FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den p. doktore, ohlasila se mi kontrola, vedu DE. Musím mít vypsané příjmové a výdajové doklady, myslím si, že ne.DE jak povedu si mohu zvolit? Doklady mám nalepené a označené buď P 1 nebo V 1 a pod tímto označením je mám v peněžním deníků a zároveň mám na dokladech vyznačen ZD a DPH. Děkuji
Dobrý den, vedu daňovou evidenci a výdaje uplatnuji procentem z příjmu.Nevím zda mám do příjmu zahrnout vrácené pojištění soc.a zdrav.v r.2008 z přehledu za r.2007. Děkuji za odpověď a přeji hezký den
Dobrý den, prosím o radu. V roce 2008 koupila naše firma os.automobil na leasing. Leasingová společnost nám vystavila na mimořádnou splátku ve výši 95.000,- "zálohovou fakturu na budoucí koupi najatého automobilu" a splátkový kalendář. Jak máme účtovat? Jako zálohu a nebo si můžeme mimořádnou splátku časově rozlišit a účtovat každý rok do nákladů? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosím o odpověď na můj dotaz. Jaké platí daně organizace s.r.o. z prodeje nemovitosti kterou jako firma postavila? Děkuji mockrát za odpověď.
Dobrý den,rád bych se zeptal jak je to s platbou silniční daně.Koupil jsem si druhé auto zaregistroval jsem ho 27.10.2008 ,staré auto jsem přihlásil zpět na rod.číslo.Musím plait za nové auto již za 10/2008? Používané bylo až v 11/2008,jak bych případně tuto skutečnost musel doložit FU. Děkuji za odpověď. Polanský Lubomír.
Dobrý den, založila jsem si živnost na výrobu háčkovaných čepic, rukavic, šál. Chtěla bych vést daňovou evidenci a nejsem plátcem DPH. Jak to bude se zásobama příze? Nakoupím přizi a udělám z ní čepici. Problém je, jak ve skadní kartě zásob zaznamenám ubytek příze, když je to pokaždé jinak a co se zbytky příze? Dál bych se chtěla zeptat na objednávky přes internet. Objednávky přijimám pomocí emailu, mám to někam zaznamenávat, nebo ukládat? A poslední dotaz: poštovné. Zákaznící mi k ceně čepice posílají i poštovné, jak to mám rozlišit, když mi příjde celková částka na účet a jak mám pak zaevidovat zaplacené poštovné? Děkuji moc za odpvědi a přeji hezký den, Mirka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Rodiče mi darovali loni dům. Jak je to s palcením daně? Musím podat nové daňové přiznání nebo stačí zaplatit stejnou částku, co platili rodiče? Děkuji
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli mohu žádat o vrácení peněz na daních pokud jsem student a mé výdělky jsou nad 5000 kč. Pokud ano, tak bych se rád zeptal co potřebuji za potvrzení, abych mohl o toto žádat a do jakého data je třeba toto učinit. Pokud ne, v jakých případech se se o toto vrácení na daních žádá. Děkuji za odpověd´
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Od ledna do října jsem byla na mateřské dovolené, pak jsem na měsíc a půl nastoupila do zaměstnání a v prosinci jsem opět pobírala mateřskou dovolenou. Když mi přišlo potvrzení o zdanitelných příjmech, tak musím vyplnit papíry na daň sama? Pokud ano, tak v nich uvádím pouze tento příjem a nebo i příjem mateřské dovolené? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, jsem student,do listopadu jsem pracoval na DPČ od listopadu na HPP. Současně od roku 2007 podnikám (vedlejší činnost) a za rok 2008 jsem dosáhl zisk 100 000. Musím platit nějaké zálohy na daně nebo na zdrav-soc poj? Díky moc
Dobrý den, jsem student,do listopadu jsem pracoval na DPČ od listopadu na HPP. Současně od roku 2007 podnikám (vedlejší činnost) a za rok 2008 jsem dosáhl zisk 100 000. Musím platit nějaké zálohy na daně nebo na zdrav-soc poj? Díky moc
Dobrý den, jsem student,do listopadu jsem pracoval na DPČ od listopadu na HPP. Současně od roku 2007 podnikám (vedlejší činnost) a za rok 2008 jsem dosáhl zisk 100 000. Musím platit nějaké zálohy na daně nebo na zdrav-soc poj?
Dobrý den, jaký smysl mí snížení základního jmění?děkuji
Dobrý den, jako živnostník mám příjmy ze zprostředkovatelské činnosti a obchodování s komoditami a opcemi na zahraničních burzách. Mohu si v tomto případě uplatnit paušální výdaje 50%? Jak se případně počítá hrubý příjem z obchodování na komoditních burzách? Děkuji za odpověď.
Jsem od listopadu zaměstnaná a nyní mi bude prováděno roční zúčtování daně za rok 2008. Mé příjmy za ten rok činí pouhých 36.000,- Mohu si uplatnit slevu na poplatníka v celé výši? A jak je to se studentskou slevou. Mám na ní nárok také v plné výši, když jsem chodila do školy do června toho roku? Když jsem si počítala daň tak mi vyšel neuvěřitelný přeplatek přes 19.000,- je to možné? Děkuji za odpověď. Ivana
Fyzická osoba měla v roce 2007 příjem jako OSVČ - vedlejší činnost. Za rok 2007 podal přiznání k DPFO i přehled VZP a OSSZ. Dne 12.3.2008 přerušil živnost, a na FÚ, OSSZ i VPZ tuto skutečnost oznámil s tím, že OSVČ ukončil k 31.12.2007. Za rok 2008 neměl žádný příjem jako OSVČ, pouze v 3/2008 mu byl na účet připsán přeplatek od OSSZ ve výši 19.000,- Kč. Je správný názor, že bude muset podat přiznání k DPFO, kde dodaní příjem z přeplatku, ale přehled pro OSSZ a VZP již nemusí podávat? Děkuji
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak mám vyplnit daňové přiznání v případě, že část roku jsem byla jako OSVČ a platila si zdravotní pojištění sama (registrace - svobodné povolání) a další část roku jsem byla zaměstnána, měla pracovní smlouvu na dobu neurčitou a zdravotní pojištění tedy hradil zaměstnavatel. Děkuji za odpověď Iva Hnidová
Dobrý den.Mam dotaz žijeme s přítelkyní tkz.na hromadce v jedné domacnosti i když dle dokladu tomu tak není a mame spolu 4lete ditě já jako muž jsem uvedeny v rodném listě dítete.Mam narok jako otec ditěte na ulevu na danich pokud přitelkyne doda od zamestnavatele potvrzení že nepobira ona tuto ulevu? Děkuji za odpověd Milan
Dobrý den, manžel je OSVČ. Sídlo firmy má na trvalé adrese. Každý den dojíždí vlastním autem do provozovny. Může si tyto ujeté kilometry zahrnout do knihy jízd a potažmo nákladů? Může zaplatit svému zaměstnanci celoroční jízdenku na MHD a zahrnout to do nákladů? Předem děkuji
Dobrý den, platím silniční daň za osobní automobil, který používám k podnikání. V 10/2008 jsem si pořídil druhý automobil (registrace 10/2008), ale podnikat jsem s ním začalaž v roce 2009. Musím za rok 2008 zaplatit silniční daň za obě vozidla? Děkuji za odpověď.