FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
sleva na dani na manželku. Započítává se do částky 68000Kč ročních příjmů roku 2009 podpora v nezaměstnanosti za Prosinec roku 2008, ale vyplacená na účet v lednu v roce 2009. Počítá se to obdobně jako u mzdy za prosinec 2008, která je převedena na účet v lednu 2009, ale v daňovém přiznání je tento příjem počítán do roku 2008? Nebo je to jinak? Děkuji
Dobrý den, prosim Vas o radu: Jsem nový v účetnictví, ale mě to zajímá. S.R.O. je registrovan jako platce DPH, je možna že s.r.o. má nárok na vracení zaplaceneho DPH pri prodej zboži v zemí mimo EU kde jsou offshore - společnosti?
jsem OSVC s registraci v cesku a letos jsem se stal platcem DPH. Mam kontrakt s ceskou firmou a pracuji pro ne v Nemecku. Kdo a kde odvede DPH?
Dobrý den,ráda bych věděla, zda je možné odečíst úvěrové životní pojištění od základu daně z příjmu. Dále potom zda platí v případě penzijního pojištění nějaká min. částka, kterou je třeba za rok zaplatit, aby bylo možné ho od základu také odečíst. Platím 500 Kč měsíčně. Předem děkuji za odpověď.JK
Dobrý den pane Dytrichu, reaguji na Vaši odpověď, kde jste mě poprosil o upřesnění. Jedná se o ten převod peněz z australské společnosti do české. Ano, byl to puze jejich vklad do společnosti. Pokud se tedy jedná o půjčku, jakou daň mi oni musí napsat na fakturu? Českou nebo Australskou? Děkuji a přeji příjemný den Jakub Dobeš
Dobrý den, jsem dopravce- plátce DPH v ČR. 1, Když uskutečním přepravu z Francie na Slovensko a fakturuji to DIČ FR, budu to fakturovat bez české DPH? DPH z této služby odvede Francouz ve Francii? 2, Když uskutečním přepravu z SK do ČR a fakturuji to DIČ SK, bude to osvobozeno nebo s českým DPH 19%? Děkuji za odpověď!
Dobrý den. Prosím o tip, u jaké německé či luxemburské banky si může český občan zřídit konto (nejlépe přes internet). Zkoušel jsem Deutsche Bank, ale ta po mne vyžadovala adresu bydliště v Německu. Děkuji.
Dobrý den, prodávám pozemek, který jsem koupila před 4 roky. Daň z příjmu budu platit z rozdílu kupních cen + mohu odečíst další náklady jako odhad, poplatky na katastru, kup. smlouvu. Tak jsem tomu porozuměla z předchozích článků, je to tak? Jsem v zaměstnaneckém poměru, musím si daň z příjmu podat sama na FÚ nebo by mi ji mohl udělat zaměstnavatel? A poslední dotaz .. bude daň z převodu nemovitostí stejná i v příštím roce? Předem děkuji za odpověď!
