FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Přeji dobrý den a předem děkuji za zodpovězení následujícího dotazu: Naše s.r.o. u příležitosti trvání 10 let společnosti pořádá společenský večer. Kromě zaměstnanců jsou pozváni i významní zákazníci naší firmy. Na programu je nejen občerstvení, ale i různá vystoupení populárních umělců a pod. Prosím o názor, zda lze tuto akci pojmout jako reklamní zákežitost a celé účtovat do daňově uznatelných nákladů nebo je nutno vyčlenit část nákladů na účet 513A, který je "nedaňový".
Jsem majitelem ideální poloviny nemovitosti. Máme dohodu o užívání tohoto společného majetku. Já jsem svoje prostory vymezené ve smlouvě pronajal třetí osobě. Dotaz: Příjmy z pronájmu půjdou k dani z příjmu oběma majiteli nebo jen mi jako pronajímateli. Názory od různých daňových poradců se různí. Další dotaz: Jak je to ze zhodnocováním majetku. Jestliže dojde k zhodnocení povýší se účetní hodnota u obou nebo jen u zhodnocovatele?
Dobrý den, má otázka se týká odpočtu úroků zaplacených v souvislosti s pořízením družstevního bytu (převod práv a členský povinností). Družstevní byt jsem pořídil v roce 2001 ze zaměstnaneckého úvěru - splácení anuitou, 10 let. Lze odpočítat úroky z tohoto úvěru i když není tento úvěr zajištěn zástavním právem k nemovitosti? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosím o informace k Vyhlášce Min. financí 444/2001 Sb. ( Stravné v cizí mìnì ) Dìkuji. S pozdravem Jaroslav Mašek W-servis s.r.o. Šimerova 3 Plzeò
Dobrý den.Mám ve firmě na leasing auto kategorie M1 speciální mont.auto.Na automobil uplatňuji odpočet DPH na vstupu.Částečně auto využívám pro soukromé účely.Musím krátit DPH z leasingových splátek a udržby v poměru ujetých km soukromých a celkových jako u PHM ? Nebo budu krátit DPH jen u PHM ?
Kdy budou na vaší stránce nová přiznání k dani z příjmů (na rok 2001)? Děkuji
Zdravím Vás, Spadají výnosy z prodeje obchodních podílů ze společnosti do bezpodílového vlastnictví manželů? (V minulosti jejich nákup nebyl proveden z rodinného rozpočtu). Děkuji
Při uplatňování odpočtu z úvěru je potřeba předložit výpis z listu vlastnicví. Jak starý může být? Je možné použít kopii? Díky
Dobrý den, zažádali jsme si o převod bytu z družstevního do soukromého vlastnictví. V současné době je podána žádost o vklad do katastru nemovitostí, ale v tuto chvíli nemáme vyrozumění o zápisu. Vztahuje se na nás povinnost podat přiznání k dani z nemovitosti? Děkuji!
Mám 2 dotazy : 1) Dcera studuje VŠ, letos měla DPČa zam.odvedl zál.daň, v letě byla na brigádě- DPP a zam. odvedl sráž.daň. Zam.na DPČ zaslal potvrzení o příjmu. Prohlášení nikde nepodepsala. Teď si chce podat daňové přiznání "A" na FÚ. Může do přiznání dát i příjem, z kterého byla odvedena srážková daň? 2) Jsme TJ s právní subj. IM jsme dosud neodepisovaly. Můžeme letos odepsat i IM, který byl pořízený v let.95,98? Děkuji.
průměrné ceny PHM na rok 2001
snažím se zjistit finanční náhrady používané při užívání motorového vozidla podnikatelem, mám na mysli uznanou cenu za litr nafty v loňském roce a náhradu za ujetý kilometr děkuji Tranová
Na clenske schuzi bytoveho druzstva v 2/2002 bude odsouhlasena ucetni zaverka roku 2001 a zaroven stanoven plat predstavenstvu za rok 2001. Plat bude vyplacen v 2/2002. Tento plat se bude uctovat do roku 2002 ?
