FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, mám dotaz. Pokud je rozsudek v daňovém řízení vykonatelný mohu použít opravný prostředek - řádný nebo mimořádný? Děkuji. Novák
Dobrý den, mám pronajaté prostory od PO plátce DPH. Já jsem FO a také plátce DPH.PO odebírá elektriku od hlavního dodavatele a já PO hradím elektriku dle odečtových hodin dle skutečně odebrané energie. Účtuje mi PO odebranou elektriku s DPH nebo bez? Děkuji.
Dobrý den, jsem v rozvodovém řízení a odstěhovala jsem se i se zletilými dětmi do podnájmu. Manžel pobírá slevu na dani na syna, přispívá na něj pouze 1000 Kč měsíčně. Slevu na dceru pobírám já, manžel jí přispívá 3000 Kč měsíčně. Mám nárok i na slevu na syna? Jak docílit zvýšení částky na syna, aby nemusel žalovat vlastního otce, což se mu příčí?
Vcera jsem se ptala zda musim podavat danove priznani i v CR pokud ziji v zahranici,jsem zde vdana a danove priznani podavame spolecne s manzelem,zapomnela jsem dodat,ze trvale bydliste mam psano v CR,kde se ale uz nekolik let nezdrzuji,dekuji
Dobrý den,jsem FO se živnost.listem. Podnikám v zahradnických pracech-službách. Chtěla jsem se zeptat jestli si můžu v daň.nákladech uplatnit výdej za montérky, holinky, prac.rukavice,ve vedrech pití a zda mám právo na stravenky.Děkuji za odpověď.
Dobrý den, mám menší firmu o 5 pěti zaměstnancích a vedu účetnictví, plátce DPH. Mám dotaz, když budu plně hradit zaměstnanci dopravu do práce a zpátky domů, mohu si to dát jako daňově uznatelný náklad? Nebo jen nějakou část? Předem Děkuji za odpověď.
Při nákupu zboží z EU je DÚZP a kurzového přepočtu datum na faktuře (vystavení a zdanitelného plnění) nebo datum překročení hranic (převzetí zboží nebo faktury, co nastane dříve)?
Dobrý den, ještě mě zajímá. Pokud jedu na služební cestu do ciziny - mohu si dát celkovou částku na nákladů, když vedu účetnictví? Nebo to musím nějak prokázat, že jsem v cizině např. uzavřel kontrakt? Děkuji.
Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně faktury, která mi přišla elektronicky - bez razítka a podpisu. Můžu takovou fakturu zaúčtovat, když vedu účetnictví? Neměla by mít ta dotyčná firma aspoň elektronický podpis? Děkuji za dotaz. Novák
Dobrý den, podnikatel na základě ŽL, kde předmět podnikání je pronájem nemovitostí včetně poskytování jiných než základních služeb si chce koupit auto. Může toto auto vložit do podnikání a odepisovat ho? V případě, že ano, do které odpisové skupiny se zařadí a jak dlouho se odepisuje?Děkuji
Dobrý den, fakturujeme našim podnájemníkum nájemné + služby spojene s najmem - el.en., vodu, plyn. Mesicne fakturujeme zalohy na energie a po vyúčtování od dodavatele vyúčtujeme dle skutečné spotřeby. Platí stále, ze zálohy na služby související s nájmem, pokud nejsme výrobci energií jsou bez DPH????
Dobry den, chtela jsem se zeptat na lhutu, do kdy financni urad musi provest kontrolu DPH za rok 2006. Platí pro něj lhůta 30 dni od predani dokladů? Děkuji za odpoved.
Dobry den, ziji a pracuji 3 roky ve Velke Britanii. Rada bych vedela, jestli musim podavat danove priznani v CR pokud tam nemam zadny prijem. Naposledy jsem si podavala danove priznani v CR v roce 2007 za rok 2006, ve kterem jsem pracovala do brezna v CR a pozdeji v VB. Toto danove priznani jsem podavala z obou prijmu (v CR i VB). Dekuji za odpoved.
Chci se zeptat,zda musim podavat danove priznani v Cr kdyz pres dva roky ziji v zahranici,kde jsem vdana,mam zamestnani a danove priznani podavame spolecne s manzelem.
Dobrý den, v lednu 2009 byla nemovitost (nový rod.dům) zkolaudována, v březnu 2009 byl proveden zápis vkladu nemovitosti do Katastru nemovitostí. Kdy jsem povinná podat daňové přiznání k dani z nemovitostí? Děkuji za odpověď.
Dobry den, prohledavam web kolem dph a zacinam v tom mit pekny zmatek. K veci: jsem OSVC a nejdem platce DPH. ZL mam na IT poradenstvi, weby atd , dale na nakup a prodej. A ted zapasim s otazkou, zda byt platcem DPH ci nikoli. 1) Mam zajisteneho zakaznika, neplatce DPH (obcanske sdruzeni), kteremu budu delat administrativu, z tohoto podlehu je podle me vyhodne byti neplatce DPH. 2) Dale zajistuji IT servis pro jine firmy, kteri jsou platci DPH, v tomto pripade by to melo byti jedno jesli jsem platce DPH ci nikoli, protoze platce DPH si DPH odecte. 3) Problem podle me nastava v pripade, pokud bych platci DPH neco preprodal a jakozto neplatce DPH bych vystavil fakturu na zbozi platci DPH, on si DPH nemuze odecist. V tomto pripade jsem pro platce DPH nevyhodny. Je tomu tak? Dekuji za odpoved
Dobrý den, jsem jeden z přímých dědiců. Zdědili jsme byt po otci, který ho měl v OV šest let před svou smrtí, ale pozemky, na kterých panelákový dům stojí, získal otec bezplatně od města až před čtyřmi lety. Nyní chceme byt prodat. Vím, že musíme zaplatit daň z převodu nemovitosti, ale máme platit i daň z příjmu, nebo jsme od ní osvobezeni? Prosím, poraďťe nám. Děkuji Vám.
dobry den, jsme spolecnost s.r.o. a zamestnavame obchodniho zastupce, ktery ma bydliste mimo misto kde ma ve smlouve psane misto pracoviste. Z mista bydliste vyjizdi po republice. Jak je treba osetrit, aby vyjezdy z mista bydliste i prijezdy byly dan.naklad a auto je pouzevane pouze pro sluz. ucely. Dekuji
Dobrý den, naše společnost fakturovala ruskému partneru za konzultační služby s místem plnění v Rusku. Odběratel v souladu s ruskými zákony srazil a odvedl z fakturované částky ruskou DPH. Je rozdíl mezi fakturovanou a obdrženou částkou považován za daňově uznatelný náklad? Děkuji předem za odpověď a přeji hezký den.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak se zdaňuje prodej podílu v s.r.o. - společnost byla založena v říjnu 2008 a jako základní kapitál do ní její jediný společník vložil pozemek, teď jediný společník zvažuje prodej (převod) svého podílu za cenu rovnající se základnímu kapitálu. Děkuji za odpověď