FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Manžel podniká a měl v obchodním majetku zahrnut osobní automobil. Po třech letech bylo toto vozidlo převedeno do osobního vlastnictví a poté prostřednictvím autobazaru prodáno. Je možné, aby manželka zdanila příjem z prodeje tohoto vozidla nebo tento příjem musí zdanit manžel, protože toto vozidlo bylo zahrnuto v obchodním majetku firmy?
Dobrý den, kde lze získat formuláøe Výkaz ziskù a ztrát, Rozvahy a Cash flow v plném rozsahu i s komentáøem k vyplnìní ve formátu tabulky do excelu ?
Dobrý den. Mám několik otázek na možnost odečíst si zaplacené úroky z úvěru stavebního spoření a hypotéky. Letos jsem prodala byt osobním vlastnictví, pro jehož pořízení jsem použila stavební spoření. Tento prodej byl pouze účelový, kupujícím byl můj bratr s tím, že hypotéku budu platit já. Jsem vedena jako spoludlužník na hypotéce, kterou si bratr vzal na koupi mého bytu, ve kterém mám nadále trvalé bydliště. Peníze z hypotéky jsem použila na koupi dalšího bytu v jiném místě, kde budu mít přechodné bydliště kvůli svému zaměstnání. Mám dva dotazy: 1. Mohu si nadále odečítat úroky z úvěru stavebního spoření, které byli vyřízeny pro koupi nyní prodaného bytu. 2. Mohu si odečíst úroky ze hypotečního úvěru, který si vzal bratr a já jsem vedena jako spoludlužník. Děkuji
Od 8.1.2001 mám pozastaveno podnikání a nemám za rok 2001 žádný příjem ani výdaje. Musím vyplňovat daňové přiznání typu B nebo stačí typ A ?
Dobrý den, 1) prodávám grilovaná kuřata. Ráda bych se zeptala jak nebo zda vůbec musím vést sklad? Jestli ano, tak zda přímo všechny nákupy kuřat jako nákup zboží a prodeje jako výdej zboží, nebo jestli by bylo lepší vést sklad korunový? A pokud sklad vést musím, jak velké ztratné je možné si v tomto případě stanovit. Týdenní prodej kuřat je tak kolem 150 ks. Nejsem plátce DPH. 2) ještě bych se ráda zeptala pokud jsem plátce DPH a na konci roku zjistím na skladě manko. Částka za manko na skladě se musí vystornovat z příjmů? a musím také nějakým způsobem vrátit DPH, které jsem si odečetla na vstupu při nákupu zboží? Pokud ano tak jakým způsobem? Děkuji mnohokrát za odpověď.
Dobry den. Muzete mi, prosim, poradit kvalitni a jednoduchy program do PC uctovani v jednoduchem ucetnictvi pro OSVC - fyzicka osoba, bez DPH? Predem dekuji.
Prosim Vas o radu v nasledujici zalezitosti. Od dubna 2001 pracuji v SRN pro Centralu firmy, pro kterou jsem jiz pracovala v CR. Prakticky jsem do SRN vyslana nasi firmou v CR. Pobiram plat jak na uzemi CR, tak na uzemi SRN. Z obou platu platim i zalohove dane. Na uzemi SRN jsem pobyvala v roce 2001 dele nez 183 dni. Predpokladam, ze musim prijmy z obou mist danit v SRN. Moje otazka je, zda je to tak spravne a jakym zpusobem mam toto ohlasit financnimu uradu v CR. Dekuji predem za odpoved
Dobrý den, mám dotaz ke snížení sazby silnièní danì v roce 2001. Ke kterým pøedpisùm se vztahuje vsuvka "platící pro vozidla..."? Když nákladní automobil splòuje OSN 49-02B, tak nemá nárok na 25% snížení sazby v roce 2001? Když nákladní automobil splòuje OSN 83-04 B, C tak nárok na 25% snížení je? Dìkuji za odpovìï.
