FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Prosím o sazebník nebo inforamce o cenách u placených odpovědí pro právnické osoby (s.r.o.). Děkuji
5.rokem mám vedlejší činnost na ŽL.Vedu jednoduché účetnictví. Myslel jsem že to zvládnu sám, ale jsou zde velké nedostatky. Rád bych celou situaci nějak napravil, ale nevím jak do toho. (dokonce ztáta několika dokladů). Díky za pomoc.
Dobrý den. Zaregistrovali jste tiskovouo zprávu MF o tom, že když daň.subjekt zaplatí daň.nedoplatek do 31.7.2003 bude mu prominuto příslušenství daně, penále. Nemáte prosím nějaké bližší informace jak v takovémto případě postupovat a jaká je realita? P.K.
Dobry den, se sestrou vlastnime dům.Sestra by rada odkoupila moji polovinu.Muzete mi prosim poradit ktere dane se plati a v jake vysi?A co je vyhopdnejsi jestli darovani ci prevod nemovitosti? Predem dekuji,
Je nutné, aby zaměstnanec při nástupu do zaměstnání odevzdal zápočtový list? Setkala jsem se s mnoha názory, že stačí čestné prohlášení. Co odevzdává při nástupu do zaměstnání OSVČ, která a) ukončila živnost b) pozastavila živnost c) při hlavním pracovním poměru stále podniká. Děkuji
Bude mi přiznán plný (částečný) invalidní důchod. Mám uzavřenu mandátní smlouvu dle § 566 - 576 OZ (smlouva o výkonu funkce jednatele s.r.o.). 1.) Kdo bude platit zdravotní a sociální pojištění? 2.) Jak mám zdanit příjem z výše uvedené smlouvy? 3.) Pokud smlouvu neukončím, bude mi dle Vašeho názoru krácen částečný invalidní důchod, nebo odebrán plný invalidní důchod? Děkuji za odpověď
Dobrý den,prosím o odpověď na dotaz:Jaká je maximalní částka, kterou si mohu vydělat na mateřské dovolené tzn., že dostávám rodičovský příspěvek a kolik si mohu vydělat v době, kdy pobírám mateřskou dovolenou.Děkuji S pozdravem Doudová Petra
Dobrý den, mám dotaz. Jsme čerstvé občanské sdružení, které provozuje mimo jiné internetový server. Jeho provoz-tedy platba domény samozřejmě něco stojí a chtěli bychom si na ní vydělat nabídkou reklamních prostor na tomto serveru. Což by se tedy dalo nazvat podnikatelskou činností. Jde mi o to, že nevíme, zda splňujeme kritéria, abychom vedli jednoduché účetnictví a zda tuto činnost v něm můžeme vykazovat a zda musí být tato činnost zaznamenaná i ve stanovách sdružení, myslím tím prodej reklamy za účelem financování domény. Děkuji. S pozdravem
Dobrý den, měl jsem všechny své běžné účty u Union banky. Z jejich celkové hodnoty dostanu nazpátek jenom jejich poměrnou část. Měl jsem tam uloženy i peníze na platbu daně z příjmu, kterou musím zaplatit v termínu, aniž ty peníze mám. Chtěl bych vědět, jestli v tomto případě existují nějaké daňové úlevy.Např. možnost snížit o tuto ztrátu daňový základ v budoucím období atd. Děkuji M.K.
Při splácení hypotečního úvěru, mohu uplatnit úrok z hypotéky pro snížení daně v době kdy nemovitost se teprve staví a není tedy v mém vlastnictví, (existuje pouze smlouva o smlouvě budoucí)?
Jaký je koeficient pro Prahu pro daň z bytu pro letošní rok? Je to 4.5 nebo 5 (jak bylo uvede¨no v daňovém přiznání)?
Jsem členem společenství vlastníků bytových jednotek. Naše společenství hodlá v tomto roce pronajmout část střechy (tedy společné části nemovitosti) ke komerčním účelům.Finanční prostředky získané z pronájmu budou použity do fondu oprav.Ráda bych se zeptala,zda příjem z pronájmu musí zdanit každý člen společenství zvlášť, nebo zda může společenství vlastníků podat jedno daňové přiznání a zdanit celkový příjem z pronájmu. Děkuji
Dobrý den. Ráda bych získala informace, jak zjistit bonitu firmy. Existuje vzorec pro výpočet? Předem děkuji za odpověď.
Chtěl bych darovat pravnické osobě zřízené za učelem tělovýchovy dar (osvobozeno od daně z příjmu - §20(8)zák.586/92Sb). Dar bude formou koupené věci za tímto účelem. Jsem plátce DPH. Je darování v tomto případě zdanitelným plněním vzhledem k zákonu o DPH? Děkuji
Je možné nemít žádné odečitatelné položky ze mzdy? Děkuji a zdravím.
Prodej nemovitosti nezapsané v katastru, je zůstatková cena daňově uznatelným nákladem, je takový prodej realizovatelný (ve smlouvě nezapsání uvedeno). Děkuji
Prosím, kdy nejdříve prodat byt, při minimálních daňových nákladech? Rodičům byl převeden do osobního vlastnictví družstevní byt 21.05.2002 za zůstakovou cenu 1.000 kč. 31.03.1999 však v tomto bytě zrušili své trvalé bydliště. Já (jejich syn) mám v tomto bytě stále trvalé bydliště. Kdy nejdříve je možné byt prodat, aniž bychom museli platit daň z příjmu? Vy bytě jsme bydleli asi 25 let.
Dobrý den,mám dotaz,který se týká prodeje bytu v osobním vlastnictví.V září loňského roku jsme s manželkou koupili byt do osobního vlastnictví,ve kterém máme bydliště deset let.V současné době chceme tento byt prodat.Budeme platit daň z příjmu?Děkuji
Dobrý den, jsem student, zaměstnanec a zároveň bych chtěl začít podnikat.Jsem si vědom podnikatelského rizika a tak bych nerad ukončoval dobré zaměstnání, které mi zajišťuje možnost studia.Jaký vliv by to mělo na moje stávající daňové studentské výhody? a jaké by nastaly komplikace? děkuji
Dobrý den,Jak vysokou daň budu platit z příjmu z prodeje nemovitosti.Po sestře jsem zdědil byt,který teď prodávám.Jsem ve starobním důchodu a tento byt vlastním asi tři měsíce. Prodejní cena bytu je 450 tis.a odhad 336 tis. Z jaké částky se tato daň vypočítává a kolik budu orientačně platit.