvo založené v roce 2005 za účelem převodu bytů do osobního vlastníctví. V roce 2006 jsme prodali část půdních prostor a tím nám vznikl velký zisk.Je možné uplatnit odpisy domu v daňových nákladech,aby se snížil daňový základ,anebo se odpisy musí proúčtovat proti výnosům. Nepodnikáme a žádné prostory nepronajímáme. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, začínám podnikat jako OSVČ (jsem plátce DPH) a často budu nakupovat zboží v Německu. Chtěl bych se zeptat na 2 věci. 1:potřebuji doklad o směně českých korun za Eur? 2:jak zaúčtuji nákup zboží v Německu, které jsem nakoupil bez DPH (německého Mwst.)? Mnohokrát děkuji za Vaše rady.
Dobry den, rada bych se zeptala. Babicka mi darovala pred dvema lety nemovitost, ve ktere nemam trvale bydliste. Kdyz budu chtit nemovitost v blizke dobe prodat, jake budu platit z prodeje nemovitosti dane? Musim penize ziskane prodejem zapocitat do rocniho prijmu a platit z nich dan z prijmu? Lze pouzit penize na splaceni hypotecniho uveru nebo i tak je musim nejdrive zdanit? Za odpoved mnohokrat dekuji. Marketa S.
dobrý den, chtěla bych poradit na jaký účet zaůčtovat platbu pov. ručení za tatru období 06/2007-06/2008. Vedeme účetnictví . Děkuji mockrát .
Dobrý den,mám příjmy z pronájmu nemovitosti dle § 9, vedu evidenci příjmů a výdajů. Mohu si do výdajů zahrnout cestovní náhrady (3.80 Kč + skutečná spotřeba benzinu)? Pokud ano, jak je to se silniční daní, musím ji platit? Děkuji za odpověď.
V rodině vlastníme bytový dům. /otec, dcera,syn/. všichni jsme OSVČ. Dům není předmětem podnikání. Otázka: 1/zda příjmy, náklady, odpisy a úroky z hypotéčního úvěru si uplatní každý z OSVČ do svého daňového přiznání podle podílů vlastnictví? 2/zda je vedena jednotná daňová evidence domu a konečný výsledek se rozdělí do účetnictví jednotlivých účastníků? Hypotéční úvěr je složen z poloviny na koupi domu a z poloviny na rekonstrukci. Otázka: Zda úrok z úvěru lze odepisovat jako jednu částku, nebo odděleně?
Dobrý den.Dostala jsem jako podklad k zaúčtování "Usnesení kraj.soudu o náhradě hotových výdajů obhájce ".Je tu uvedeno č.j.,datum, částka, výše DPH, razítko, podpis.Fakturu ani výdajový doklad nevystavují.Může mi usnesení nahradit daňový doklad?Mohu ho použít jako podklad pro daňové přiznání ? Na Fin.úřadu nevěděli,prý nemají s právníky-plátci DPH zkušenosti.Děkuji Helena Trepková
Dobrý den, manžel podniká jako OSVČ současně s hlavním pracovním poměrem. V srpnu t. r. odchází do starobního důchodu. V současné době si platí měsíčně povinný odvod na důchodové pojištění OSSZ. Mění se něco odchodem do starobního důchodu ve výši plateb, popř. platí se vůbec dále? Děkuji.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat . Obdrželi jsme fakturu za telefony. Na vyúčtování se objevilo : Vyúčtování služe třetích stran . je to částka 3 kč. Jakým způsobem to mám zaůčtovat. Nevím s stím rady . Dph bude 0%? Vedeme účetnictví . Děkuji moc.
Dobrý den. Otec mi chce darovat činžovní dům s tím, že mu mám vyplácet do jeho smrti rentu (pevně stanovenou výši) z příjmu (z pronájmu) tohoto bytového domu. Bude otec platit daň z příjmu z této renty a já budu mít o tuto rentu nižší příjem z nájmu? Jak je to s daněmi (daň z příjmu, daň darovací..)? Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat . Obdrželi jsme fakturu za telefony. Na vyúčtování se objevilo : Vyúčtování služe třetích stran . je to částka 3 kč. Jakým způsobem to mám zaůčtovat. Nevím s stím rady . Dph bude 0%? Vedeme účetnictví . Děkuji moc.
Dobrý den, Mám takový dotaz. Vyjděme z předpokladu, že jsem právnická osoba a plátce DPH. Můžu někomu třeba opravit PC, nebo provést nějakou jinou službu a dát mu k tomu jako dar (případně prodat za jednu korunu) třeba fotoaparát, který jsem koupil za 11900,- a následně požadovat vrácení DPH (1900,-)? Dohadujeme se o tom s kamarádem a nemůžeme nikde najít odpověď. Za odpověď předem děkuji :-))
Dobry den, chtel bych poprosit o radu. Mam internetovy portal na nakup a prodej textovych clanku. Tyto clanky kupuji a prodavam vzdy osobam, ne firmam, z celeho sveta pres webove rozhrani. Jakym zpusobem mohu financnimu uradu dokladovat vznikle vydaje s nakupem danych clanku? Tedhnicky nelze ocekavat ze mi nejaky uzivatel na druhem konci sveta vystavi danovy doklad. Dekuji za jakoukoliv radu
Dobrý den, podnikatel v roce 2006 uzavřel sdružení se svým bratrem žijícím v Polsku.Pro sdružení nakoupil v ČR pily atp., které si dal v tom roce do nákladů.Bohužel záměr, pro který sdružení založili nevyšel,protože neprošli výběrovým řízením, takže nemají ani žádné příjmy.Nyní sdružení zrušili.Nakoupené pily by chtěl v ČR opět prodat.Musí zisk z prodeje zahrnout do svých příjmů v roce 2007?A jak je to s DPH-bude muset odvést DPH?Je plátcem, ale pily nakoupil od neplátců-soukromých osob.Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den, jako spedice zajišťujeme přepravu z CZ do Maďarska pro americkou firmu, která nemá registraci k DPH v žádné zemi EU. Máme fakturu zatížit DPH nebo ne? Děkuji za odpověď.
Manžel podniká jako OSVČ,mohu být jeho zaměstnancem nebo musím být jenom jako spolupracující osoba?
Dobry den, jsem clenem bytoveho druzstva, ktere v ramci privatizace mestskeho bytoveho fondu, zprivatizovalo v roce 2006 dum obsahujici pouze bytove jednotky. Podil v bytovem druzstvu byl pro cleny bytoveho druzstva vypocitan dle procenta odpovidajiciho plose jimi obyvaneho bytu v celkove plose domu. Byt, ktery jsem obyvala, jsem zacala se souhlasem bytoveho druzstva pronajimat. Chtela bych pozadat o informaci, zda musim statu za pronajem bytu ve vlastnictvi bytoveho druzstva platit dan. A pokud dan zaplatit musim, zda mohu do nakladu, ktere lze odecist ze zakladu dane, dat i castku, kterou jsem musela zaplatit za clensky podil v bytovem druzstvu. Velice dekuji za brzkou odpoved.