FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den,potřebovala bych vědět, zda u přívěsného vozíku k osobnímu automobilu s jednou nápravou a nosností 750 kg, zaevidovaného do majetku firmy, se platí silniční daň a kolik je její výše (podle vašeho kalkulátoru mně vyšlo 1800,-Kč) a zda se na tento vozík vztahuje sleva na dani.Děkuji moc za radu.
Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s dotazem. Do června tohoto roku jsem byl studentem a od srpna 2009 pracuji, mohu v příštím roce uplatnit slevu na studenta při ročním zúčtování záloh? Do kdy musím dát mé účetní potvrzení o studiu, že jsem byl studentem do června 2009? Je nějaký zákonný termín? Děkuji za odpověď. Nashledanou.
Dobrý den, ještě se vracím k minulému dotazu, který se týkal povinných náležitostí faktury. Pokud nebudou na faktuře uvedeny všechny povinné náležitosti dle ZDPH – je faktura neplatná? Např. pokud zaúčtuji fakturu, kde není uvedený DIČ odběratele, nese za to odpovědnost vystavovatel faktury? Nemůže mi FU pak vyměřit sankci, když uvidí, že na zaúčtované faktuře nejsou všechny náležitosti? Děkuji za odpověď. Zdraví. Novák
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestliže mám OSVČ, plátce DPH, pro letošní rok přemýšlíme o paušálních výdajích, jak to bude s plátcovstvím DPH? Je možné si uplatnit DPH z vynaložených nákladů? A to se zaznamená jen v záznamní povinnosti? Díky za rady.
Dobrý den,manžel bude kupovat jako fyzická osoba skladové prostory od s.r.o.(objekt je staršího data)Tento prodej nepodléhá DPH,že?(par.78 ZDPH)Prodejce si totiž myslí že podléhá DPH a cenu chce o tuto navýšit?! Děkuji
Dobry den,od zacatku roku jsem vykonavala cinnost jako OSVC do 29.5.09, pote jsem se zaregistrovala na necely tyden na uradu prace do 5.6.09 a od stejneho dne jsem nastoupila na materskou. Od zari jsem zacala pronajimat byt. Co se tyce danoveho priznani, vyhotovuji jen jedno kde uvedu pronajem? Existuje nejake osvobozeni dane? Ma pronajem vliv na vysi materske? Kde vsude musim nahlasit a jake jsou lhuty,ze byt pronajimam. Predem moc dekuji za vasi odpoved a jsem s pozdravem.
Nedavno jsem vznesl dotaz, zda je v daňové evidenci daňovým příjmem(výdajem zaplacená kauce na nákup PHM a na parkování. Na svůj mail jirnovak@c-box.cz jsem dostal prázdnou zprávu.
Dobrý den, jsem studentka VŠ a koncem září jsem podala žádost o přestup na kombinované studium. Do práce se chystám až během listopadu, takže jedná se mi o soc. a zdrav. pojištění atd. Neumím položit přesný dotaz, tak jestli mi můžete napsat přesně kroky, kam zajít a co vyřídit? + všechny změny, které pro mě tento přestup znamená, co budu platit, neplatit atd. Děkuji moc za odpověď
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda OSVČ ( plátce DPH, vede daň. evidenci) může uznat jako daň. uznatelný výdaj pokuty od úřadů a penále za pozdní zaplacení soc. pojištění za zaměstnance a zaměstnavatele. Dále bych se ráda zeptala jak zapsat zaplacení ďaně DPH do daňové evidence. Mockráte děkuji za odpověď
Dobrý den, jsem OSVČ, provozuji restauraci s bowlingovou dráhou, občas pořádám turnaje a pořizuji odměny, mohu tyto odměny (ceny) zahrnout do daňově uznatelných výdajů? Děkuji.
Dobrý den, prosím o sdělení kdy OSVČ může vést DE a kdy již musí vést účetnictví.Děkuji
Dobrý den, ještě mám dotaz. Přišla mi fakutra od dodavatele, kde je uvedený špatný datum uskutečnění zdanitelného plnění - mohu to na faktuře preškrtnout a uvést vedlo toho správný datum uskutečnění zdnitelného plnění? Dodavatel mi řekl, že DUZP v účetním programu už nejde opravit, tedy mi nevystaví opravenou fakturu. Děkuji za odpověď. Novák
Dobrý den pane doktore, zrovna řeším jednu situaci: musí být na došlé faktuře uvedené DIČ odběratele, když ve smlouvě která byla uzavřená ještě před tím, než jsme se stali plátci DPH je pouze uvedeno IČO odběratele. Děkuji za odpověď. Zdraví Novák.
Jsem student. Budu mít brigádu na DPP, výdělek cca Kč 4000,- měsíčně pravidelně každý měsíc. Co jsem povinen udělat, abych měl vše v pořádku? Musím pracovat na živnostenský list? Děkuji.
Dobrý den, koncem roku 2009 chceme přispět svým zaměstnancům na soukromé životní pojištění ve výši 8000Kč, platba ale bude použita až jako pojistné na rok 2010. Bude pro nás tento výdaj jako daňový náklad roku 2009 nebo 2010? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jak můžu vypočítat daň dědickou, darovací, z nemovitosti, z převodu nemovitosti a sliniční v těchto státech: USA, Francie, Anglie, Japonsko, Rusko a Austrálie. Jsou k dispozici nějaké tabulky dle kterých by to šlo vypočítat? Děkuji za odpověď
Dobrý den,chtěla bych se zeptat , zda můžeme uplatňovat osvobození od silniční daně pro vozidlo dle TP " nákladní automobil- nosič výměnných nástaveb", když v letních měsících máme na vozidle nainstalovanou sekačku a v zimních měsících pluh a sypač soli.Vozidlo se zabývá údržbou sjízdnosti a schůdnosti komunikací.Tuto činnost máme pod smlouvou se správcem komunikace.Je potřeba o tuto úlevu někde žádat?Děkuji za odpověď
Máme prodejnu a montáže, pokud nakupujeme zboží vlastním autem, máme kalkulaci na 1km auta a počet km ujetých na nákup zboží aktivujeme na vedlejší pořizovací náklady a rozpouštíme měsíčně podle prodaného zboží do nákladů. Dříve jsme jezdili i několik stovek km měsíčně, teď jezdíme na zboží asi 50km měsícně. Tj.aktivace vlast.nákladů je velice malá zhruba 300,- 11202/622. Je nutné toto vůbec dělat, je to nařízeno účetními standarty nebo dělá se to v praxi. Chtěla bych to od nového roku zrušit z důvodu velice malých částek, které nijak nezkreslují HV. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, jak postupovat při účtování ukončení leasingové smlouvy a náseldného převodu vlastnictví.Od leasingové společnosti jsme odbdrželi na zůstatkovou hodnotu ve výši 1190,--Kc vč. DPH a vyjádření, že při závěrečné rekapitulaci byl zjištěn přeplatek 5,10. Jak zaúčtovat tento přeplatek a majetek (automobil)do evidence.Jsme plátci DPH.
Dobrý den, vlastním pozemek 397m2-dle geodetického zaměření-název ostatní plocha, v katastru nemovitostí zapsán jako neplodná půda. Platí se z tohoto pozemku daň? Děkuji