FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
dobrý den. jak mám zaúčtovat vystavenou fakturu pro firmu E.ON (pohledávka)za věcným břemenem dle smlouvy s firmou E.ON?děkuji
Dobrý den pět let mám v majetku firmy dům ve kterém podnikám. V současné době ode mne chce dům odkopit stát za účelem stavby komunikace. Jsem ochotna dům prodat za odhadní cenu. Za téměř stejnou cenu chci koupit dům jiný. Finančním úřadem mi bylo sděleno, že částku získanou prodejem domu jsem povinna zdanit daní z příjmu a daní z pradeje. Pokud však tyto daně zaplatím, nebudu mít dost prostředků na nákup nového domu. Poraďte mi prosím co mám dělat. Děkuji Iveta Šubrová, Hořice iveta.subrova@worldonline.cz
Dobrý večer, mám tento problém, faktura - závazek je zaplacená v v červnu přes banku, ale klient fakturu dodal až v srpnu,takže jsem ji zaúčtovala do závazků až v 08/2010. Je plátce DPH. Musím opravit přiznání k DPH za 2/Q ? Děkuji za odpověď
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, když nakoupím zboží k následnému prodeji na zahraničním serveru, zda je jako faktura dostačující výpis z paypal.Kdysi mi někdo říkal že do 10 000,-Kč to je dostačující. Dále bych se Vás chtěla zeptat.Platím si nejmenovaný server za zprostředkování prodeje mého zboží.Každý měsíc dostanu fakturu kterou si ukládám do účetnictví.Chtěla bych se zeptat, zda je nutné aby na této faktuře bylo uvedeno moje IČO. Poslední dotaz je, zda je číslo faktury povinný údaj. Děkuji Vejvodová
Dobrý den Založila jsem sdružení s druhým podnikatelem, Jedná se o sdružení bez právní subj. Mám auto na leasing. Můžeme se od data vzniku sdružení dělit o leasingové splátky jako o náklad v dohodnutém poměru. Marie
Dobrý den, udělám si kurz Zumby , který není certifikovám MŠ, přesto jsem tímto certifikátem oprávněna vést hodiny Zumby. jak mohu tedy příjem z těchto hodin legálně danit, když na tento druh kurzu dostanu živnost?? Nechci ani garanta , který by mě měl pod sebou zaměstnanou, nechci být ani pod nějakým fitkem, chci si vydělat sama na sebe . Ještě poznámka. bude se jednat o přivýdělek. Jinak mám zaměstnání, které budu dále vykonávat na 40 hodi týdně.
Dobrý den. Jsme příspěvková organizace a dostali jsme peněžitý dar ve výši 6000,- Kč.Jak správně zaúčtovat a jak zaúčtovat z těchto peněz nakoupené např. hračky. Děkuji
Dobrý den, od 1.9.2010 bych si rád zařídil živnostenský list a pořád tak nějak tápu v tom, kolik musím odvádět na daň z příjmů, zdravotní a sociální pokud budu mít měsíční příjem mezi 30 - 40.000,- Kč. Můžete mi prosím poradit? Děkuji
Dobrý den, jak je to s placením daně z převodu nemovistosti při vyrovnání SJM po rozvodu, nemovitost měli manželé v SJM a bydleli v ní a měli trvalé bydliště cca 17 let. Zálěží u této daně na tom, jestli převod nemovitosti proběhl na jednoho z manželů přímo při rozvodu nebo pokud po rozvodu došlo k vlastnisctví nemovitosti každý půlku a následně jeden druhému tu svou polovinu prodal. Jak je to s daní z převodu? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, jsme čeští plátci DPH a vyrábíme v Česku a montujeme na Slovensku bilboardy. Přitom využíváme služeb slovenských plátců, např. při ubytování, bagrování, betonování, čerpání pohonných hmot.Jestli jsem dobře pochopila zákon, tak o vrácení slovenské DPH můžeme žádat až příští rok.Všechny tyto faktury od slovenských plátců účtuji celé do nákladů včetně DPH. Nevím, jestli je to správně. Nemám si DPH dávat na nějaký analytický účet? A když to mám teď v nákladech a příští rok by mi DPH vrátili, tak to dám potom do výnosů, nebo musím udělat za letošní rok dodatečné daňové přiznání? Děkuji za vysvětlení. Lida
Dobrý den, v radech pro podnikatele uvádíte na svých stránkách, že vést účetnictví je povinen ten podnikatel (fyzická osoba), který je zapsán v obchodním rejstříku a jeho obrat překročil 25 mil. korun. Můj dotaz zni - jestli účetnictví je povinen vést i ten podnikatel, který má mnohem menší obrat, ale z jiných důvodu nechal se zapsat v OR.
