FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den. Zdědil jsem Akcie v hodnotě 800000 kč v jedné zemědělské společnosti.Chci je prodat této společnosti za 15% nominální hodnoty. DOTAZ. Kolik budu platit dnně
Dobrý den, za posledních 14 dní jsem již 2 zadávala stejný dotaz a ještě jsem nenašla odpověď. Je to možné?Dotaz byl ohledně účtování založení s.r.o. Hezký den
Dobrý den,prosím o radu. Student uzavřel u firmy pracovní smlouvu na dobu určitou(1 měsíc).Může ještě ve stejném roce u jiné firmy uzavřít dohodu o provedení práce? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je možné v přiznání za rok 2008 upletnit slevu na dani na manželku ve výši 24 840 Kč, pokud manželka byla první téměř polovinu roku na mateřské dovolené a tudíž brala PPM a zbytek roku na rodičovské dovolené a brala rodičovský příspěvek? Nevím zda se PPM zahrnuje do příjmů /38 040/ nebo ne. Rodičovský příspěvek je sociální dávka a vím, že ne. Děkuji za odpověď.
bydlim v rod.dome s rodici manzela,oni chteji darovat cely dum nasemu synovi,jak postupovat?dekuji za odpoved perlikova
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli lze uplatňovat společné zdanění manželů za rok 2008? Děkuji za odpověď
Dobrý večer,chtěla bych se jen zeptat,zda-li bude v roce 2009 zrušena daň z převodu nemovitosti, t.z., že v případě,že prodám svojí nemovitost, nebudu tuto daň platit? Dosud se platily 3% z ceny nemovitosti.Tuto informaci jsem získala z tisku.
Dobry den, musim platit dan a podavat priznani jako nepracujici duchodce z prijmu 1500,- Kc rocne r.2008 z najmu z pozemku a jak to je s placenim a danovym priznanim u pracujiciho duchodce zamestnance a zda se jeste neco z najmu plati (socialni, zdravotni)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho musím mít založenou živnost, abych si mohla z auta odečítat DPH?a je nějaká lhůta, kdy bych musela mít tu živnost založenou, když bych ji chtěla ukončit hned po posledním odpočtu?Děkuji za odpověď.
Prosím o radu:jsem OSVČ a při daňovém vyrovnání za r.2008 mi po odečtu odečitatelné daňové částky vychází, že mohu odečíst pouze o něco málo menší částku než je odpočitatelná položka z daně, takže zřejmě daň bude 0, ale dále bych mohl ještě odečíst daň na jedno dítě, tím vzniká bonus a to je ten problém co s tím a jak na to?? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, jsem na mateřské dovolené s druhým dítětem, vzhledem k zrušení společného zdanění manželů se chci zeptat, zda si v daňovém přiznání může manžel odečíst na sebe 24 840 Kč, na děti 2x10 680 Kč a na mě, jako manželku s měsíčním příjmem pouze 7600 mateřské, taky 24 840 Kč. Nebo se ještě zohledňuje výše mateřské a výše ročního příjmu manžela? Děkuji
Dobrý den, V roce 2008 jsem se živil jako OSVČ a zároveň jsem měl 2 bezpřízpěvkové odběry krve. Náklady v daňovém přiznání uplatňuji 50% odpočtem. Platí i letos v mém případě nárok na 2 x 2000 Kč nezdanitelné částky, nebo je to už jinak? A jak je to s odpočty na životní a důchodové připojištění? Děkuji
Dobrý den, můj dotaz se týká souhrného hlášení. Musím vyplnit souhrné hlášení nebo jiný doklad při dodávání zboží do EU, když moji odběratelé NEJSOU plátci DPH? Děkuji za odpověď.
Sice jsem přečetla výhlášku o třídění majetku do odpisových skupin, ale přesto jsem nezjistila kam zařadit kávovar( provoz restaurace).Můžete mi prosím poradit?Děkuji.
V roce 2006 jsem zařadila osobní automobil do odpisové skupiny 1A. Pro rok 2008 se tato skupina zrušila. Odpisuji zrychleně. Do jaké skupiny mám auto zařadit pro odpis v roce 2008? A zároveň byla ukončena činnost v březnu r.2008. Mohu použít celý odpis nebo jen část? Děkuji
Za rok 2007 jsem si odečetl 50 procent z výdajů,letos moje vázaná živnost přešla dle nového zákona do živností řemeslných.Mohu odečíst 60 procent,když to nabylo platnost v polovině roku?
Dobrý den, prosím Vás o radu, jak zaúčtovat pořízení zemědělského pozemku. Jsme zemědělská organizace, která hospodaří především na pronajatých pozemcích. V listopadu a v prosinci jsme uskutečnili nákup dvou pozemků od fyzických osob. Zaúčtovala jsem 031/321 a úhradu 321/221. Nejsem si ale jistá, jestli mám hlídat nějaký datum z katastru (případně který) a zda mám proto účtovat přes účet 042. Děkuji za opdověd. Ola
Dobrý den, česká leas.společnost vystavuje splátkový kalendář v EUR. Na jednotlivé splátky chodí faktury v Kč + DPH (nákladní vozidlo). Předpokládám, že EUR jsou jen orientační a nákladově uznatelné položky za rok počítám z Kč, a žádné kurzové rozdíly mi nevznikají. 1.mimořádnou splátku rozpočítám na počet měsíců leasingu, a u jednotlivých faktur je uvedený úrok, který doporučujete evidovat na jiném účtě? Moc děkuji za Vaši odpověď
Dobrý den,chci se zeptat, ohledně zaplaceného soc.a zdr.pojištění v 1/2008 za měsíc prosinec 2007? Je d.nákladem nebo už je nedaňový? děkuji
Dobrý den, V lednu a únoru jsem byl zaměstnán na Slovensku, kde mi byly strhávány zálohy na daň. Od března jsem OSVČ. Díky slevám na dani na manželku, která je na mateřeské a na děti mi vychází daňový bonus. Mohu žádat také o navrácení zaplacených záloh, které mi byly strženy na Slovensku ? Předem děkuji za odpověď. Ivo Rožnovský