FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Mam jeste jeden dotaz. Posledni mesic v tomto roce jsem si zaridil zivnostensky list, zaroven jsem student denniho studia VS, jak se v tomto pripade plati zdravotni a socialni pojisteni? Dekuji
Bude možné odečíst z daní životní pojištění už v daňovém přiznání za letošní rok?
Jakou sazbu DPH u polygrafických služeb např. potisk,reprografie atp.bez dodání materiálu ? Děkuji za odpověď.
ruším prodejnu a mám možnost zásoby dát do komisního prodeje.Na konci ledna chci ukončit živ.list. Jak mám postupovat,abych mohl zásoby prodat.
Dobry den. Rad bych se zeptal, jak je to s danemi a nakupem a prodejem akcii v RM-systemu. Slysel jsem, ze pokud akcie vlastnim vic jak 6 mesicu, zadna dan se neplati. Je to pravda? A jak je to v pripade, ze je vlastnim kratsi dobu? Co v pripade, ze na nich vydelam nebo prodelam? Dekuji
Podnikatel fyzickáosoba,plátce DPH, používá osobní automobil v majetku firmy pro služební,i soukromé účely.Jaké bude vypořádání z hlediska daně z příjmu a DPH.Plátce čtvetletním plátcem DPH. Příklad: Služební a soukromé jízdy jsou v poměru 100:20.Jízdy jsou rozloženy rovnoměrně v každém čtvrtletí. Výdaje celkem za rok: snížení výdajůDzP DPH/Q benzin 100 20 1,1 opravy 150 30 1,6 sil.daň 10 pojištění 50 10 Náhradní díly 90 18 1 Celkem 400
Prosim o radu - Budu prerusovat provozovani zivnosti (§ 31 odst. 7 zakona o zivnostenskem podnikani), mohu si odepsat ze zakladu dane naklady na porizeni pocitace, i kdyz bude tento zakoupen az po uskutecneni vsech plateb odberatelu (mohly by byt pochybnosti, jestli bude vyuzit na tvorbu zisku)? Dekuji a preji hezky den
Našim zaměstnancům při vyslání na zahraniční služební cestu sjednáváme pojištění léčebných výloh. Je naší povinností sjednat jim i úrazové pojištění pro zahraniční služební cestu? Pokud to není naší povinností a mi úrazové pojištění zaměstnancům přesto sjednáme, bude se jednat o nadstandartní složku platu, kterou budeme muset zaměstnancům zdanit ve výplatě a pro naši společnost to bude daňově neuznaný náklad? Děkuji mnohokrát za odpověď.
Dobrý den, měl bych dotaz na určení skupiny u daně darovací. Dar nemovitosti vnukovi či vnučce se vztahuje do oblasti I.skupiny mezi osoby přímé, nebo do III.? Děkuji
Mam uver ze stavebniho sporeni, ktery splacim. Nyni kupuji dum s pomoci hypoteky. V ramci hypoteky budu platit pravidelne splatky a take platby za zivotni pojisteni, ktere banka vyzaduje. Soucasne mam take penzijni pripojisteni. Jak si muzu vyseuvedene naklady/splatky zahrnout do odpoctu dani. Pracuji jako zamestnanec a danove priznani mi zatim zpracovava zamestnavate.
Dobrý den, mám následující dotaz, jsem zprostředkovatelem stavebního spoření, jsem zaregistrován pod stavební spořitelnou, smlouvy pro mne však sjednávají i moji další spolupracovníci, otázka zní, musím se svými spolupracovníky mít písemnou smlouvu, nebo stačí jen ústní když jim stejně vydám potvrzení o převedení peněz(provize) z mého účtu na jejich, za sjednané smlouvy, děkuji.
Doslechla jsem se, že nově je opět zavedeno osvobození od silniční daně pro vozidla splňující ekologické normy. Mohli by jste uvést o jaké normy se jedná a způsob uplatnění osvobození. Děkuji
Má občan, cizí státní příslušník s trvalým pobytem mimo ČR, nárok na vratku DPH za vyvezené zboží - mobilní telefon Twist Paegas, pokud je struktrura ceny tvořena z aktivace a hovorného ve výši 4.075 Kč (5% DPH) a vlastního telefonu 424 Kč (22% DPH)? V prodejně Paegas bylo řečeno, že služby (aktivace) nelze vyvést mimo ČR, tudíž &45e zákona č. 588/1992 Sb. nelze uplatnit. Je tento postup správný. Děkuji za odpověď.
Dobry den, prosim o radu. OSVC, ktera si v lonskem roce uplatnovala skutecne vydaje, chce prejit na pausal. Nema zasoby ani zadne zavazky ci pohledavky. Muze si krome pausalu 25% a výdajů na zdravotní a socialní pojištění uplatnit i doplatek pojistneho za predchozi rok? Musi podavat dodatecne danove priznani za predchozi rok?
Dobry den, zalozil jsem si zivnost k 1.12.2000 a uz prcuji na plny vykon. Co ale s ucetnictvim ? Existuje jednoducha brozura, kde je vse nejnutnejsi popsano ? Jedine co potrebuju, je vedet co kde a kdy je treba evidovat nebo uhradit. Zkratka jednoduche ucetnictvi a malickosti kolem uradu, opravdu jen to nejnutnejsi. Uvazoval jsem o programu POHODA, velmi sympaticky. Diky za radu.
Vážení, existuje nějaký právní předpis, který by stanovoval placení správního či autorizačního poplatku při poskytování služeb - kopírování. Údajně existuje Autorizační zákon, který toto vymezuje. Nikdy jsem však o něm neslyšel. Děkuji za pomoc. Příjemný den.
Mám prosbu ohledně daně z převodu nemovitosti a daně z nemovitosti. 1) Minulý rok jsem kupovala byt do osobního vlastnictví a nevím, zda se daň z převodu platí, kdo ji platí a jak se vypočítá. 2) Měla bych zaplatit za tento byt daň z nemovitosti na příští rok a potřebovala bych poradit, jakým způsobem se vypočítá a do kdy se má zaplatit. Děkuji za Vaši pomoc.
Softwarová firma vyváží služby do zahraničí(neuplatňuje tedy DPH na výstupu),fakturuje měsíčně, je kvartálním plátcem DPH. Vzniká nějaký problém, je -li vystavena faktura do zahraničí např. za 09/2000 a odběratelem je uhrazena až 30.10.? Přiznání k DPH je podáno do 25.10.Není třeba uplatnit DPH na výstupu?
Daň z převodu nemovitostí. Soukromá obchodní společnost uvažuje o prodeji (úplatném převodu) své nemovitosti (budova a pozemky) tuzemské vysoké škole. Tato vysoká škola je zařazena dle ČSÚ do kategorie 13110-Ústřední vládní instituce (dle číselníku institucionálních sektorů). Otázka:"Vztahuje se výše popsaný úplatný převod nemovitostí na VŠ ustanovení zákona č.357/92 Sb. (zákon o dani dědické, dani z převodu nemovitostí ...) uvedené v § 20, odst. 3 ve znění - od daně z převodu nemovitostí je osvobozen ... převod nebo přechod vlastnictví k nemovitostem na Českou republiku ??"
Jsem ve starobním důchodu,chtěl bych obnovit živnostenský list - malíř pokojů a občas si přividělat. Musím platit pravidelně zálohy na sociální a zdravotní pojištění. Děkuji