FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Prodám-li vozidlo za nižší cenu než jsem jej zakoupil, musím také odvádět daň z příjmu? A je případně možnost nějakého osvobození od placení daně z příjmu (z prodeje) pro studenty? Děkuji Tomáš
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jak je to v případě dobropisu nějakého vadného zboží. Pokud je zboží dobropisováno měla by být cena uvedená na dobropisu stejná jako ja na faktuře nebo si může dodavatel stanovit jinou cenu "aktuální". jedná se mi o to, že rozdíl těchto cen je nezanedbatelný a jedná se o vadné zboží cca 8 měsíců staré, se zárukou na 5 let. Může si toto upravit obecnými podmínkami nebo se na toto vztahuje obchodní zákoník? Děkuji za informace. S pozdravem Duda Jaroslav dupot@dupot.cz
jak se účtuje časové rozlišení - smouva o reklamě- datum 01.9.2009-30.4.2010 ? Celková částka 47600 Kč včetně DPH. Účtujeme 122 dní/2009 tj. 40000,-/242*122=20165,29Kč účet 6xx, 19834,71 Kč účet 384. Cena 40000 je bez DPH. Můžu účtovat DPH 3831,40 Kč/343, a 3768,60Kč/348 nebo 389 smluv máme víc děkuji za odpově´d
Dobrý den, chci se zeptat, když jsem dárcem krve, mám nárok na slevu na dani a kolik? Jaké musím mít příjmy, abych měla slevu? Kolik si maximálně mohu za rok vydělat, abych mohla ještě tuto slevu uplatnit?
Prosím o informaci jak vypočíst dan z důchodu ze zahraničí, jestližese pobírá též důchod tuzemský a jaký kurz se bere, když se během roku mění. Jdná se, doufám o dan z příjmu. Děkuji a jsem s pozdravem.
dobry den,pracuji v zahranici jako sezonni pracovnik,vetsinu praci mam na smlouvu a tudiz platim dane v tom state kde zrovna pracuji,musim podavat danove priznani v cr,kdyz zde po vetsinu roku neziji ani nepracuji?procitala jsem si danove zakony,ale vubec tomu nerozumim.dekuji za odpoved
Dobry den, 30 zari 2009 mi konci u zamestnavatele pracovni smlouva na dobu urcitou. Od 1. rijna 2009 do 31. prosince 2009 budu pro tohoto sameho zamestnavatele pracovat na Dohodu o provedeni prace. Zamestnavatel za me bude odvadet jednorazovou dan. Zajima me, zda tento pracovni pomer (DPP) musim nekam hlasit a odvadet z nej zdravotni a socialni pojisteni, nebo dan z prijmu? Dale me jeste zajima, zda mam moznost odecist si z prijmu za uvedene tri mesice, naklady na provoz. Treba cestovni vydaje, nakup kancelarskych potreb, pouziti sveho osobniho motoroveho vozidla k pracovni cinnosti, apod.? Pokud ano, musim vest za tyto tri mesice nejake ucetnictvi? Dekuji Vam za odpoved.
podnikatel vede danovou evidenci...daroval materske skole kolobezku... nakupni cena 1150 + 437DPH. Dph bylo uplatneno na zaklade dan.dokladu Prodejní cena je 2200,--Kč. Smlouva na poskytnutí věcného daru zní na částku 2200,--. CO ted s DPH? Z jake castky odvest zpet? A jak zauctovat? Vyhodit z danovych vydaju a na konci roku v danovem priznani pridat do radku dary???? DIky
Dobrý den , rád bych se zeptal jestli je zdanitelný příjem z obchodování měn.Např.- z běžného účtu převedu na devizový 200 000 korun při kurzu 17/dolar (11 765 dolarů) a po určité době převedu zpět na běžný účet za 22/dolar (rozdíl 58825 kč ).podléhá tato transakce daním ? Předem děkuji za odpověď . Jan
Dobrý den. Za jak dlouho můžu převést obchod, který jsem postavila, na druhou osobu, aniž bych musela vracet DPH. Děkuji.
dobrý den,chtěla jsem se zeptat.momentálně žiji na slovensku,kde mám i trvalý pobyt a budu se tu vdávat za občana slovenska.jsem zde od ledna tohoto roku,ale od te doby jsem vedena na tamnějším úřadu práce,čiže nepracuji.ale zároven mám i trvalý pobyt na území České republiky.jak se tedy u mě bude řešit situace s placením daní?předem děkuji za odpověd.
Dobrý den, nyní kupujeme od firmy v USA "licenci" k využití dat. Vše nám přijde poštou, data budou na CD. Hodnota je cca 8000 USD. Jsme plátci DPH.Toto dále přeprodáme firmě se sídlem v ČR, také plátci DPH. Clo bychom dle informací celního úřadu platit neměli, nejde o zboží. Jak postupovat z hlediska DPH? Při nákupu ze třetí země (jde o informace poskytnuté na CD) jsme povinni odvést DPH my? Pak by nám tedy při prodeji v ČR mělo vstoupit zaplacené DPH do základu daně a odvést DPH z takto upraveného základu daně, abychom nebyli "tratní",je to tak?
Dobrý den. Jsem rozvedená a s bývalým manželem máme dvě děti ve střídavé péči. Chtěli bychom každý uplatnit daňové zvýhodnění na jedno dítě, tzn. on by měl slevu na dani na jedno a já na druhé dítě. Je tato možnost reálná? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, chci se zeptat, když mi sestra daruje 1.000.000,- Kč tak jestli to musím přiznat v daňovém přiznání a zaplatit daň a v jaké výši? Musíme o daru sepsat nějakou smlouvu? Děkuji.
Dobrý den, chci se zeptat, když mi sestra daruje 1.000.000,- Kč tak jestli to musím přiznat v daňovém přiznání a zaplatit daň a v jaké výši? Musíme o daru sepsat nějakou smlouvu? Děkuji.
Přeji dobrý den. Je možno darovat 1/3 nemovitosti dceři a další 1/3 další osobě i když je na ní hypotéka? Děkuji za odpověd. Milada
dobrý den,od října mám nastoupit do práce a musím na živnost,potřebovala bych vědět co si mám vyřídit,živnostenský list už mám,ted nevím kolik budu muset platit socialní a zdravotní,můžete mi poradit,děkuji spennerová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokud vystavuji fakturu za přepravu mezi GB a CH zahraničnímu odběrateli v Anglii /znám jeho DIČ/ je pro mě přednější to, že je to přeprava mimo EU nebo to, že je fakturováno zahr.odběrateli v EU. Jde mi o to, zda bude tato služba v daňovém přiznání na řádku 21 nebo 25? Děkuji za Váš čas.
Dobrý den, poradil byste mi, jak se mám zachovat, když se rozhodnu pro zpětné uplatnění paušálu pro vozidlo? Uplatňovala jsem PHM do nákladů a zároveň nárokovala DPH. Náklady přeúčtuji na nedaňové, ale co s DPH? Musím ho tzv. "vrátit" Finančnímu úřadu nebo si ho můžu i nadále nárokovat, i když náklady budou nedaňové? Váhám, děkuji
Dobrý den,zaměstnavatel za mě podal daňové přiznání,ale podepsal ho mým jménem i když neměl plnou moc a daňový přeplatek si poslal na svuj účet.Co stím mohu udělat.