FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, v průběhu minulého měsíce jsem se stal majitelem 1/2 rekreačního objektu darováním. Proto bych se rád zeptal na následující: 1) Jaké daně musím zaplatit - darovací i z převodu nemovitostí či pouze darovací? 2) Kdo je poplatníkem daně z převodu nemovitostí? Dárce či nabyvatel? 3)Jak starý může být odhad nemovitosti (mám k dispozici cca rok starý znalecký odhad...)? 4)Jaký den je považován za rozhodný pro běh 30ti denní lhůty pro podání přiznání? Den doručení na poštu či den vyzvednutí dopisu? 5)Na jaký finanční úřad se přiznání podává (místo bydliště či místo nemovitosti?) předem děkuji a jsem s pozdravem Jiří Matějka
Dobry den. Pri kontrole meho JU z drivejsich let jsem zjistil, ze jsem z neznalosti od danoveho zakladu odecital i polozky, ktere jsem odecitat nemel. Muzete mi prosim poradit, co mam nyni delat? Musim podat dodatecne danove priznani za dany rok? Jak vysoke penale budu muset zaplatit? Mohou me postihnout jeste jine sankce? Dekuji za odpovedi.
Dobrý den, mě a mojí sestře byli v restituci vráceny pole- orná půda,které jsme nyní prodali.Jsme povinni zaplatit 5% daň z převodu nemovitostí ? Děkuji
Podnikam prvnim rokem a dosud jsem platil jen mesicni zalohy zdrav.pojisteni. 17.2. jsem odeslal postou na FU, VZP a PSSZ vyplnene prislusne formulare "Danove priznani" a "Prehled". Chtel bych Vas pozadat o odpovedi na 3 jednoduche otazky: 1) Do kdy musim uhradit doplatek dane z prijmu a doplatek soc.pojisteni? 2) Od kdy musim zacit platit zalohy na soc.pojisteni a zalohy na dan z prijmu? 3) Jak mam vypocitat vysi mesicnich zaloh na dan z prijmu pro novy rok?
Dobrý den. Mám dotaz k přiznání typu B v souvislosti se zohledněním příjmů dle §8 ( úroky z běžného účtu na bance ). 1)FO není účetní jednotkou - zahrnou se úroky do ř.32 nebo jen do ř.33 nebo vůbec nikam? 2) FO účtuje podvojně - zahrnou se do ř.32 i ř.33? To by se ale danily 2x, ne? Děkuji
Dobry den, v posledni dobe se na fakturach, ktere dostavam objevuji udaje o registraci spolecnosti u obchodnich soudu. Jeden muj znamy me upozornoval, ze se doslechl, ze tento udaj je povinny. Ja jsem si procetl zakon o DPH v aktualnim uplnem zneni i zakon o ucetnictvi podle uplneho zneni, ktere vyslo ve Sb.zak.c. 56/2002 a nikde jsem takovou povinnost nenasel. Rad bych se tedy zeptal na to, jestli je skutecne povinost udavat na doklady udaje o registraci u obchodniho soudu, podle jakeho predpisu tato povinost vznika a jestli se nejaka podobna povinnost vztahuje take na fyzicke osoby podnikajici podle zivnostenskeho zakona, ktere nejsou u obchodniho soudu registrovane. Dekuji
Dobrý den, prosím o odpověď na následující dotaz. Pracuji jako OSVČ a mám uzavřenu smlouvu o výhradním zastoupení s jednou firmou, pro kterou pracuji. Tato firma mi poskytla jednorázový příspěvek na penzijní připojištění / zasláno samozřejmě přímo na můj účet u PF /.Jak mám správně zaúčtovat tento příspěvek ? Bude v daňovém přiznání figurovat v § 10 ostatní příjmy ? Myslím si, že by tento příspěvek nepodléhal odvodům soc. a zdrav. pojištění . Je má doměnka správná ? Děkuji za odpověď.
Jak se dani dohoda o provedeni prace? Uvadi se do danoveho priznani jako prijem ze zavisle cinnosti nebo je danova povnnost splnena srazkou provedenou pri vyplate odmeny?