Dobrý den, na výpomoc se u nás hlásí člověk, který je v evidenci na úřadu práce, ale již nedostává podporu v nezaměstnanosti. 1. Pokud jsem dobře informovaná, může si vydělat v této situaci maximálně 4.000.- Kč - nebo je to jinak? 2. Tato částka se také zdaňuje? A kam posílám daň? 3. Zdravotní a sociální pojištění za něj platí stát - já tedy toto pojištění nemusím za něj platit? 4. Sjednaná částka za práci je mou nákladovou polžkou? Děkuji za odpověď. Musílk
Dobrý den, kolik by stálo ve Vaší firmě vedení účetnictví internetového obchodu, šlo by o stovky dokladů měsíčně, ale většina dokladů by byla identická, jedno zboží by bylo koupeno ve větším množství. Pohybovalo by se to v řádu tisíců Kč? A doporučil byste pro tento případ (identické doklady jen ve větším počtu, žádní zaměstnanci, žádné mimořádné účetní případy,...) tzv. hosting účetnictví? Díky, Radek
Dobrý den Můj manžel je OSVČ - vede daňovou evidenci. Letos jsme si na náš rodinný dům nechali nainstalovat fotovoltaickou elektrárnu. Musí zákona přejít na podvojné účetnictví? Musí vést podvojně i veškeré současné doklady? Jak to rozdělit, když budeme odebírat a odevzdávat energii formou zeleného bonusu? A pokud se tedy vše již bude brát jako podnikání, může sei odečíst DPH z nákupu fotovoltaiky? Platí stále daňové prázdniny při zřízení fotovoltaické elektrárny 5 let? Děkuji Radovnická
Jak účtovat předčasně ukončený leasing, s následným prodejem hmotného majetku?
Dobrý den,FO čtvrtletní plátce DPH. Nyní našel doklad do předešlého čtvrtletí. Může si DPH odečíst ve třetím čtvrtletí? Zjistíli to FÚ při kontrole, postihuje za to? Díky
Dobry den, nevim si rady s fakturaci do zahranici, konkretne se jedna o Australii. Nevim zda na fakturu uplatnit 20% dph ci nikoli. Volala jsem na nekolik uradu a vsude mi rekli neco jineho... Dekuji za vasi odpoved. M.Miklusova
Dobrý den, ráda bych se poradila, jak mám v účetnictví zaúčtovat toto: Na základě rozhodnutí FÚ se přeplatek daně z přidané hodnoty převádí na úhradu nedoplatku daně z příjmů právnických osob.Předem děkuji za Vaši odpověď.Amounehová
Dobrý den, jsme právnická osoba( s.r.o.), máme živnostenský list na pořádání kulturních akcí. Na základě darovací smouvy jsme obrželi peněžní dar jako příspěvek na náklady spojené s pořádáním jedné kulturní akce. Bude přijatá částka podléhat dani darovací nebo dani z příjmu? Děkuji za odpověď. Dana
Dobrý den, jsem OSVČ neplátce DPH a dostal jsem zakázku od české firmy,jedná se o montáž vodo-topo na nemovitosti na Slovensku.Objednatel má české i slovenské DIČ. Chci se zeptat co to pro mě znamená, musím se stát plátcem DPH v ČR?