FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Existuje volne ke stahnuti z webu formular bezne obchodni faktury a na jake adrese? Dekuji za pomoc. H.Pessrova
Dobrý den.Jsem plátce DPH a majitelem restaurace,kam jsem si nechal zdarma umístit výherní mincové automaty,na kterých mám 50%-ní podíl na výhrách.Podle $34 o DPH jsem osvobozen od daně nebo platím za zprostředkovatele a platím DPH 5%?Finanční úřad v Horažďovicích mně dokonce tvrdí,že jsem povinen platit 22%,ale nedovedou mně to nijak zdůvodnit.Prý si to mám sehnat sám.Kdo má pravdu?Děkuji za odpověď?Jungr Jiří.
Dobrý den.Jsem plátce DPH a používám služební auto ke svým služebním cestám.Jsem instalatér a dojíždím za zákazníky.Mám cestovné fakturovat s 22 nebo 5%DPH?Děkuji,Jungr
Rád bych se ujistil, jeli správný postup účtování v jednoduchém účetnictví při prodeji výrobku plátcem DPH a spotřební daně ? - Zjednodušený daňový doklad celkem : 5.085,-- Kč DPH 22% : 916,82 Kč Základ daně : 4.168,18 Kč Spotřební daň : 1.579,50 Kč ________________________________ Peněžní deník - Příjem do pokladny : 5.085,-- Kč, rozúčtováno- Příjem ovlivňující základ daně : 2.588,68 Kč Příjem neovlivňující základ daně (Spotřeb.daň + DPH) : 2.496,32 Kč Později odvod SD a DPH Fin.úřadu : 2.496,32 Kč výdaj neovlivňující základ daně. Děkuji za odpověď. W
Splátka postoupené pohledávky Prosím o radu. Jsme zemědělská organizace a naše společnost vznikla založením tak, že členové a oprávněné osoby ZD Ostrovačice postoupili svůj majetkový podíl restituční i transformační akciové společnosti. Oprávněným osobám v ZD Ostrovačice vznikla pohledávka z transformace tohoto družstva a další část oprávněných osob svoji pohledávku postoupila do ZD Ostrovačice ze ZD 1. máj Brno nebo ZD Zakřany. Tato postoupená pohledávky byla v a. s. z 80 % upsána na akcie a 20 % je bezúročná půjčka společnosti. V letošním roce začneme tento náš závazek splácet. Není nám jasné zda a jak zdanit. Pro úplnost - někteří akcionáři jsou zaměstnanci, ale většina není. Děkuji za odpověď. S pozdravem Sedláčková
Mám převzít správu financí jednoho sdružení (pěvecký sbor), ale nemám v tomto směru žádné zkušenosti. Je povinností takového sdružení vést účetnictví v celém rozsahu a jaké (JÚ, PÚ)?
Jak mohu rozdělit příjmy z podnikání na manželku? Provozuji privátní stomatologickou praxi. Musí být manželka jako spolupracující registrována na FÚ jako FO? Jak rozdělit své příjmy na mne a manželku - musí dokladovat činnost, kterou vykonává v ordinaci? Např.nákup mat., úklid, administrativa? Manželka je zaměstnána na HPP u jiné organizace. Pokud rozdělím příjmy na sebe a manželku jak je to s výdaji a dále zdravotním a sociálním zabezpečením? Děkuji za odpověd
Dobrý den, zakládáme firmu s.r.o. a dle vašeho návodu jsme podali čestné prohlášení, viz. Otázka : Co musí obsahovat čestné prohlášení jednatele o splnění podmínek jednatelství při registraci spol. s r.o. na obchodní rejstřík ? Z obchodního soudu nám pak přišel seznam nedostatků ve věci návrhu na zápis do OR, mimo jiné i : Předložte soudu čestná prohlášení jednatelů společnosti o tom, že u nich není dána překážka ve výkonu funkce, vyplývající z ust. §31a obch. zák.. podpisy na těchto prohlášeních musí být úředně ověřené. Můžete prosím uveřejnit, jak by toto prohlášení mělo vypadat ?? Děkuji
Prosím o zaslání přiznání DPH staršího formátu do roku 2000 nebo pošlete adresu kde ji můžu najít na moji výše uvedenou adresu - mnohokrát děkuji Ing. Petr Vyka EOS Group sro.
