FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Prosím o odpověď :Jak zaúčtovat do roku 2001 závazky (321)a pohledávky(311) z roku 2001,které byly uhrazeny v roce 2002.Děkuji Nevařilová
Dobrý den, prosila bych o radu, jakým způsobem bych mohla prokázat telefonní hovory, provolané z mobilu na kartu TWIST. V případě, že si odepíšu do výdajů celou úhradu karty, je třeba upravit náklady procentně nějakým poměrem až v daňovém přiznání? Mnou stanovený procentní podíl je asi neprokazatelný. To stejné by asi bylo v případě mobilu bez detailního výpisu.Můžete poradit,jak nejlépe postupovat? Ještě bych chtěla zeptat, jak je třeba prokázat oprávněnost služební cesty (autem nezařazeným do majetku firmy). Pracovník provádí opravy automatů a navštěvuje několikrát týdně stále stejná místa v různých městech. Nevím, jak je možno prokázat to, že se cesta skutečně uskutečnila. Děkuji za odpověď. Zdraví Blanka B.
Prosím jaká je udávána průměrná cena benzinu natural 95 v roce 2001 pro potřeby učetnictví. Děkuji Staropražský
Stat (reditelsti silnic a dalnic) ode mne vykupuje cast pozemku na stavbu silnice. Dany pozemek jsem ziskal pred rokem darem od otce. Budu muset platit dan z prijmu respektive z prevodu nemovitosti?
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jakou přesnou částku ze zaplaceného životního pojištění můžu zahrnout do odpočtu. Vím, že se jedná maximálně o 12 000,- Kč, ale nevím, jestli stačí sečíst včechny platby za rok a čásku si odečíst (do 12 000,- Kč), nebo musím čekat, až mi pojišťovna pošle dopis, kde bude částka vyčíslena. Děkuji za odpověď.
Potřebuji zjistit daňovou povinost pro plátce daně ze závislé činnosti, když ZD je 301.800,-- Kč
Prodavám družstevní byt (nabytý před rokem), resp. členství v družstvu. Získané prostředky bych chtěl použít na nákup družstevního bytu nebo v osobím vlastnictví. Musím příjem z prodeje družstevního bytu danit ?
Prosím o sdělení kdy bude nastaveno daňové přiznání DPFO typ A pro rok 2001?
Dekuji za odpoved. Upresnuji dotaz. Pracovni smlouva byla uzavrena s nastupem od 10.1.2002. Mesicni mzda 4 050.- mesicne, 15 hodin tydne. Jak se vypocte HRUBA mzda za leden? Je to pomer odpracovane hodiny/pracovni doba mesicni celkem * 4 050.-? Kolik se pocita dni? Jeste jeden dotaz: Vztahuje se na tuto mzdu, jaka minimalni castka pojistneho se musi odvest (zdravotni i socialni)? Krati se v zavislosti na pracovni dobe 15 hodin tydne? Dekuji. Zuzana Krupickova.
Soukromá osoba ( auto není v účetnictví ), kdy mohu prodat auto, aniž bych musel platit daň z příjmu - za rok po koupi ?
Kdy budou na Vašich stránkách nové formuláře k daním platné pro rok 2001.
nasla jsem zatim jen formulare na danove priznani za rok 2000. Budou na techto strankach uverejneny formulae na danove priznani za rok 2001 a kdy to bude? dekuji
Jsem studentka VŠ a zaroven pracuji na polovocni uvazek.zajimalo by me,jakou odvadim dan z prijmu a socialni davky.jak tedy vypocitam cistou mzdu?
Vážené dámy a pánové, rád bych se touto cestou zeptal zda výnos z DISKONTOVANÝCH dluhopisů podléhá srážkové dani tak jako u dluhopisů s kuponovou platbou. Dále bych se chtěl zeptat zda emise veřejně neobchodovatelných CP podléhá také dozoru komise pro CP a zda je nutné požádat o její schválení (jedná-li se např. o podnikové veřejně neobchodovatelné dluhopisy). Dále bych se chtěl zeptat jakým způsobem se má zaúčtovat REPO operace, tzn. při emisi dluhopisu se zaváži k následnému odkupu za dohodnutou cenu v předem dohodnutém čase. Zajímalo by mne zda půjde z pohledu emitenta o dlouhodobý závazek z tituly zavázání se k zpětnému odkupu, nebo zda se bude platba za dluhopis považovat jako krátkodobý bankovní úvěr. Děkuji mockrát za zodpovězení dotazů a přeji Vám pěkný den. Ing. Michal Oppl
Jsme rozpočtová organizace /obecní úřad/ a máme pracovnáky zaměstnané v nepřetržitém pracovním režimu, kde harmonogram směn je: 1x ranní směna, 1x noční směna, 2 dny volna. Máme dotaz k příplatkům za práci ve svátek. Pokud je neděle zároveň svátkem, přísluší noční směně příplatek za SO+NE od 18,00 - 24,00 hodin, za noční od 22,00 - 6,00 hodin a za kolik hodin náleží příplatky za svátek tj, od - do? Děkuji.
Dobrý den, jsem FO, s čerstvým ŽL (od 30.10.2002) na tvorbu www stránek a specializovaný maloobchod. Mám souběh se zaměstnáním. Chystám se registrovat na FÚ k dani z příjmu a zvažuji možnost stát se dobrovolným plátcem DPH (jako neplátce bych byl pro odběratele nevýhodný partner). Mám následující nejasností: 1)jak často budu muset podávat na FÚ přiznání k DPH? 2)kdy musím podat první přiznání? 3)termíny přiznání které se mě týkají?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli student (studium při zaměstnání) procující na živnostenské oprávnění má povinnost platit důchodové a nemocenské pojištění, nebo jestli je nějak zvýhodněn, podobně jako při platbě všeobecného zdravotního pojištění. V případě že musí platit, tak kolik. Velice děkuji.
Prosím o pomoc s následujícím dotazem, jak správně daňově řešit problematiku, kdy majitel domu a zároveň společník s.r.o., pronajímá část nebytových prostor k podnikání své firmě. Jak je to s daňovou uznatelností oprav: topení, dveří atd.? Pokud tyto náklady zaplatí firma, co se daňově děje na straně společníka? V druhém dotazu bych se chtěla zeptat jaké odp. položky pro základ pro zdravotní pojištění a sociální pojištění má zaměstnanec s částečným invalidním důchodem? Předem mockrát děkuji za odpověď a jsem s pozdravem,
Společník s.r.o. si vyplácí mzdu(je tedy v pracovněprávním vztahu).Je možné ještě vyplatit podíl na zisku? Jak často? Jak je to zdaňováno?Obecně: Jaký je nejvýhodnější způsob odměnování společníka s.r.o.?
Prosím o radu, zda je nutné sjednat odměnu v mandátní smlouvě na každý měsíc či jednorázově? Jak je to potom s odvodem soc. poj. a zdr. poj? Děkuji mockrát za odpověď.