FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, v roce 2008 jsem byla první polovinu roku na MD a druhou na rodičovské dovolené, manžel první polovinu zaměstnancem a druhou polovinu na Úřadu práce. Máme dvě děti, které jsem si loni měsíčně nezdaňovali. Můžete mi, prosím poradit, zda je možné nyní podat daňové přiznání za rok 2008 a v něm si děti zdanit dodatečně? A má toto daňové přiznání podat manžel nebo já? Pokud manžel, potřebuje k tomu potvrzení o příjmech za období kdy byl zaměstnán a jak je to s obdobím, kdy byl veden na ÚP? A jaký formulář k tomuto přiznání potřebujeme? Velmi děkuji za odpověď na moje četné otázky. Jana Krupicová
Dobrý večer, můj dotaz se týká studenta (doktorand 30 let), s organizací uzavřel smlouvu: Smlouva o externí spolupráci. Předmětem smlouvy je: vytvořeni díla (dílem se rozumí vytvoření zvukového záznamu) a uděleni svolení ke zveřejnění a užiti tohoto díla. Odměna je 30 tis. Kč. Jak má student tuto částku zdanit? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, vyplňuji známému Přiznání k Silniční dani, a mám dotaz. od ledna do konce října používal k podnikání os.auto,platí silniční daň, ale v tech.průk.je po tuto dobu psaná jako majitel jeho manželka.Až od 1.11.2008 nechal auto napsat na sebe.Na daň.dokl.z Fú je jeho r.č.i příjmení. Mám udělat 2 DP? Jedno se jménem jeho manželky a druhé s jeho jménem? a u toho 1. co s r.č.,jak budou dohledávat na fú platby? Pak ještě od 1.12.2008 asi do konce února má pozastavenou živnost/malíř/má platit silniční daň i za toto období?Děkuji Lačňáková
dobrý den .jsem v HPP a chtěl bych se zeptat kolik si mohu přividělat navíc bokem ,abych nemusel platit daně?V loni to bylo asi 6000kč za rok.
Dobrý den, Potřebovala bych poradit kde zjistim kolik mi má dělta čistá mzda mám tušení, že mi jí zaměstnavatel špatně výpočetl.Ve smlouvě mám napsánou hrubou mzdu 10660kč nastoupila jsem 8.12. a pracovala do 31.12.08 v tom byly 3svátky a mám 8h pracovní dobu.Daňové prohlašení jsem podepsala a odpočitatelnou položku mám jenom na sebe.Děkuji za odpověď
Dobrý večer, prosím Vás, byl mi vrácen přelatek soc. pojištění za rok 2007. Je toto příjem, z kterého musím zaplatit daň z příjmu? Jsem OSVČ účtuji v DE. Děkuji.
Dobrý den,jsem OSVČ,chci se zeptat když si uplatňuji cestovné jaká je cena pro rok 2008 na náklady amortizaci auta.Děkuji
Dobrý den pronajímám chatu ,kterou mám v obchodním majetku,pokud bych jí od 1.1.2009 chtéla vyjmout z obchodního majetku a dále provozovat náhodný pronájem a danit §9 ,je to možné?Děkuji za odpověď
Dobrý den jsem OSVČ,platím silniční daň na auto které používám k podnikání ,Chtéla jsem se zeptat musím platit silniční daň na rok 2009,počínaje 15.4 2009 také zálohově, nebo mohu zaplatiti celkovou částku 31.1.2010 na rok 2009?Děkuji za odpověď
Dobrý den,pronajímám chatu kterou daním v §9,je možné tvořit rezervu na pronájem?Děkuji za odpověď
Dobrý den. Prosím o informaci ohledně daně z přijmu. Kdo vyplňuje a podává daňové přiznání, pokud manžel uplatňuje slevu daně z příjmu na manželku v domácnosti jejíž příjem nepřesahuje 68000,- za rok. Je to zaměstnavatel, nebo si je musíme vyplnit sami jak bylo v případě spol. zdanění manželů? Jaké přilohy jsou potřeba k daňovému přiznání právě pokud manžel uplatňuje slevu na dani na manželku (potvrzení o výsi jejích příjmů, četné pohlášení,...). Za odpověď předem děkuji Adéla.
Jsou mzdové náklady(sociání poj.zdravotní poj.a daň z příjmu ze závislé činnosti za zaměstance)daňovým výdejem pro zaměstnavatele,který vede daňovou evidenci?Děkuji za odpověď.
Přeji dobrý den, prosím o radu. V roce 2008 by bylo výhodnější přejít na výdajový paušál. To znemaná, že musím za rok 2007 podat dodatečné daňové přiznání. Rozdíl v dani za rok 2007 bude cca 35 000 Kč. Kolik bude za celý rok penále? Děkuji za odpověď.
Přeji dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli DPH odvedená FÚ je daňový výdaj? Tedy jestli si o ni snížím základ daně z příjmu. A totéž Daň vybíraná zvl. sazbou(platím za brigádníky) - platím několikrát do roka zálohu - mohu zaúčtovat jako režijní výdaj? A při vyúčtování, to co mi vrátí, je pak daňový příjem? Dělám daňovou evidenci. Mockrát děkuji za odpověď. Jsem začátečník. PETRA Kubíčková
Dobrý den, mám dotaz ohledně placení zdravotního a sociálního pojištění. Pozastavila jsem si živnostenský list k 31.12.08 a nevím, zda musím platit zdravotní a sociální pojištění ještě v lednu až březnu. Děkuji za odpověď.
Dobry den, jsme obchodni spolecnost, ktera pro sve klienty zajistuje od marketingove spolecnosti sluzby. ve smouve s touto spolecnosti mame, ze kdyz zajistime urcity obrat, tak si muzeme vuci ni ´vyfakturovat urcity bonus. DOtaz je, zda tento financni bonus bude osvobodzen od DPH a pokud ano, dle jakoho zakona a pismene ? Dekuji za odpoved.
Dobrý den, omlouvám se za nepřesnost dotazu.. Potřebovala bych poradit: Já jako pronajímatel plátce dph pronajímam neplátci formou fin.pronájmu lékařský přístroj..můžu si tedy já uplatnit odpočet dph na vstupu z měsíční splátky... děkuji moc za odpověd
Dobrý den, jsem fyzická osoba, platce DPH a vedu daňovou evidenci. Mohu prosím v daňovém přiznání k dani z příjmu fyzických osobn uplatnit výdaje procentem z příjmů a ne skutečné výdaje? Děkuji za radu. Veselý
Dobrý den V srpnu loňského roku jsme koupili Forda k vykonávání naší podnikatelské činnosti.Datum první registrace vozidla byla 12.10.1995 a datum první registrace vozidla v ČR byla 11.8.2003.Podle kterého data se počítá možná sleva na silniční dani. Děkuji Marta
Dobrý den, mám pár dotazů ohledně daní u studenta. Jsem student prezenčního studia a od ledna 2009 jsem nastoupila na HPP do nového zaměstání. Podepsala jsem fialový formulář prohlášení poplatníka daně a můj měsíční výdělek bude kolem 15 000 Kč. Jak je s daněmi? Podle kalulátoru mzdy se liší čistá mzda u studenta a nestudenta JEN zhruba o 300 Kč? Je to jediné zvýhodnění, které mám jako student nebo mi bude část daní někdy vrácena? Musím podávat daňové přiznání? Mockrát děkuji za radu a přeji hezký den