FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, pokud přijmu fakturu z členského státu EU ve výši například 100 eur a zaplatím 100 eur dodavateli.Následně, ale musím odvést DHP,čili zvýším "uměle" cenu faktury o 19% a to odvedu a zároveň mi vznikne nárok na odpocet DPH.Je tato procedura v pořádku?Nebo se má postupovat jinak.Dost těžko totiž mohu poslat dodavateli o 19% méně s tím, že to odvedu FU. A ještě jedna otázka,pokud týž případ,ale dodavatel je z nečlenského státu EU (např. USA,tak mám povinnost ještě platit 10% srážkovou daň?čili opět dojde k navýšení ceny faktury? Předem děkuji.
Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat, koupili jsme do pronajaté hospody kamna s výměníkem . Samotná kamna stojí asi 27 000 is DPH ale jsou k tomu ještě další součásti ( trubky, ventily atd) dohromady by to dělalo přes 40 000,- . Má se to dát celé na odpisy ?? zařadila bych ho do odpis. skupiny č. 3 .
Dobrý večer,OSVČ pracuje v zahraničí.Jaký datum použít v jednotlivých měsících k určení kurzu ČNB pro výpočet diet z důvodu daňového přiznání za rok 2007. Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Jsem studentka VŠ a studuji dálkově. Platí i pro mě sleva na dani pro studenta? Nebo to platí jen pro denní studium. Předem děkuji za odpověď. HA
Dobrý den,chci se zeptat,jak je to s daňí z příjmu, pokud je příjem tvořen výhrou ze sportovních sázek v sázkové kanceláři Tipsport.Někde jsem četl,že jsou tyto příjmy od daně osvobozeny,ale chci se ujistit.Děkuji moc.
Dobrý den, chci se zeptat jaká mne čeká darovací daň, když mi moje matka a její bratr-můj strýc chtějí darovat rodinný dům.Děkuji za odpověď.
Dobrý den, jsem zaměstnanec a jako vedlejší činnost OSVČ jsem loni vydělal po odečtení paušálu 43000. Daň jsem již zaplatil, ale nezapočítal jsem v DP pojistné, které musím z tohoto příjmu také zaplatit. Je možné toto pojistné odečíst z příjmu příští rok? Případně jak je možné tuto chybu napravit? Děkuji
Dobrý den, jsem OSVČ, plátce DPH.V r.2007 jsem koupila nákladní auto a nárokovala jsem si odpočet DPH. Auto jsem koupila na úvěr. Zajímalo by mně, zda, pokud bych chtěla letos úvěr předčasně splatit, musím nárokované DPH vrátit. Děkuji za odpověď
Dobrý den,na daň.dokladu z benzinky je bodová sleva -68Kč,tato sleva je z konečné ceny.Můžu si uplatnit DPH v celé výši.S pozdravem děkuje Hálová.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na jednu věc. V roce 2008 jsem koupil byt v novostavbě. V březnu, byla tato nemovitost zapsána do katastru. Jsem povinen podat daňové přiznání a zaplatit daň z nemovitosti? Jedná se o novostavbu, která by měla být osvobozene od daně. Osvobozený je jen byt? Vlastním v objektu i garážové stáni. Za Vaši odpověď předem děkuji. Mikuš
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak je to s darama, konkrétně s odběrem krve. Počítá se odběr krve do darů, které můžeme uplatnit jen do 10% ze základu daně? Příklad máme dar 25 000 a odběr krve 2000. Max. můžem však odečíst dar 23 000. Můžu si odečíst 23 000 a 2000, nebo dohromady jen 23 000. Děkuji za odpověd
Dobrý den, můj známý začíná podnikat jako mezinárodní přepravce. Bude vozit zboží pro jednu rakouskou firmu, které bude fakturovat v EUR. Tato firma mu poskytla Shell kartu, na kterou po celé evropě tankuje naftu a jednou cca za 10 dní mu přijde od té rakouské firmy souhrnná faktura v EUR. Dále platí různé poplatky v EUR i Kč. Je čtvrtletní plátce DPH, vede DE. Jaký je prosím nejlepší zvolit si kurs, aby to bylo evidenčně co nejjednodušší k DPH i DzP? Protože se v DE "neúčtuje" o kurzových rozdílech jde vůbec na ročním kurzu tzv. prodělat? Děkuji moc.