Do 30.06.2001 jsem byla zaměstnaná a od 01.09.2001 jsem vedena na úřadu práce,jako nezaměstnaná.Jaké daňové přiznání mám vyplnit a jak?Děkuji za odpověď.LV
Jsem zaměstnaná a zároveň mám příjmy z pronájmu. Zajímalo by mě, jak se daň platí v případě, že jsem příjmy z pronájmu za loňský rok měla jen za 2 měsíce. ¨Počítají se odečitatelné položky za celý tento rok nebo jen za ty 2měsíce ? Potom totiž vychází, že mám přeplatek daně ( i když jsem platila zálohy na daň jen od mého zaměstnavatele). Děkuji.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Jsme manželé důdodci FO nepodnikáme, máme příjmy podle §10 ze zemědělství, když si chceme uplatnit skutečné výdaje můžeme uplatnit i výdeje z roku 2000, který s příjmy souvisejí a účtenky za naftu, když není zaplacena sil. daň na traktor, existují odčitatelné položky, které bysme mohli uplatnit. Dále jestli můžeme příjmy i výdeje rozdělit rovným dílem na polovinu. Děkuji za odpověď.
V loňském roce jsem vedle hlavního pracovního poměru začal podnikat. Mám dotaz k řádku 44 daňového příznání typu B. Zapíšu tam "0", neplatil jsem žádné zálohy, nebo částku uvedenou v přehledu pro VZP a soc. pojištění . Pokud tam bude letos "0", budu tam v příštím roce psát sumu letos zaplacených záloh + pojistné zaplacené letos za rok 2001 ? Děkuji za vyjasnění.
Loni jsem obdržel autorský honorář ve výši přibližně 6 tisíc Kč. Budu ho uvádět do daňového přiznání? Kam (stačí mi odkaz na WWW)? Jiné příjmy mám pouze ze závislé činnosti (jako zaměstnanec jedné organizace).
V roce 2001 jsem byl zaměstnán na HPP u fyzické osoby, která se během roku transformovala ve s. r. o. Současně jsem 9 měsíců pracoval na dohodu o provedení práce s příjmem 10 000 Kč btto, kdy mi byla každý měsíc srážena daň 20%. Také mám ŽL, ovšem za uplynulý rok jsem činnost nevykonával a nedosáhl žádných zisků. Mám povinnost podat daňové přiznání? Pokud ano, jakého typu? Jaké kroky mám učinit směrem k OSSZ a zdrav. pojišťovně? Díky za odpověď.
Jsem zaměstnán v trvalém prac.poměru a navíc vlastním ŽL. Nevedu účetnictví, ale náklady dělám paušálním odpisem. Dotaz: Mohu si do odpočtu zahrnout i soc.poj. a zdrav.poj. za rok 2001, které budu doplácet až nyní v březnu?
Dobrý den, prosím Vás o radu s následujícími daňovými problémy: - je nutné zdanit zaměstnanci jako naturální příjem poskytnutí pracovního stejnokroje? - je možné si účtovat základní náhradu 3,40 u vypůjčeného osobního automobilu používaného k podnikání OSVĆ? Děkuji předem za rady a jsem s pozdravem,
Dobry den, jsem studentem VS a zaroven podnikam na zivnostensky list. Take jsem zamestnan na plny uvazek (tento rok jiz u druheho zamestnavatele). Muzete mi poradit, jake dokumenty bych si mel vyzadat od predchoziho zamestnavatele a co vsechno budu potrebovat k vyplneni dan. priznani a ktery formular mam pouzit? Urcuji se zalohy na socialni a zdravotni z podnikani na zivnost. list taky z prijmu ze zamestnani? Dekuji
Odpočet úroků z úvěru z mého stavebního spoření na opravu rodinného domu: mohu uplatnit, i když vlastníkem domu je moje manželka spolu s její matkou a úvěr je psán na mě? Byt v domě užíváme společně.
Prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Podnikatel, FO, plátce DPH má ve své provozovně automat na kávu a další nápoje (např. kapučino a čokoládu). Suroviny so automatu a kelímky kupuje s 22% DPH. Jakou daň uplatňuje na výstupu? Z tržby automatu odvádí 22% DPH? Je tento postup správný?
Podnikatel FO uctujici v JU, zakoupena "casova sitova jizdenka" na MHD, ctvrteltni kupony. Lze uplatnit jako danove uznatelny vydaj pro dan z prijmu FO, prip. v jake vysi? Dekuji.