Dobrý den. Účtujeme v PÚ a koupili jsme nové telefony, které jsme zaúčtovali do spotřeby 501. Jeden telefon jsme přefakturovali jiné firmě. Zajimalo by mě, zda účtovat o prodeji mat. 642 nebo prodeji HM 641 nebo zboží 604. Děkuji
Dobrý den, zaplatili jsme zálohovou kauci na nájemné (ve výši 2 měs. nájmů), která slouží jako určitá "jistina" a bude vrácena, pokud nájemní smlouva bude ukončena a vše bude vráceno v pořádku. Lze uplatnit v jednoduchém účetnictví do nákladů? Děkuji.
Prosím o radu. Může podnikatel-FO si půjčit od rodičů finan. prostředky do podnikání - může to být bezúročná půjčka? A dále jsem se chtěla zeptat, co je to 140 % diskontní sazba a jak se počítá? Děkuji za radu.
Dobry den, rada bych se zeptala jake u nas existuji moznosti uctovani JCD (Jednotna celni deklarace). Dekuji.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký může být maximální příjem při plném invalidním důchodu, aby nebyl tento důchod snížen. V 50letech po úrazu při sportu, plný invalidní důchod. Pojišťení po dobu 31 let. Děkuji
Co je a k čemu slouží proforma faktura
Dobry den, Uctuji v JU a chtel bych se zeptat, jakou formu bych mel pouzit u prehledu nepeneznich operaci. Jake vsechny polozky musi tento obsahovat? Existuje nekde nejaky vzor tiskopisu? Predem dekuji
Dobrý den, účtuji v JU, v roce 2002 jsem zakoupil pocitac v hodnote 33 000 Kc mohu u nej uplatnit reinvesticni polozku? Predem dekuji za odpoved
Potřeboval bych tabulku na silniční daň,kde jsou kategorie i ceny.
Občasnké sdružení,zabývající se sborovým zpěvem obdrželo účelovou dotaci z rozpočtu města na koncerty. Z dotace byly hrazeny pronájmy sálů,propatace,atd, ale i honoraře zpěváků. Prosím, o objasnění: 1) dotace - daňový dopad 2) vyplacené honoraře členům sdružení - jsou daňově uznatelné. 3) finanční odměny členům sdružení za organizační práce pro sdružení - jsou daňově uznatelné. Děkuji
Dobrý den, můj dotaz je z oblasti darovací daně. Jsme nezisková organizace konkrétně registrovaná církev. Dostali jsme hmotný dar - plynové topení s rozvodem a dvěma radiátory. Dárce se postaral o finanční i veškeré zabezpečení (dá se říci, že jsme přišli do kanceláří a topení bylo tam). Dárce samozřejmě známe, ale nepřál si, aby se o tom veřejně mluvilo a nechce ani sdělit částku nebo dodat účty. Zatím jsme jej příliš netlačili, protože z našeho hlediska to není problém. Mám však tyto otázky: Je potřeba hmotné dary obecně a konkrétně ten náš uvádět do daňového přiznání? Jestliže ano, budeme platit daň nebo jsme jako registrovaná církev od darovací daně osvobozeni? Pokud bychom daň měli platit tak na základě jaké částky? Je nutné předložit nějaké doklady (zákony by asi pro dárce dostatečným důvodem byly) nebo lze částku stanovit odhadem (čestným prohlášením dárce apod.) nebo posudkem odborného znalce? Je potřeba sepsat darovací smlouvu? Pokud ano, musí obsahovat částku? Děkuji za odpovědi.
Dobrý den,již jednou jsem měla dotaz,ale chtěla bych poradit ještě jednou.Při navštěvě finančního uřadu mi nedokázali poradit.Prodali jsme v roce 2002 býka na jatky z finančních důvodů.Původně jsme ho pěstovali pro sebe.Problém je v tom,že vlastníme traktor mame své pozemky,takže krmivo jako je obilí,seno a stelivo si děláme sami a tudíž od toho nemám doklady.Prosím moc o pomoc myslím,že pro takový případ by měli být nějaké tabulky je totiž přece nesmysl abych platila daň z celého zisku jak mi tvrdí u nás.Vždyť jsem měla taky dost vysoké výdaje a to nikdo nevidí?Ještě jednou moc děkuji.