Dobry den, nas dotaz se tyka teto oblasti: Pojistne statutarnich organu. Zakon stanovi, ze danovym vydajem podle §25, odst.1 pism. d) neni pojistne hrazene za jednatele spol. s.r.o. z titulu odpovednosti za skodu zpusobenou spolecnosti pri vykonu funkce. Je mozne dat pojistne do nakladu, kdyz jeden jednatel pracuje zaroven jako radovy pracovnik (geodet)? Dekuji Eva Merxbauerova
Zaměstanec studuje dálkově VŠ. Je poskytnuté volno s náhradou mzdy pro firmu daňově uznatelným nákladem?
Dobrý den. Vlastním pohledávku včetně příslušenství (penále) ve výši 1.500.000,-. Chtěla bych ji postoupit za 1.300.000,- Můžete mi sdělit zda mé účtování je správné? Pohledávka je zaúčtovaná 311/602 1.350.000,- Penále je zaúčtované 315/644 150.000,- Nomin. hodnota post.pohled. 546/311 1.350.000,- 546/315 150.000,- Postoupení pohledávky 315/646 1.300.000,- Rozdíl mezi 546 a 646 tj. 200.000,- by měl být pro mě nedaňový náklad. Zajímalo by mě jak je to v případě, že se postupuje penále, které když není zaplaceno se nezapočítává do výnosů. Je možné rozdíl tj. 150.000,- vystornovat 546/644? Tím pádem by byl na účtu 546 nedaňový náklad jen 50.000,- Kč. Děkuji.
Chtěla bych se zeptat, kam se do výkazu cash flow promítne zůstatek účtu 541 - Zůstatková cena prodaného DNM a DHM. Děkuji
Prosím o odpověď na následujicí: 1/ FO vlastní živnostenský list od 1. 4. 2001 - předmět podnikání - kadeřnictví, místo podnikání - bydliště - Záhornice, v této době ještě FO fakticky nepodniká od 12. 6. 2001 FO pronajme prostory v Opočně a toto doplní i jako provozovnu na živnostnském úřadě. Jakou adresu má FO uvádět na daňových dokladech je možné ještě před začátkem podnikání v provozovně /tzn. červen/ mít jako daňově účinné výdaje doklady na adresu Záhornice? Děkuji
Jak se vypočítá průměrný čistý výdělek pro potřeby údajů úřadu práce pro podporu? Příklad: za měsíce 4,5,6/2001 vyděláno celkem čistého 17000,-Kč : 3posl.kal.měsíci. Je to správně?
Zaměstnanec skončí pracovní poměr na dobu určitou 30.11.2001. Pokud od 1.12.2001 až do 31.12.2001 bude evidován na úřadu práce, kdo mu vypočítá daň se závislé činnosti pro rok 2001. Úřád práce nebo naše fy,u které byl naposledy zaměstnán. Za odpověď děkuji.
Prosím o radu, jak zaúčtovat a případně odpisovat v PU zaplacenou poměrnou část podílu účelně vynaložených nákladů spojených s připojením nového odběrného místa elektřiny. Jedná se o částku 63000Kč. Děkuji
Prosím o radu, můžu na manželku, která pobírá PPM napsat poměrnou část příjmů, případně jak velkou. Děkuji
Muj dotaz se tyka moznosti odpisu z dane z prijmu. Sam budu cerpat uver od stavebni sporitelny za ucelem koupe bytu, uroky na tento uver lze odepisovat z dani. Je toto mozne i v pripade, ze bych pouzil na koupi bytu navic jeste uver meho otce? Nebo, muze on odepisovat uroky ze svych dani na tuto akci? Dekuji.
Dobry den, mam dotaz: Pravnicka osoba (firma s.r.o.) vystavila fakturu na prodej 2ks drobneho dlouhodobeho hmotného majetku. Kazdy jednotlivy majetek byl prodan za 20 000,- Kc. DDHM byl prodan fyzicke osobe. Na tento prodej nebyla sepsana kupni smlouva mezi partnery, ale jen vystavena faktura. Je to v poradku? Diky za odpoved na muj mejl rafik@email.cz Krchova Lucie