FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
dobry den jako firma jsme si koupily pozemky chci se zeptat když bude firma prodavat pozemek kolik se plati dan z nemovitosti.dekuji westendorpova
Dobrý večer.Chci v daňovém přiznání za rok 2008 přejít z uplatňování prokazatelných výdajů na výdaje paušálem. ( 50 %) - podnikám v oblastni finančního poradenství. Budu muset podat ještě dodatečné daňové přiznání za rok 2007, když nemám za tento rok - 2007 žádné pohledávky - faktury, které by byly vystaveny v roce 2007 a zaplaceny až v roce 2008? Chodí mi pouze vyúčtování provizí za předchozí období a k tomu pak peníze na účet. Takže vyúčtování provizí za prosinec r. 2007 mi přišly až začátkem roku 2008 a peníze mi pak přišly na účet 9.1.2008.V únoru roku 2008 mi přišly také nějaké peníze za smlouvy , které jsem uzavřela v roce 2007. Nikdy dopředu nevím, jaké provize dostanu, protože záleží na klientovi, kdy zaplatí a pak jsou teprve po nějaké době provize vyplaceny. Závazky z roku 2007 nemám žádné.A když bych musela podávat dodatečné daňové přiznání hrozí mi sankce od Fin. úřadu, za to, že ho podám až nyní? Můžou mi dopočítat penále od 1.4. do teďka? Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den,před 22 roky jsem se nastěhovala do družstevního bytu, před dvěma roky byl byt převeden do osobního vlastnictví. V roce 2009 bych jej chtěla prodat, zajímalo by mne jestli budu platit daň s prodeje. Po celou dobu jsem v bytě bydlela. Předem děkuji za odpověď.
V roce 2009 bych rád převedl 1/2 rodinného domu svoji sestře jako dar. Zajímalo by mne jestli budu platit daň z převodu nemovitosti nebo ještě nějakou jinou daň a v jaké výšši.1/2 nemovitosti patří rodičům,o které sestra postará.Děkuji za odpověď.
Dobrý den, manžel provozuje sportovní oddíl, tzn. právnická osoba, nezisková organizace. Nyní mu magistrát hl. m. Prahy "přiklepl" dotaci. Jak se prosím daní? Neziskovy daní nad 300.000,--, zahrunuje se dotace do příjmu. P.S. Vedeme daňovou evidenci. Děkuji za odpověď. Snad jsem uvedla to podstatné.
Zůstavá v roce 2008 sociální a zdravotní pojištění u OSVČ částkou, která je nákladem?
Dobrý večer, popřípadě dobrý den, chci se jen zeptat, jestli může s.r.o. poskytnout bezúročnou půjčku OSVČ. Popřípadě kdo může poskytovat bezúročné půjčky? Děkuji
Dobrý den, manžel chce uplatnit slevu na dani na manželku. Manželka je na rodičovské dovolené. V polovině měsíce listopadu začala podnikat. Jak se spočítá příjem (jak zjistit příjem, abychom mohli uplatnit slevu na manželku) OSVČ v případě účetnictví a daňové evidence? Počítá se způsobem příjem - výdaje = zisk? Nebo se počítá do příjmu veškeré prodané zboží. Díky za odpověď
Dobrý den, Chci poprosit o radu ohledne prodeje zbozi na Slovensko. Mam internetovy obchod a chci prodavat na Slovensko zbozi podlehajici spotrebni dani (cigarety a alkohol). Mohu jednoduse slovenskym zakaznikum nastavit cenu ve slovenskych korunach a posilat zbozi s tim, ze mi zaplati predem prevodem na slovensky ucet, ktery si zridim? Nebo je u tohoto zbozi nutne aby slovensky zakaznik jeste zaplatil nejake dalsi poplatky jako spotrebni dan, clo atd.? Nebo bych mel neco platit ja? p.s. nejsem platce DPH a zbozi beru od ceskeho velkoobchodu Predem dekuji za odpoved.
Dobrý den,chtěla bych vás poprosit o radu ohledně dovozu zboží z třetí země.Máme JSD,které je osvobozeno od CLA,na kterém nám posílají obchodní vzorky zdarma.Jsme povinni platit DPH z tohoto JSD? Dále máme ještě JSD,kde nám posílají darem náhradní díly. Jsme povinni z tohoto JSD platit DPH? Předem moc děkuji za odpověď.
Jsme cestovní agentura zaměřená na ruskou klientelu, která nakupuje cestovní služby v zemích EU a prodává je ruské cestovní kanceláři. Při výpočtu DPH postupujeme podle § 89. Nakupujeme různé služby v ČR,Rakousku a Itálii, jedná se především o ubytování v hotelu, průvodcovské služby, zajištění dopravy (vlakem, autobusem,..). Při nákupu jízdenek na vlakovou dopravu (z Vídně do Prahy, z Benátek do Prahy, z Benátek do Vídně) od rakouské dopravní společnosti nám tato společnost nabídla, že pokud budeme chtít bude fakturovat bez DPH. Vzhledem k tomu, že jsme cestovní agentura a postupujeme podle § 89 není nám jasné jakým způsobem bychom postupovali při výpočtu DPH. Můžeme jako cestovní agentura nakupit služby v EU bez DPH?
Dobrý den, prosím o informaci, zda-li prodej emisních povolenek podléha dani z přidané hodnoty. Děkuji
Dobrý den, potřebovali bychom vědět, zda je nutno platit nějakou daň (darovací nebo z převodu nemovitosti) když syn daruje byt v osobním vlastnictví svému otci. Děkuji.
Dobrý den, potřebovali bychom vědět, zda je nutno platit nějakou daň (darovací nebo z převodu nemovitosti) když syn daruje byt v osobním vlastnictví svému otci. Děkuji.
Dobrý den. pronajímám v domě obchod a příjmy z pronájmu zdaňuji jako příjmy pronájmu. Jsem zaměstnána, jinak nepodnikám. Nevztahují se v souvislosti s těmito příjmy z pronájmu platit také odvody na SP a ZP? Já zatím žádné odvody neplatím, jen ze záv.činnosti od zaměstnavatele.děkuji za odpověď.
dobry den Pane doktore, chtela jsem se zeptat,jestli clovek zijici a pracujici v Irsku je nutny podavat kazdy rok danove priznani na ceskem financnim urade. Dekuji predem za odpoved S pozdravem Dobiasova E.
Dobrý den,jsem OSVČ chtěla bych se zeptat,když uplatňuji výdaje paušálně,můžu uplatnit výdaje za auto? děkuji Lenka Wozniakova