V 6/2000 byla odevzdana prace na zaklade dohody o provedeni prace vykonavana behem r. 1999 a 2000. Odmena za tuto praci vsak byla proplacena a tez zauctovana az v roce 2001. Je to tak v poradku nebo se musi plat zauctovat zpetne do r. 2000 a podat opravne DP? Jedna se o bytove druzstvo s osvobozenymi prijmy, takze vysledna danova povinnost se nezmeni. Dekuji za odpoved.
Dobry den,potrebuji se zeptat na dan z prijmu za prodej bytu.Byt jsem mela v osobnim vlastnictvi od 1.5.2000 a prodala k 1.3.2002.Jiz jsem zaplatila dan z prvodu z nemovitosti.Na byt jsme si brala preklenovaci uver,ktery jsem splatila letos v srpnu,nyni jeste splacim uver ze staveb.sporeni.Pristi rok bych si chtela koupit novy byt a nevim jestli tedy ted musim zdanit rozil kupni(66tis.Kc) a prodejni ceny(240tis.Kc),popr. zda si muzu odecist naklday castecne rekonstrukce,uroky z uveru nebo si nemohu odecist nic.Predem dekuji za odpovede.
Dobry den!Mám dotaz ohledne zaměstnání studenta na "dohodu o provedení práce".V roce 2001 jsem začal při zaměstnání ještě samostatně podnikat po večerech. Protože toho bylo více, vzal jsem si na "Dohodu o provedení práce" studenta a každý měsíc za to dostával 3000,-Kč, které nebyly daněny a neodvádělo se ani zdr. a soc.poj.. Chci se zeptat, zda je to správně, že nebylo odváděno nic z výše uvedeného a zda-li mám tohoto studenta uvést do daň.přiznání jako zaměstnanace či nikoliv a pouze uvést do výdajů náklady na jeho odměnu. Děkuji za odpověď.
Ve sdružení bez právní subjektivity (2 OSVČ) jsou využívány 2 osobní automobily. Jeden automobil byl vložen do sdružení jedním z podnikatelů jako věc určena jednotlivě a druhý automobil je pořízen ze společných prostředků sdružení tj. ve spoluvlastnictví. Obě auta jsou využívaná pouze pro sdružení. Z hlediska daňového výdaje ? zaplacení silniční daně lze postupovat tak, že v případě vloženého auta se jedná pouze o daňový výdaj podnikatele, který jej vložil do sdružení a v případě auta ve spoluvlastnictví účastníků sdružení se silniční daň rozdělí v poměru v jakém se podílí účastníci sdružení na společných výdajích bez ohledu na to, že jako držitel je v TP zapsán pouze jeden z nich ? děkuji za odpověď.
Dobrý den,prosím o jakoukoli reakci na muj dotaz z 14.01.2002 ohledně uplatnění úroků z úvěru ze stavebního spoření v případě, že figuruji jako spoludlužník a nejsem podílník na předmětu úvěru. Hlavní dlužník a majitel nemovitosti úroky neuplatnuje. Díky Dostál.
Zdravím a prosím o radu,jaký typ daňového přiznání budu vyplňovat(A nebo B)v případě,že jsem na dohodu o pracovní činnosti prováděla Sčítání lidu,domů....a zároveň mám příjmy jako zaměstnanec.Vím,že si daňové přiznání musím udělat sama,ale nevím jaký formulář použít.Na finančním úřadě mi dali typ B.(jsem na rozpacích ,zda mají pravdu) Děkuji Herbstová
Dobrý den,dotaz se týká dani z pøíjmù fyzických osob. Jsem zamìstnancem firmy a každoroènì mám vracejí pøeplatek na dani. Souèasnì mám pøíjem z pronájmu. Otázka: Mohu si od svého zam. nechat vyúètovat zálohovanou daò ze závislé èinnosti a pak podat daòové pøiznání z pronájmu? Dìkuji Martincová