FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, jsem OSVČ a platím si nemocenskou dovolenou, současně pobírám i interní doktorandské stipendium. Od ledna 2009 mám nastoupit na mateřskou dovolenou. Zajímalo by mně, jestli mohu současně pobírat mateřskou (a posléze rodičovskou) a stipendium, a pokud ne, jestli alespoň mohu přestoupit do externího studia (tzn. nebrat stipendium, ale být vedená jako studentka, je mi 29 let). Domnívám se, že výše mateřské vůbec nesouvisí s mým studiem, platím si vše zvlášť jako OSVČ. Je to pro mě dost zásadní otázka, termín porodu mám 7.2., ale semestrální stipendium se bere až do února, tzn. nevím, jestli se mám teď zapsat do ročníku interně nebo externě, nebo zcela vystoupit, což bych musela udělat v nejbližší době.
Dobrý den, dne 28.8.09 v čase kolem 13:30 jsem pokládal dotaz do této sekce, týkající se souvislostí v případě úmrtí poplatníka, návaznost na DPH atd. Včera v 11:25 mi přišel mail, který měl obsahovat odpověď, bohužel celý mail je prázdný, beze slova. Jde o nějaký tech.problém nebo nějaký překlep? Můžete mi znovu zaslat odpověď. Moc děkuji. Miloslav Šimek
Dobrý den, koupil jsem kameru v ceně 140000. Prosím o odpověď jaké jsou nové možnosti zrychleného odpisu její pořizovací ceny. Děkuji
Dobrý den,mám dotaz ohledně DPH.Jsme příspěvková organizace jejíž hlavní činností je pořádání kulturních akcí.Na kulturních akcích vybíráme od prodejců(stánkařů) tzv.organizační poplatek za místo na akci.Budou se tyto příjmy zahrnovat do obratu pro DPH?Děkuji za odpověď.
Dobry den.Potřebovala bych poradit ohledně jedné zaměstnankiní.Paní je cizinka,občanka Ukrajiny ale má tady trvaly pobyt.odvádí z.a s. pojištění,má HPP.Jestli ji můžu uplatnit slevu na dani a roční DP.Dekují
dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem samoplátce a zdravotní pojištění má danou taxu kolik se platí za měsíc sociální pojištění má také nějakou taxu??Pokud ano tak v jaké výši ... Děkuji za odpověď Vaňková
Dobrý den,máme nemovitost,která je dle výpisu z katastru "objekt k bydlení",ale nikdo tam není trvale hlášen.Prosím o radu,jaká výše DPH se má uplatnit na stavební, pokrývačské a jiné rekonstrukční práce.
Dobrý den, můj dotaz je: pořizovací cena automobilu používaného k soukromým účelům je cena bez nebo s DPH. Konkretní automobil je N1 a byl ne něj firmou uplatněn odpočet. Jaká cena se použije při výpočtu mého platu? děkuji za odpověď hlava
Dobrý den, nejsem si jistá ohledně DPH v tomto případě: Slovenská firma (podnikatel FO, neplátce DPH -ověřeno dle poskytnutého DIČ. Má v ČR asi provozovnu a funguje i přes internetový obchod.) pro naši českou firmu (spol. s r. o., plátce DPH v ČR) vyrobí nábytek do naší provozovny. Nevím přesně, jestli bude faktura na výrobu nábytku včetně montáže (tj. služba) nebo dodání nábytku a vybavení baru (tj. dodání zboží). Myslím si a k tomu směřuje můj dotaz, pokud je to od neplátce DPH, i když ze Slovenska, postupuji stejně jako při nákupu od neplátce v ČR? To znamená, nemám nárok na odpočet DPH, ale ani nemusím samovyměřovat DPH jako např. při pořízení z EU nebo u služeb "reverse-charge"? Je to tak správně? Pokud ne, prosím o radu, jak postupovat. Za odpověď děkuji.
Dobrý den, prosím o radu ohledně DPH. Přes internet jsem si z USA zakoupila registraci na 1 rok (přístup k novinkám). Kam se to zahrnuje do výkazu DPH? Platí se DPH? Jak je to prosím u dovozu služeb z třetích zemí? Jsem plátce DPH. Děkuji za informaci.K.Novotná
dobrý den podnikatel provozuje činnost jen po cast roku, leden,unor,brezen, po zbytek roku ma prerusene podnikani. muze si uplatnit odpis na auto v plne vysi? Ma ho v majetku. Nebo ho musi nejak pokratit?
Sleva na pojistném Jaký bude účetní předpis slevy na pojistném? Částka slevy mínusem na 524/336?
Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, aby mě manžel uvedl v daňovém přiznání za rok 2009 jako vyživovanou osobu, když jsem 8 měsíců byla na rodičovské dovolené a moje příjmy tudíž nepřesáhly 68 000 Kč. Od 1. září budu v domácnosti a nebudu pobírat žádnou podporu, musím odvádět částku na sociálním pojištění? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosím o pomoc. Založila se manažerská extraliga boxu a je dobrovolným sdružením občanů a právnických osob, provozujících tělovýchovu, sport...Bohužel nyní nevím jak dál postupovat.Nyní jsme obdrželi od ministerstva vnitra stanovy opatřené doložkou o provedené registaci a o přiděleném IČO. Je povinost stejná jako u založení s.r.o. a vede se účetnictví? Nebo je vše úplně jinak? Děkuji předem moc za pomoc.Hezký den J.F.
Dobrý den, potřebuji poradit s placením daní z akcií. do kdy je nutné tuto daň zaplatit? jaký formulář je třeba?
Dobrý den pane doktore, mám dotaz. Pořízení dodavatelských informací v hodnotě 65 000 Kč má povahu dlouhodobého nehmotného majetku? Děkuji za odpověď. Novák
Dobrý den, prosím o radu. Loni na podzim jsem prodal byt a letos v květnu jem koupil RD. Dům byl ve špatném stavu a musel jsem do něj hodně investovat. Nyní jsem přišel o práci a nemám z čeho splácet hypotéku, tudíš dům budu muset prodat. Jak velkou daň budu platit Fú? Dům prodávám za 2200000Kč, část peněz z prodeje chci investovat do koupi nového bytu (1200000kč)a zbytek do splacení hypoték. Díky za radu.
Dobrý večer.Kolik se platí sociální a zdravotní pojištění,pokud člověk není OSVČ a není ani uchazečem o zaměstnání,tedy veden na Úp? Velmi děkuji Eva
Dobrý den, je možné, aby si ÚJ vnitřním předpisem rozhodla, které předměty bude účtovat rovnou do spotřeby? Např. zda je lze vymezit dobou použ. a výší pořizovací ceny? Nebo o všech musím účtovat jako o zásobách? Jde mi např. o kancelářské potřeby. Děkuji
Dobrý den, ve Svaté Kateřině máme sokolovnu, která je majetkem obce. Obecní úřad máme ale ve Svatém Mikuláši a ten nám nechce poskytnout dotaci na údržbu této budovy, že to není jeho majetek. Poskytují nám dotaci pouze na údržbu pozemku. Je tento postup správný? Děkuji