FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
obchodování a zdaňování akcií a fondů: správné je použití FIFO, LIFO nebo průměrných cen ? nebo si mohu vybrat ? jedná se o fyzickou osobu, ne podnikatele. díky
Naše firma poskytuje zaměstnancům automobily k soukromému použití. Protože již několikrát došlo k jejich zcizení před domem zaměstnance, chtěli bychom hradit měsíční poplatek za parkování na hlídaném parkovišti, případně pronájem garáže v místě bydliště. Bude tento výdaj pro firmu daňově uznatelný? Měl by se o nájemné navýšit daňový základ zaměstnance? Děkuji za odpověď. Zdeněk Šouta, Ferox,a.s.
Dobry den, dovolil bych si polozit jednu otazku. Jestlize manazer urcite spolecnosti, rekneme napr. akciove spolecnosti, prijme od dodavatele darem osobni automobil a tento dar navic zohledni pri rozhodovani o vitezi urciteho vyberoveho rizeni, podleha tento dar dani darovaci ? Jaka je zde sazba ? Dekuji.
Dobrý den, jako soukromá osoba mám os. auto na leasing. Po zaplacení všech splátek a zùstatkové hodnoty cca. 1000 Kè a ukonèení smlouvy ho budu okamžitì prodávat, ne na protiúèet, ale další soukromé osobì. Musím z tohoto prodeje platit daò? Když ano, jaká bude poøizovací cena auta, bude to ta zùstatková cena 1000 kè? Dìkuji za odpovìï a pøeji hezký den.
Prosim o sdeleni cisla uctu fi. uradu Praha -zapad pro zaplaceni daně z příjmu fyzických osob. Děkuji za informaci,jsem na studiu v zahraničí Brožová
Vážení, dovoluji si Vás požádat o zodpovězení dotazu. Zvítězil jsem ve fotosoutěži, pořádané zaměstnavatelem. Oddělení komunikace mne následně požádalo, zda bych jim pro jejich potřeby nedodal fotografie z okruhu činnosti našeho podniku. Protoiže focení je vzdálené mé profesi a pracovní smlouvě, oddělení komunikace se mnou uzavřelo podle autorského zákona smlouvu na dodání fotek s tím, že zdanění tohoto příjmu si zajistím sám (zdá se, že si tímto způsobem přijdu tak na 14 000,-). Co mám tedy podniknout ? Díky Stanislav Černý
Dobrý den, jsem OSVÈ (plátce DPH) a nakupuji pro vl.spotøebu obìdy u jiné firmy (platce DPH). Tyto náklady patrnì nejsou daòovì uznatelné ale lze alespoò uplatnit odpoèet DPH? Dìkuji za odpovìï.
Vazeny pane, pani, dovoluji se na Vas obratit s zadosti o radu ve veci zdaneni meho prijmu. Jsem cesky obcan zijici toho casu mimo uzemi Ceskeho statu ktery nema uzavrenou smouv o zamezeni dvojiho zdaneni a nevyskytuji se na uzemi ceskeho statu vice nez 15 dni v roce. Byvaly zamestanvatel mi udelil neplacene volno na dobu meho pobytu v zahranici a stale za mne plati minimalni zdravotni a socialni pojisteni. Vztahuje se na mne danova povinnost z meho prijmu v zahranici na uzemi CR? Dekuji za odpoved. Tomas Vrana
Zdravím, jaké jsou podmínky pro vracení DPH při dovozu ze Slovenska při turistickém režimu ?
Dobry den, ted jsem prepsal byt do OV ale chtel bych ho prodat (i kdyz v nem ziji 4 roky trvale bydliste v nem nemam) Kolik se pohybuje dan a jak ji mam zaplatit Dekuji Tomecek
dobrý den opakuji dotaz odeslaný 7.6.2002 zaměstanáváne na dohodu o pracovní činnosti na poloviční pr.úvazek s odměnou Kč 1 000.- měsíčně, pracovníka který OSVČV. Z jakého "základu" jsme povinni vypočítavat odvod na soc.a zdrav.pojištění Děkuji za odpověď H.
Prosím o informaci, kdo všechno jsou z pohledu daňových zákonů "příbuzní v přímé řadě" Děkuji, Jan Magnusek
Dobry den, Prosim o informaci, jak kolik let je nutno pro pripadnou kontrolu z FU uchovavat ucetni doklady. (podnikam na ZL, nejsem platce dane). Dekuji.
Jak je to s vratkou spotřební daně při spotřebovaném palivu v letecké škole při výuce v létání ? Co se vyplňuje pro FÚ a jaké doklady jsou třeba doložit ? Děkuji Hana Macháčková
Dobrý den, jsem student VŠ a zajímalo by mne, zda musím podat rozhodné příjmy z brigády (kvůli sociálním dávkám), aniž bych měl se zaměstnavatelem smlouvu. Peníze jsou mi vypláceny na základě ústní dohody, nemám tedy žádnou pracovní smlouvu či dohodu oprovedení práce. Děkuji.
Děkuji předem za odpovězení tohoto dotazu: Když zavážím zboží, stále se mi opakují jízdy po městě nebo ze skladu do města a opačně. V knize jízd to specifikuji takto: např. 8.7.2002- obchodní cesty po městě, opakující se jízdy sklad - město a zpět- celkem za den 200 km Stačí tento zápis, nebo musí být každá jízda přesně specifikována?
jake je dovozni clo na dovoz kabelek z USA? Pro jake zeme plati preferencni sazby?
Jsem OSVČ. Chci zahrnout do obchdoního majetku auto, které ve společném jmění manželů a je zaregistrované (viz technický průkaz) na manželku. Musím provést přeregistraci na sebe abych mohl platit silniční daň?
Dobrý den, prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Koupil jsem akcie za cenu 14,- Kč /ks. a.s. vyplatila náhradu za snížení zákl. jmění 44,- Kč na jednu akcii. V témže roce pak vyplatila likvidační zůstatek 5,- Kč. Na který příjem a na jaké částky musím zpracovat daňové přiznání? Děkuji předem za odpověď. J. Svoboda.
Važení, chceme zaměstnat studentku (věk 16 let)- na dohodu o provedení práce. Je zde nějak omezena pracovní doba vzhledem k věku ( nebo platí stejně 100 hod za rok, zdravotní a soci. se zde neplatí, daň 20%? Jiné úlevy např. na daních, nebo ty platí jen u HPP? Děkuji za odpověď?