FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, tento měsíc jsem podával přiznání k dani silniční za r.2002. Vykázal jsem nedoplatek ve výši 200,-Kč, který samozřejmě uhradím, ale pracovnice FÚ mi sdělila, že budu ještě navíc platit penále kvůli tomuto zjištěnému nedoplatku. Je tento postup správný? Pokud ano, jak mohu placení penále v budoucnu zamezit? Děkuji.
Prosím o odpověď. Podnikám na ŽL, vykovávám administrativní práce. K práci využívám l obytnou místnost,která není vyjmuta v bytového fondu. Mohu si ve svém daň. přiznání uplatnit náklady:Poměrnou část elektřiny, vody,plynu a telefoních poplatků - tel. stanice je zřízena na manžela, ale k práci nutně potřebuji internet i pevnou linku k hovorům.
Zakoupili jsme motocykl na leasing a zařadili do obchodního majetku FO účtující v JÚ. Leasing trvá 36 měsíců. Na faktuře je uveden termín záloha na splátky. Jak tuto zálohu a následující řádné rovnoměrné splátky obsahující také DPH a pojištění zaúčtovat. Děkuji
Dobrý den, rád bych se zeptal na zdanění výnosu z prodeje podílových listů. V roce 2000 jsem koupil podílové listy otevřeného podílového fondu, prodal jsem je v roce 2002 se ztrátou 5000 Kč (držel jsem je déle jak 6 měsíců). Dále jsem v roce 2002 nakoupil a prodal podílové listy se ziskem 2000 Kč. Tentokrát jsem podílové listy držel pouze tři měsíce. Moje otázká zní: Daní se součet výnosů a ztrát anebo pouze výnos bezohledu na předešlé ztráty? Jinými slovy moje daň bude 2000 - 5000 = -3000 (jsem ve ztrátě daň nepltím) anebo musím zdanit výnos 2000 bezohledu na vzniklou ztrátu. Děkuji za vaši odpověď S pozdravem
Dobry den, v technickem prukazu automobilu (Skoda Felicia, r. v. 1996) mam uveden udaj EU 94/12. Mohu si na zaklade tohoto udaje odecist 25 % ze silnicni dane za rok 2002? Dekuji.
Chystam se pracovat na Zivnostensky list. Kazdy mesic budu fakturovat castku 7500,-Kc jako vyrobu nabytkovych dilcu(jsem truhlar)Zajimalo me kde se dozvim kolik a kam budu odvadet poplatky. Dekuji
Správce daně námzrušil vedení záznamní povinosti u DPH.Co to pro nás znamená
Dobrý den,obracím se na Vás s následujícím dotazem.Je mi 17let,studuji a mám uzavřenou dohodu o prac.činnosti.V srpnu jsem pracovala celý měsíc a zaměstnavatel mi strhnul zálohu na daň.V dalších měsících jsem si vydělala malé částky,kde mi zálohu nestrhl.Jaké mám podat daň.přiznání?I když jsem nepracovala celý rok,mohu si odečíst roční nezdanitelnou částku (v r.2001=11.400Kč)?Mohli byste mi prosim poradit?Moc děkuji.
Přeji dobrý den a ještě jednou se omlouvám, že se vracím k dotazům, které jsem nedostatečně popsala. Pronajímám dům, nemám živnostenský list, vedu jen evidenci skutečných příjmů a výdajů - postupuji správně? 1. Za elektřinu, plyn, vodu a topení platím zálohy formou inkasa, které je na manžela i když majitelkou a pronajímatelem jsem já. Je možné dát tyto zálohy do skutečných výdajů? V případě že ne,stačí čestné prohlášení manžela, že tyto náklady patří na pronajímaný dům prosím jak to řešit? Vyúčtování přijde až po podání naňového přiznání. 2. Do skutečných výdajů zahrnuji opravy, výměnu opotřebovaného zařízení, odpisy domu - je tento postup správně? Moc děkuji
Jsme a.s. zaměstnaly bychom učně a nevíme, zda máme nějaké daňové úlevy.Vlastně by si u nás prodělával praxi.Děkuji
Dobrý den, mám dotaz - na co mám zaúčtovat " marketingový příspěvek ", který vyfakturoval jeden hypermarket mé klientce, která mu dodává zboží? Děkuji
Dobrý den, mám dotaz k zúčtování dani z příjmů FO. Měli jsme 1 dohodu o PP nad 3000,-Kč HM ( 20.000 ) u paní, která je ve starobním důchodu ( třetím rokem ). Žádný jiný příjem v roce 2002 neměla. Je povinna si podat daňové přiznání A, nebo musí u nás podepsat i zpětně na celý rok 2002 daň. prohlášení a my ji můžeme zúčtovat, nebo nemusí nic z toho? Děkuji
FO - OSVC pouziva k podnikani auto, ktere ma v pronajmu. Muze uplatnit odpocet DPH z faktury za opravu motoru (cena prace 25000Kc + cena materialu 7000Kc = 32000 Kc bez DPH)? Muze uplatnit jako danovy vydaj z hlediska dane z primu? Dekuji.
Dobrý den, ráda bych se zeptala jaké formuláře a v jakých termínech musím odevzdat na finanční úřad v případě, že mi v polovině loňského roku byl bezplatně převeden družstevní byt do osobního vlastnictví. Je nutno se nejdříve zaregistrovat a pak podat daňové přiznání? Jsou k tomu nutné ještě nějaké další přílohy? Předem děkuji za odpověď
Jsem majitelem objektu, ve kterem pronajimam kancelare. V tomto objektu jsem vlastnikem telefonnich linek a tyto faktury prefakturovavam jednotlivym najemnikum. Jake DPH mam v tomto pripade fakturovat? Dekuji za vasi odpoved.
dobry den, rada bych kdyby jste mi zodpovedeli tento dotaz:Od rijna 2002 mam placene zamestnani v Anglii,z nehoz mi je srazena zaloha na dan jiz jsem v Anglii povinna.Jedna se o anglickou spolecnost.Vzhledem k tomu,ze musim podat danove priznani za rok 2002 v Cechach,tak bych rada vedela jak do toho mam zahrnout prijmy ze zahranici.V Cechach mam trvaly pobyt,ale samozrejme,ze od rijna 2002 vzhledem k zamestnani pobyvam v Anglii.O kterou metodu se jedna?Dekuji za odpoved
Mohu při pronájmu bytu, který byl pořízen na hypotéku a nevyužívám jej k bydlení, uplatnit úroky z tohoto úvěru jako náklad na dosažení příjmu z pronájmu? Jsem zaměstanec, dosud jsem daňové přiznání podávat nemusel. Děkuji za odpověď.
Dobry den. Obcan fyzicka osoba uzavrel smlouvu o financnim leasingu na osobni automobil. Prvni dva roky leasing splacel sam, nyni chce toto auto prevest na nasi akciovou spolecnost. Tzn. budeme platit leasing pouze 1 rok. Za jakych podminek budeme moci mit tyto vydaje uplatneny v danovych nakladech. Dekuji
Dobrý den, prosím Vás o odpověď na moji otázku. Zdědil jsem členská práva a povinnosti na družstevní byt. Tyto práva budou z důvodu prodeje bytu převedena na nového majitele za úplatu. Bude se na tento převod vztahovat daň z příjmu.
prosim o vysvetleni vazeneho aritmetickeho prumeru a Fifo metody Dekuji