FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně uplatnění DPH od slovenského dodavatele, který má pouze slovenské IČ a není evidován v ČR. Zda nám může fakturovat v českých korunách nebo musí v eurech. Prosím o radu, jak v takovém případě postupovat. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den. Chci se zeptat, v nejbližší době chci odjet do UK jako au-pair a nevím, jak to udělat se sociálním a zdravotním pojištění. Od dubna jsem zaregistrovaná na úřadě práce,tudíž ho za mě platí on. Ale nevím,jak to provést,když chci na půl roku odjet. Jestli mám rušit evidenci na úřadě nebo ne, jak to bude s placením ZP a SP v průběhu mého pobytu v UK atd. Děkuji za odpověď.
dobry den, kolega byl ucastnikem dopravni nehody. Vyník hradil skodu na ucet kolegy ze sveho pojisteni. Svepomoci si kolega auto opravil. Museji se finance na ucte z likvidace pojistne udalosti danit?
Dobrý den, chci se zeptat jak správně zaúčtovat dle smlouvy o postoupení pohledávky, kdy my jsme postupníkem a jak zaúčtovat 80% zálohy od faktoringové společnosti, zda 221/311 je správně. Děkuji, DanaRz
Dobrý den, v tomto roce jsem si vydělal peníze v řádech několika set tisíc korun, které pocházejí z online gamblingu. Nemám však vůbec žádnou představu o tom, jak a zda vůbec mám v ČR odvádět z této částky nějaké daně. Jsem student a je mi 20 let. Děkuji za odpověd´
Dobry den. Kde mohu ziskat informace k vydajovym pausalum? OSVC lekar vede jednoduche ucetnictvi a rada bych zvazila zda neni vyhodnejsi vyuzit 60% vydajovy pausal. Existuje metodicky navod jak prejit od ucetni evidence k vydajovym pausalum? Dekuji
Dobrý den, v lednu 2008 jsme koupili byt (novostavbu). Prestoze jsme v bydleli od okamžiku koupě, trvale bydliště jsme přepsali až před rokem. Ted bychom byt rádi prodali a pořídili větší (kvůli dětem). Budu muset platit dan z příjmu při prodeji bytu? Dočetl jsem se že i když v nemovitosti bydlím kratší dobu než 2 roky ale peníze z prodeje použiji k řešení vlastní bytové situace, bude tento příjem osvobozen od daně z příjmu. Děkuji a hezký den. Neumann
Dobrý den,rodiče mi chtějí darovat dům a já bych chtěla vědět,jestli stále platí osvobození od daně.Děkuji
Poskytování ekonomických služeb slovenské firmě ------------------------------------------------ Česká firma poskytuje ekonomické služby slovenské firmě - jsou tyto služby osvobozeny případně neosvobozeny od DPH, který paragraf a v jaké řádku daňového přiznání se tato služba promítne? Děkuji. Al.
Dobrý den, prosím o informaci: jaká může být výše výdělku za rok 2008 a 2009 (nevím jestli se neměnily předpisy a není každý rok jiná částka), aby se nemuselo podávat daňové přiznání. Jedná se o studenta doktorandského studia 30 let. Děkuji a přeji hezký den
Prosím Vás jaka muže býz pokuta kdyz se nechtene opoždene přihlásím k povinnemu plátcovství DPH ?? DPH bude samozřejme zaplaceno zpětně.
Dobrý den, prosím o informaci, zda je možné použít paušální výdaje na provoz firemního auta /nově 5000,-Kč měsíčně na 1 auto/ po zrušení knihy jízd již od počátku roku 2009. Pokud máme firemní auta dvě, je možné na jedno použít tento postup a na druhé náklady v prokázané výši? Děkuji za odpovědˇ.
Dobrý den, mám dotaz ohledně pojistné události. Při stavbě vznikla škoda, kterou jsme si nárokovali u pojišťovny. Proti tomu přišli faktury nákladové, mohu si uplatnit DPH? Děkuji Slavíčková
Dobrý den, mám dotaz ohledně pojistné události. Při stavbě vznikla škoda, kterou jsme si nárokovali u pojišťovny. Proti tomu přišli faktury nákladové, mohu si uplatnit DPH? Děkuji Slavíčková
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak to bude když mám ve firmě zakoupený auto s přepážkou na které jsem si loni uplatnila odpočet DPH a těd bych chtěla přepážku odstranit. Musím DPH vrátit FÚ? Auto by my i nadále zustalo ve firmě pouze chci přestavbu z N1 na M1. Předem děkuji za odpověd
Dobrý den, jsme v.o.s., neplátci DPH, ale při zpracování účetnictví jsme zjistili, že jsme v březnu překročili limit pro povinné plátcovství DPH. Zjistili jsme to až nyní, tzn. že jsme měli být od 1.6.2009 plátci DPH, jak tuto situaci řešit, již máme vystaveny další faktury jako neplátci. Prosím, jak by bylo nejlepší vyřešit tuto situaci? Děkuji za informaci.
Dobrý den. Nikde nemohu najít předpis minimálního zdravotního pojištění od roku 2000. Poradíte prosím? Děkuji iwapa
Dobrý den, je mi 25 let a jsem v plném invalidním důchodu. Chtěl bych si na střeše garáže vybudovat fotovoltaickou elektrárnu s tím, že by kryla naši spotřebu a případné přebytky bych prodával do sítě. Chtěl bych se zeptat, jak je to s přivýdělkem při plném invalidním důchodu a mám-li mít obavu, že by mi mohli důchod zkrátit či úplně odejmout. Děkuji za odpověď. Zdraví Pavel Hejhal
Dobry den, chtěla jsem se zeptat, pokud s.r.o. ma auto na leasing a ted se rozhodne ten leasing přenechat jiné společnosti. Zbývá doplatit asi pul roku splátek a byla zaplacena nejaka akontace. Jakou mam stavnovit nejnizší prodejní cenu, pro toho kdo přebírá leasing ? děkuji za odpověd sommerova
dobrý den chtěl jsem se zeptak jak je to se vstupní prohlídkou když nastupuji do nového zaměstnání???zda si ji hradím sám nebo jak to je .Děkuji