Dobry den, chci se zeptat, zda na nakoupene sluzby (zrizovaci vydaje, ktere nesplnuji podminku aktivace do nehmotneho majetku, tedy uctovane jako sluzby na ucet 518) se zdanitelnym plnenim pred registraci k DPH mohu aplikovat par. 74, odst. 2 a uplatnit tak odecet DPH z techto sluzeb. Moc nerozumim tomu co si predstavit pod sluzbou jako obchodni majetek. Dekuji
Dobrý den, ráda bych se ještě zeptala ohledně daně z příjmu kvůli prodeji bytu. Jedná se o to že byt byl pořízen z hypotéky v červenec 2008(nemám zde ale nahlášené trvalé bydliště) do konce roku 2009 zde bydlíme a družstevní podíl je veden na mé jmého. Do června 2010 bude byt pořád v družstevním vlastnictví, ale v momentě prodeje bude byt převeden do osobního vlastnictví. Od ledna 2010 budu na 6 měsíců byt pronajímat a poté ho převedu do osobního vlastnictví a následně prodám. Peníze z prodeje bytu použiji na úhradu hypotéky za, kterou jsme tento byt pořídila. Ráda bych se tedy zeptala zda bude tento prodej podléha dani z příjmu. Děkuji
Dobrý den, po mamince jsem zdědila družstevní byt, ve kterém bydlela více jak 30 let, z toho minimálně 5 let v družstevním vlastnictví (členský podíl), samozřejmě s trvalým bydlištěm. Zajímalo by mě jaké daně se na mě vztahují, pokud prodávám členský podíl v družstvu(na mě psaný teprve měsíc) a nemám zde trvalé bydliště. Odhadní cena je 1600tis, prodávám za 2600tis. Zároveň budu kupovat byt opět v DV (členský podíl) v jiné lokalitě za 2200tis. Prosím o radu jaké daně z toho pro mě plynou. Děkuji Eva
Dobrý den, jsme s.r.o. a máme pronajaty formou operativního leasigu osobní automobily pro podnikatelské účely od externí firmy, měsíčně dostáváme fakturu za nájemné + DPH. Měli jsme do 1.4.2009 nárok na odpočet DPH u tohoto nájemného? Děkuji za odpověď.
Dobrý den.S matkou na 1/2 jsme vlastnily pozemky,které jsme v 11/2009 prodaly.Z prodeje zaplatíme daň z převodu nemovitostí 3%. Celková cena dle kupní smluvy byla 40 000,-Kč. Já jsem zaměstnaná, matka je důchodce. Každá dostala 20 000,-. Budeme platit i daň z příjmu??? Děkuji za odpoveď.
dobry den,moje dcera studuje a o prazdninach byla v zahraničí 3 týdny na brigadě kde si vydělala 30000kč. Zaplatila tam 8% dan.Musí podávat danové přiznání v čr?dekuji za odpověd.
Dobrý den, ráda bych se vás zeptala na postup zaúčtování nároku na odpočet DPH (na jednotlivé účty - MD,D) u hmotného majetku vloženého dodatečně do účetnictví. Konkrétně se jedná o pořízení fotovoltaické elektrárny, kdy jsme pořídili a zcela zaplatili zařízení pro výrobu elektřiny a nyní čekáme na přidělení licence, IČa a terpve poté se přihlásíme k registraci DPH. Předem děkuji. Jana J.
Dobrý den. Koupila jsem s manželem pozemek 30 m2 za 900 Kč od 3 spoluvlastníků.Částka byla zaplacena jednotlivcům takto: 225, 225 a 450 Kč.Musí všichni 3 podat daňové přiznání a co se stane, pokud tak neučiní v zákonné lhůtě? Kdo zaplatí daň z převodu nemovitosti. Děkuji.
Dobrý den, prosím o odpověď - pokud se stanu vlastníkem lesa, platí se také nějaká daň finančnímu úřadu - např. daň z pozemků (nebo jak to nazvat)? Předem děkuji. PP
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli pro rok 2009 odsouhlasili vyšší výdaje % teda 80% a 60%. Boužel na internetu jsem našla několik odpovědí, ale ruzných a na příslušném FÚ si nejsou jistí. a já nevím jeslti si na řemeslnou živnost mohu letos odečíst 80%. Děkuji moc
Dobrý den, v roce 2007 jsem zkolaudoval RD. Od přátel jsem se dozvěděl, že novostavby jsou osvobozeny od daně z nemovitosti. V zákoně č.338/1992 Sb. §9 písmeno g, je toto osvobození zmíněno, přesto se raději zeptám,vztahuje se toto osvobození opravdu i na moji nemovitost a pokud ne co s tím? Děkuji
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o odpověď ohledně daně z pronájmu. Podnájemníci nám platí 2500Kč/měs t.j. 30000Kč/rok, musíme platit daň? Děkuji za odpověď Jarka