FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, můj dotaz se vztahuje k daním z nemovitostí - pozemkům. po provedení pozemkových úprav vznikla mé babičce povinnost platit daň z pozemků. Jedná se o pozemky - ostatní plocha, na nichž leží stavby ve vlastnictví Pozemk.Fondu ČR (původně areál kravína, který není nijak využíván). Tyto pozemky se tedy nedají ani pronajmout. má má babička i v této situaci povinnost platit daň z pozemků, popř. má právo žádat určitou finanční náhradu od Poz.fondu? Děkuji předem za odpověď. S pozdravem, Eva Arn.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám zaměstnání na klasický týdenní úvazek 40 hodin. Zaměstnavatel za mě zpracuje každý rok daňové přiznání a dá mi ho pouze k podpisu. Jakým způsobem bych měla udělat daňové přiznání v případě brigády, kterou bych si sjednala souběžně a byla by do 5000,- za měsíc.
dobrý den,loni jsme od rozvádějících se manželů koupili dům . Dům prodávali jako majetkové vyrovnání.Ptám se jak je to z daní za převod nemovitosti pokud jeden z bývalích majitelů nezaplatí daň z převodu?Budeme tuto daň muset platit mi?děkuji za odpověď Kořánová
Dobrý den,jako 22 letá studentka mám dvě zaměstnání s celkovým měsíčním příjmem cca 12000.Chtěla bych se zeptat, jaký je roční mzdový strop, abych nemusela potom doplácet finančnímu úřadu? Musím podávat daňové přiznání? U jednoho zaměstnavatele mám podepsané prohlášení, u druhého ne.Předem díky za odpověď Jana Homolová
Mám vedlejší zemědělskou živnost na exotické rostliny a prodávám je přes svůj internetový obchod.Jedná se pouze o moje výrobky,ne nákup a následný prodej.Můžu uplatnit paušál 80%?Děkuji.
Podávám daňové přiznání jako zaměstnanec + OSVČ+starobní důchodce, manželka bydlící ve společné domácnosti je starobní důchodce. Její příjem jako spolupracující OSVČ nedosahuje 60000 Kč. Domnívám se, že proto na ni mohu uplatnit ve svém daňovém přiznání odpočitatelnou položku 24840 Kč podle §35ba odst. 1 písm. b) (řádek 65a daňového přiznání), protože starobní důchod není příjem, ale sociální dávka. Ve svém potvrzení o příjmu také nemám starobní důchod uveden. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosím odpovězte mi, musím v roce 2009 platit daň z příjmu FO z níže uvedeného příjmu? V 7/2007 roce zemřel můj strýc, po kterém jsem spolu se sourozenci podílem dědil majetek.Tento majetek strýc vlastnil minimálně dvacet let. Jedná se o dům,hospodářskou budovu, zastavěnou plochu a nádvoří,trvalý trávní porost, ostatní plochy,lesní pozemek, zahradu. Po nabytí právní moci 3/2008, jsem zaplatil dědickou daň. V 10/2008 jsme všichni majitelé výše uvedený majetek společně prodali. V 1/2009 roce jsem zaplatil daň z převodu nemovitosti. Děkuji.
