FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna daně je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO

odpovídal(a): Redakce

Dobrý den, měl bych dotaz, který se týká…

Dobrý den, měl bych dotaz, který se týká osvobození příjmů z úplatného převodu práv a povinností spojených s členstvím v družstvu od daně z příjmů, konkrétně se moje otázka vztahuje k §4 odst. (1) písm. u). Jsou tyto příjmy osvobozeny také v případě, že poplatník vynaložil odpovídající částku na obstarání svých bytových potřeb v době jednoho roku před jejím obdržením? Je koupě pozemku (stavebního) považována za bytovou potřebu? Za Vaše odpovědi předem velice děkuji

Dobrý den, dotaz: vedu JÚ, koupil jsem si v…

Dobrý den, dotaz: vedu JÚ, koupil jsem si v minulém roce malý přípojný vozík, dal ho do nákladů, ale zatím jsem ho nepoužil, protože se nedá zapojit k autu. Mám ho přihlášeno na PČR a platím povinné ručení. Měl jsem zaplatit silniční daň, když jsem ani jednou s vozíkem nevyjel?

Dobrý den, ráda bych získala informaci, jak je s…

Dobrý den, ráda bych získala informaci, jak je s výší daně z příjmu z prodeje nemovitosti. A zda v případě investice financí od doby prodeje do doby jednoho roku do jiné nemovitosti či stavebních úprav nemovitosti, je platné, že neplatíme daň z prodeje nemovitosti. Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Dobry den, chtela bych se Vas zeptat na…

Dobry den, chtela bych se Vas zeptat na nasledujici vec z danoveho hlediska: muj otec vlastni rodinny dum, pozemky a stodolu. Stodolu chce bezplatne prevest na sveho bratra. Vznika timto prevodem nejaka danova povinnost pro kteroukoli ze smluvnich stran? Predem dekuji,

Dobrý den, prosím o odpověď na následující dotaz.…

Dobrý den, prosím o odpověď na následující dotaz. Jsem vlastníkem bytové jednotky a podílu na společných prostorech. Byt jsem koupil v rámci privatizace, zaplatil v květnu 2002 a jako vlastník jsem zapsán od srpna 2002. V bytě nepřetržitě trvale bydlím od roku 1988. Nyní potřebuji řešit bytovou situaci rodiny a byt potřebuji prodat a koupit jinou nemovitost, kam se rodina přestěhuje. Jaké daně při prodeji budu platit? Děkuji.

Dobrý Den Dcera studentka příležitostně asi 5x…

Dobrý Den Dcera studentka příležitostně asi 5x do roka vypomáhá jako modelka, za to dostane honorář. Nepodepisovala žádnou smlouvu.Musí mít na tuto činnost živn. list a kam patří tento příjem v daňovém přiznání? Děkuji za odpověď Ladislav

Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat, kolik…

Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat, kolik procent se platí při daňi z koupi bytu. Za odpověď předem díky.

Na základě zákona č.26/2000 Sb., o veřejných…

Na základě zákona č.26/2000 Sb., o veřejných dražbách byla vydražena nemovitost společnosti s.r.o., která je v konkursu. Nemovitost vydražil poplatník fyzická osoba jako zástupce sdružení, protože nemovitost nemohli dle zákona o veřejných dražbách vydražit oba členové sdružení. Jak nyní postupovat, aby vydražená nemovitost byla ve spoluvlastnictví obou členů sdružení pro účely podnikání. Děkuji za odpověď

Prosím o odpověď na mou otázku : 26.8.1998 jsem…

Prosím o odpověď na mou otázku : 26.8.1998 jsem koupil družstevní byt. Celou dobu zde mám trvalé bydliště. Nyní ho chceme prodat a z části umořit 2 úvěry ze stavebního spoření na výstavbu RD (jeden na na mojí matku) a za zbytek by jsme chtěli koupit menší byt jako investici (budouci byt pro syna). Moje otázka je máme s prodejem počkat až uplyne doba 5 let od nabytí členských práv t.j. po 27.8.2003, nebo můžeme prodat i dříve s tím, že peníze použijeme na úmor úvěrů a koupi bytu ?

