FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Zákon č. 337/1992 § 48 Odvolání, odst. 5) ... Nevyhoví-li odvolatel výzvě, správce daně odvolací řízení zastaví. Proti rozhodnutí o zastavení řízení je přípustné odvolání. Dotaz zní, při podání odvolání proti rozhodnutí o zastavení, v jaké lhůtě musí někdo z FÚ reagovat? Uplynulo 6 měsíců a nic. Děkuji za radu a přeji vše nejlepší pro rok 2002.
Jako zivnostnik jsem si poridil urcity obchodni majetek (PC, auto aj.). Jakym zpusobem jej prevest do meho osobniho vlastnictvi? Dekuji.
Koupil jsem notebook za 39.900,- Kč a k němu příslušenství v ceně 5.800,- Kč. Lze celkovou částku zahrnout do nákladů i když přesahuje 40 tis. Kč?
Firma účtující v PDÚ, měsíční plátce DPH pořídila na leasing skladové regály. Může nárokovat odpočet DPH v celkové výši při uvedení předmětu leasingu do provozu nebo musí DPH rozpočítat na jednotlivé měsíce trvání leasingové smlouvy?
Jak zaúčtovat dodatečný plat. výměr DPH za rok 1997 a 1998 dle zák. č. 588/1992 Sb, ve znění pozdějších předpisů § 46 odst. 7 Zč. 337/1992 Sb
Jak zaúčtuji a bodu odepisovat zakoupení osobního vozidla pro firmu ,které prodejce prodává jako montážní vozidlo,jsem fyzická odoba.Vozidlo chci zakoupit ještě v letošním roce.
Dobry den, nekde jsem slysel, ze je mozno odepsat zdani i spolecensky oblek. Je to tak a jak se to provadi? Dekuji
Dakujem vam za predchadzajucu radu teraz vas prosím poradte mi ak som zivnostník - o kolko si mozem znizit zaklad dane ked mam jedno (14.mes) dieta - ked mame s manzelkou rozny trvalý pobyt - ak som na sluzobnej ceste mam narok na nejake diety dakujem
Prosím o odpověď na otázku, zda fyzická či právnická osoba je povinna platit daň z převodu "nemovitosti" při prodeji objektu zapsaného v katastru nemovitostí jako rozestavěná stavba. Děkuji. C.Jarek
Ráda bych se zeptala. V prosinci 2001 jsme obdrželi duplikát faktury za telefonní poplatky z roku 2000. Faktura byla vystavena 12.11.2000 zdanitelné plnění 31.10.2000. Je možné uplatnit DPH a je možní fakturu dát do nákladů roku 2001. Děkuji
Dobry den. Jsem zamestnan na HPP a vedle toho mam jeste zivnost. Uctuji v JÚ. Z danoveho priznani za rok 2000 mi vzesel preplatek dane z prijmu, ktery mi FÚ vratil. Mohu preplatek vlozit do zivnosti? Cely nebo cast, pripadne jak zauctovat? Dekuji.
Dobrý den, rád bych požádal o zodpovězení následující otázky či lépe problému. V dubnu roku 1997 jsme koupili pozemek (zápis byl proveden v 06/1997 s účinností 04/1997). Nyní chceme tento pozemek prodat. Bude příjem osvobozen od daně z příjmu FO, pokud uzavřeme smlouvu o smlouvě budoucí (příp. opční smlouvu - my budeme mít právo vyžádat si prodej kupujícímu a on bude mít právo vyžádat si nákup od nás) nyní s tím, že kupní smlouva bude uzavřena až v květnu (nebo to musí být až v červenci) 2002 a platbe proběhne až po podpisu kupní smlouvy, tj. příští rok. Záko je v tomto trochu nejasný, jelikož uvádí, že osvobození neplatí na příjmy v případě uzavření budoucí smlouvy, je-li pak kupní podepsána až po 5 letech, ale neříká, že se to vztahuje na příjmy , které budou inkasovány v rámci 5 let (výklad může být i takový, že byla smlouva před 5 lety, tak i příjmy poté inkasované podléhají dani). Jaký je závazný výklad?
Dobry den. Mam nasledujici problem. Fyzicka osoba podnika v oblasti umelecke produkce (tj. zajistuje umelecka vystoupeni). Jak se postupuje pri vyplate honorare zahranicnimu umelci ? Domnivam se, ze je nutne odvest z honorare srazkovou dan, ale nevim podle ktereho ustanoveni zakona a jak hlasit platbu FU a zda lze dan odvest na ücet FU urceny pro sra¨zkovou dan. Dekuji za odpoved.
Dobrý den! Chci se zeptat. Pracuji na HPP u jednoho zaměstavatele. Po práci pracuji v další práci na poloviční úvazek. Chci se zeptat, zda musim platit nemocenskou a socialni i z meho VPP a jestl ano, zda je mozne uplatnit odecitelnou polozku 3170,-. Dekuji moc!
Prosím o sdělení stanoviska k stanovení sazby DPH. Firma provádí práci-vypálení materiálu na laserovým stroji,na materiálu, který je ve vlastnictví zákazníka. Lze tuto službu klasifikovat do SKP oddílu 28? Jde o práce výrobní povahy, které nejsou vyjmenované v příloze. Lze tedy dle zákona č.588/92 Sb.§ 16 odst.4 použít sazbu 5% DPH? Nebo patří sazba 22%DPH? Prosím tímto o odpověď a předem děkuji. ve Znojmě 8.11.2001 P.Jilková
Dobry den, rad bych se zeptal, jaky zpusobem osetrit poskytovani poradensky sluzeb pres webovou stranku, pokud za tyto sluzby prijimam minimalni poplatky od ruznych lidi navstevujicich web. Jedna se mi o to, zda potrebuji ZL nebo to upravit smlouvou napr. mandatni. Pripadny zisk samozrejme zdanim, jedna se mi pouze o pravni osetreni veci, aby nedoslo k napr. nepovolenemu podnikani. dekuji za odpoved
Dobry den.Vedu jednoduche ucetnictvi, uctuji tedy o prijmech a vydajich v okamziku jejich realizace.V pripade ze muj dluznik poda bankovni prikaz k uhrade za sluzby odvedene v tomto roce 28.12., dostane se tato castka na muj ucet az po 1.1. noveho roku nebot banky maji na prevod 3denni lhutu.Musim tento prijem uvadet do danoveho priznani jako prijem roku letosniho, nebo jej mohu zauctovat az do roku nasledujiciho? Mnohokrat dekuji za odpoved.
Dobrý den, přes dva roky vlastníme členský podíl na družstevním bytě a máme zde trvalé bydliště. Nyní jsme se rozhodli pro úplatný převod členského podílu na družstvu - "prodej družstevního bytu". Jsme povinni platit z tohoto příjmu daň? Pokud je tento příjem od daně osvobozen, po kolika je to letech užívání bytu? Předem děkuji za odpověď.
Dobry den, jsem student VS denniho studia. V soucasne dobe mi byl rozvazan pracovni pomer. Bydlim sam, jsem svobodny a splacim byt. Je mozno ziskat nejake prispevky. Dekuji.
Bydlel jsem 20 let v druzstevnim byte,pred mesicem jsem tento byt prevedl do osobniho vlast- nictvy.Jake dane jsem povinen zaplatit v pripade, ze byt prodam a v jake vysi tyto dane jsou?Dale jestli se toto meni v pripade,ze si za penize z prodeje bytu poridim jinou nemovitost,konkretne rodiny dum.