Dobrý den,prosím Vás,jsem OSVČ.Vím že zálohy odvedené na zdravotní a sociální pojištění nesnižují základ daně,nemohu je uplatnit jako daňový výdaj.Jak se budou ovšem chovat tyto zálohy při vyplňování přehledu na zdravotní a sociální pojištění.Tady o tyto částky budu moci výdaje navýšit a nebo také ne?? Děkuji a jsem s pozdravem
Dobrý den,mám dotaz ohledně siln. daně. OSVČ používá auto k podnikání, které je napsáno na jiné jméno. Kdo zaplatí siln.daň, když majitel auta není OSVČ? Děkuji Krobová
Dobrý den, potřebovala bych pomoc se zařazením do odpisové skupiny a SKP. Vakuový lis (kalolis, slouží k lisování kalů vzniklých při výrobě vína) Mlýnkoodzrňovací stroj
Dobrý den, jak mám odepsat v daňové evidenci nedobytnou pohledávku. Firma, která ji dluží je vymazána z OR, není na ni konkurz. Děkuji
Dobrý den, chěla bych se zeptat zda mohu uplatnit výdaje paušálem ve výši 50%, když mám živnostenský list na pronájem a příjmy za rok 2008 pouze z něj. Nebo musím uplanit paušální výdaje 30%? Žádné závazky a pohledávky z minulých let nemám.Děkuji
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli budeme muset platit daň z příjmu, když by jsme prodali chatu, kterou vlastníme 2,5 roku(zatím bez kolaudace), ale ty finance by jsme chtěli použít na koupi staršího rodinného domku.Děkuji za odpověď
Dobrý den, podali jsme v prosinci 2008 dodatečné daň.priznání k dani z příjmu práv.osob za r.2007. V prosinci 08 jsme daň doplatili. Nejsme si jistí, jak zaúčtovat, jestli to bude daňový nebo nedaňový náklad a na jaký účet. Děkujeme.
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor, jedná se o sazbu DPH na výstupu u poskytování stravného dětem v soukromé školce s výukou anglického jazyka, jedná se o mimoškolní činnost, klasické s.r.o. Obědy nakupuje u dodavatelské firmy za cenu vč. 9% DPH, poté pořizuje potraviny na svačinky, které jsou většinou také vč. 9% DPH a platí přepravu firmě, která dováží obědy, cena je vč. 19% DPH, obědy a svačiny vydává pomocná síla - zaměstnanec školky. Cena stravného účtovaného rodičům nepřesahuje pořizovací náklady na vstupu. Děkuji za odpověď. R.Bobková
Při výpočtu silniční daně u tahače s návěsem se vypočítává tahač podle první registrace a tonáže a návěs podle své první registrace nebo se páruje s tahačem podle registrace tahače?
Dobrý den, slyšela jsem, že se u s.r.o. musí za r.2008 dodanit všechny nezaplacené pohledávky nebo závazky?A od kterého roku? Prosím o stručné vysvětlení. Děkuji
Dobrý den, jsem 3. rokem na rodičovské dovolené a minulý rok jsem prováděla pro jiného zaměstnavatele dohodu o provedení práce. zde jsem také podepsala prohlášení popolatníka daně a to od března 2008. nejvyšší čáska za měsíc zde byla 1950,- Kč. na daních jsem neplatila nic, protože když jsem odečetla slevu na sebe na dani, tak vyšla daň 0,-kč. do března jsem měla podepsané prohlášení poplatníka u zaměstnavatele, u kterého jsem vedena tohoto času na rodičovské dovolené od tohoto zaměstnavatele jsem neměla ani korunu. musím podávat daňové příznání a budu potřebovat doklad o zdanitelných příjmech od obou zaměstnavatelů?může si na mě manžel uplatit odpočet na manželku, když jsem neměla příjmy přesahující částku 68000,- i když budu podávat daňové přiznání já a mám na sebe slevu na dani? díky moc za odpově\ď
Dobrý den, prosím Vás mám jeden dotaz: Teoreticky – s.r.o., výdělek více než 1 000 000 vydělaných při 12 po sobě jdoucích měsících přičemž by hlavní podnikatelská činnost byla činnost zprostředkovatelská (povinné ručení, úvěry, pojištění majetku aj.) – stává se daný subjekt plátcem dph? Respektive spadá zprostředkovatelská činnost do plátcovství dph?
Dobrý den. Jsem starobní důchodkyně a pobírám starobní důchod. Mimo to mám uzavřenou dohodu o pracovní činnosti na úklid za 2.200,- Kč měsíčně. Jaký má dopad to, jestli mi je odměna zdaňována srážkovou daní, nebo jestli podepíšu prohlášení a bude mi daň srážena zálohově? Co je pro mě výhodnější?