Vozidlo má směrnice EHS/ES č. 1999/102A. Mám…

Vozidlo má směrnice EHS/ES č. 1999/102A. Mám nárok na >slevu na silniční dani ? >Děkuji

Rád bych se zeptal, zda mají FÚ stanovený termín,…

Rád bych se zeptal, zda mají FÚ stanovený termín, do kdy jsou povinni vrátit přeplatek z daně za rok 2002? Děkuji za odpověď

Dne 26.3.2003 jsem zadal do vasi poradny dptaz…

Dne 26.3.2003 jsem zadal do vasi poradny dptaz ohledne stravného pro podnikatele - FYZICKÉ OSOBY. Obdržel jsem bohužel odpověď týkající se ZAMĚSTNANCU. Můžete mi tedy prosím odpovědět na můj dotaz ? : " Může si podnikatel - fyzická osoba účtovat stravné - tzv. diety při svých tuzemských pracovních cestách ? Podle jakého předpisu ? Děkuji. "

Potřebuju poradit, na který účet mám účtovat v…

Potřebuju poradit, na který účet mám účtovat v podvojném účetnictví provozní režie - tedy třeba nákup nafty, tiskopisů, hřebíky, pracovní oděvy... Za odpověď předem dekuji

Dobrý den, podnikám v autodopravě a v současné…

Dobrý den, podnikám v autodopravě a v současné době zajišťuji přepravu nákladu z lodě do místa určení.Jedná se o kombinovanou dopravu z které vyplývá nárok na slevu na silniční dani.Existuje formulář pro potvrzování těchto jízd,nebo stačí potvrzený Záznam o provozu vozidla?Za odpověď děkuji.

Rada bych se zeptala, zda lze do nakladu…

Rada bych se zeptala, zda lze do nakladu snizujicich zaklad dane z prijmu zahrnout "Go kupon" do mobilniho telefonu, pokud bych si kupon kupovala v terminalech a na uctence by bylo presne vyznaceno telefonni cislo meho mobilu, ktery slouzi k podnikani. Dekuji

Dobrý den. Kolega koupil pozemek a nyní se řeší,…

Dobrý den. Kolega koupil pozemek a nyní se řeší, kdo zaplatí daň z prodeje nemovitosti, protože to ve smlouvě, ani v ceně nebylo zohledněno. Rád bych se vyvaroval podobné situace, kdy prodávající není ochoten daň zaplatit a tudíž navyšuje cenu nemovitosti. Má otázka tedy zní: lze to řešit tak, že pro smluvní účely (a tudíž i daňové) bude cena nemovitosti snížena, aby pokryla daň z prodeje nemovitosti ? Jaké jsou možné komplikace ? Díky a jsem s pozdravem...

Slyšela jsem, že od 1.1.2004 budou muset všichni…

Slyšela jsem, že od 1.1.2004 budou muset všichni plátci DPH vést podvojné účetnictví. Je to pravda? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ráda bych se dotázala na daňová…

Dobrý den, ráda bych se dotázala na daňová pravidla propagace firmy. Do jaké výše lze sponzovat tělovýchovný oddíl (logo firmy bude na dresech), aby tato částka byla odečitatelná od základu daně? Prosím o uvedení příslušných zákonů. Děkuji.

Zemřel mi manžel budu platit dědickou daň za…

Zemřel mi manžel budu platit dědickou daň za finanční častky a nemovitosti ( půl domu) jestli ano kolik? Jak je to s dědickou daní u našich synů? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, jde mi o daň z příjmu fyzických osob.…

Dobrý den, jde mi o daň z příjmu fyzických osob. Jaká je hranice kdy fyzická osoba musí platit zálohy na daň a kdy stačí platit daň jenom jednou ročně (31.3) děkuji.