Dobrý den Chtěl bych se zeptat na Váš názor na firmu www.bux.to. Jde o firmu, která platí za sledování reklam, podrobný popis služby a pravidel je na adrese http://www.bux.to/tos.php Řekněme, že tato firma je solidní a opravdu platí tak jak má uvedeno v pravidlech a po nějaké době mi tedy přijdou peníze na účet. Co pro mě jako daňového poplatníka z toho vyplívá za povinnosti? Musím tento příjem nějak danit? A pokud ano, jakým způsobem? Žádné doklady o přijmu (kromě příchozí platby na účet) neexistují. Děkuji
Dobrý den, prosím o radu, v loňském roce jsme pořídili osobní automobil a vložili do majetku firmy. V té době jsme nebyli plátci DPH a to také nebylo u auta uplatněno. Letos chceme auto prodat, takže je lepší ho nejdříve vyřadit a pak třeba za pár dnů prodat? a tento prodej patří do § 10? A co DPH? Musíme vyčíslit? A jak odpisy? Ty loňské, které jsme uplatnili se musí nějak dodanit nebo se s nimi neděje nic. A jak s letošními odpisy, je možnost nějakého uplatnění? Děkuji Vám předem za radu
Prosím o radu. FO vedoucí daňovou evidenci, plátce DPH uskuteční dodání zboží do EU, hodnota faktury je v EUR. Odběratel dodavateli fakturu zaplatí v EUR na korunový účet. Jaký kurz je nutné použít na přiznání DPH na řádek 410 - dodání zboží do EU a na souhrnné hlášení? Je možné v DE evidovat příjem v CZK částkou, kterou připsala banka na účet? Děkuji M. Pesicova
Dobrý den, mám dotaz ohledně uplatnění DPH ve stavebnictví. Máme rodinný dům v hrubé stavbě, nyní poptáváme stavební firmu na dodělání přípojek, garáž, terénních úprav a přístupové cesty (na klíč vč. materiálu). Četla jsem o změně zákona o DPH a můj dotaz zní, zda lze na tyto práce účtovat se sníženou sazbozu DPH 9%. Děkuji za odpověď. LS
Na co vše je třeba platit silniční daň? Máme živnost na dokončovací teréní práce a vlastníme bagr,traktor,Liazku s přívěsem.Malý bagřík zvaný bobík.Děkuji.
Dobrý den, jeden z našich dodavatelů nám sdělil, že nám bude zasílat faktury v elektronické podobě ve formátu .pdf a proto nebudou obsahovat razítko a podpis, že to zákon prý nevyžaduje. Hledala jsem to v zákoně ale nenašla. Chtěla bych se tímto zeptat, zda tedy mohu tyto fakturu akceptovat jako daňový doklad a zda je to tak správně a v jakém zákoně je toto uvedeno? Děkuji Havlová
Dobrý den. Můj děda vlastní polovinu bytu a druhou polovinu bytu vlastní tři osoby (děda a 2 strýcové). Lze tímto způsobem darovat celý majetek vnučce, s tím, že vnučka ostatní 2 strýce vyplatí? Děkuji za odpověď
Dobry den, som vlatnikom bytu 2+kk v Prahe cca 2 roky. Chcem sa opytat, ci by som v pripade predaja bytu napr. po troch rokoch uzivania platil nejaku dan z predaja za predpokladu, ze si dalsiu nehnutelnost v CZ nekupim. Niekde som sa totiz docital, ze majitel bytu moze nehnutelnost predat uz po dvoch rokoch uzivania (v byte sa trvalo zdrziava atd.) bez platby dane z predaja nehnutelnosti. Vopred velmi pekne dakujem, Pavol