FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna daně je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO

odpovídal(a): Redakce

Dobrý den, mohu uplatnit daňový odpočet na…

Dobrý den, mohu uplatnit daňový odpočet na slevové kupony (např.50,-Kč), které věnuji zákazníkům a oni je při příštím nákupu v mé prodejně použijí? Tzn. vrátí se mi 1000 kuponů, mohu odečíst 50 tis? Mohu toto považovat za výdaj vedoucí k zajištění a udržení příjmů? Děkuji,

Jak velkou dan musim zaplatit z prodeje…

Jak velkou dan musim zaplatit z prodeje nemovitosti, kterou prodavam do 5ti let vlastnictvi a ziskanou sumu pouziji na reseni bytove situace?

Mám uzavřenu živozní pojistku až do 60let.A…

Mám uzavřenu živozní pojistku až do 60let.A zaměstnavatel mi nechce odečíst zdanitelnou položku.Prý si mám podat dňové přiznání sám.Nikdy jsem to nedělal

Dobrý den, rád bych se zeptal jakým institucím v…

Dobrý den, rád bych se zeptal jakým institucím v CR může banka předávat informace o stavu běžného účtu-tech svých klientů, a v jak konkrétní formě je třetí straně předává, a zdali si tyto chráněné informace může od naší banky vyžádat i jiná zahraniční instituce v EU (jakožto soud, policie, či jiná zahraniční firma), která by ráda znala bonitu a důvěryhodnost svého českého partnera. Děkuji J.K.

Dobrý den,mám dotaz na postup vedení JU při…

Dobrý den,mám dotaz na postup vedení JU při založení sdružení fyzických osob,kde každá má své IČO a bude pokračovat v podnikání jak individuelně tak ve sdružení.Předmět podnikání ve sdružení je obchodní činnost.Jedná se o otce a syna s rozdílným bydlištěm.Otec je plátcem DPH (měsíční),syn nikoli.Děkuji.

Vazeni, chtela bych se zeptat, jak dlouho trva…

Vazeni, chtela bych se zeptat, jak dlouho trva zapis zmeny vlastnika nemovitosti do Katastru nemovitosti a kolik tato zmena stoji. Dekuji.

Prosím o sdělení, jak (na jaké účty) zaúčtovat…

Prosím o sdělení, jak (na jaké účty) zaúčtovat materiál, který jsem bezúplatně získala (např. využití součástek z nefunkčního přístroje), přičemž hodnota tohoto materiálu nepřesáhne 10.000,- Kč. V jaké ceně budu případně tento materiál účtovat?

Žádám o zodpovězení následujícího dotazu: …

Žádám o zodpovězení následujícího dotazu: Začínám podnikat a účetnictví vedu podvojné. Musím na počátku sestavovat počáteční rozvahu? Do podnikání vložím pouze malou finanční hotovost a rovněž při otevření účetních knih budu účtovat o zřizovacích výdajích a o materiálu, který jsem pořídila před vznikem účetní jednotky.

Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat v…

Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat v případě, že odběratel vrátí fakturu s DUZP 3/2003 v 5/2003 s tím, že je chybné číslo materiálu, cena, apod. a chce poslat fakturu se správnými údaji. Mohu tuto fakturu stornovat a vystavit novou. Systém mi však nedovolí vystavit tuto fakturu s DUZP 3/2003. Jak v tomto případě postupovat. Děkuji

Jak je to v soucasne dobe a v blizske budoucnosti…

Jak je to v soucasne dobe a v blizske budoucnosti s odpoctem DPH u specialnich montaznich vozidel ? Jiz je schvalena nejaka zmena ?

Dobry den, prodavam druzstevni byt, ve kterem…

Dobry den, prodavam druzstevni byt, ve kterem jsem 13 let mel trvale bydliste. Jake dane musim plati a kdy? Predem dekuji.

Prosím Vás o radu. Patří vrácená daň za r.2002…

Prosím Vás o radu. Patří vrácená daň za r.2002 mezi příjmy daňové nebo nedaňové ?

Dobrý den. Chci se zeptat jestli při pronájmu…

Dobrý den. Chci se zeptat jestli při pronájmu družstevního bytu mohu uvést do daňového přiznání jako výdaj splátky úvěru ze stavebního spoření na pořízení tohoto bytu. Děkuji za odpověd.

Jak je to možné, že určité velké firmy, závody…

Jak je to možné, že určité velké firmy, závody přispívají svým zaměstnancům na dopravu do zaměstnání? Jak to řeší a jde to vůbec???

Koupili jsem automobil na leasing v roce 2000…

Koupili jsem automobil na leasing v roce 2000.Zaplatili jsme nultou splátku a dále 36 pravidelných splátek.Teď v roce 2003 dojde k odkoupení za symbolickou cenu.Chtěla bych se zeptat jakým způsobem zařadím tento automobil do majetku? A dále mám problem za celé 3 roky jsem neuplatnila DPH dle splátkového kalendáře.Můžu jej uplatnit teď a jakým způsobem.Dekuji

pořizovací náklady

pořizovací náklady

Dobry den. Jsem fyzická osoba podnikatel a v 6…

Dobry den. Jsem fyzická osoba podnikatel a v 6 mesici roku 2002 se nam narodil syn. Manzelka pobirala "materskou" (28 tydnu) a zaroven byla cca 1 mesic r. 2002 zamestnana (pote byla na nemocenske) a take zaroven "podnikala" jeji prijem (zamestanavatel + podnikani) nepresahl v roce 2002 castu 38.040,-. Dotaz(y) zní: 1/ Mohl jsem si za vyse uvedenych podminek uplatnit v danovem priznani za rok 2002 odpocet na manzelku? 2/ Sčita se u manzelky prijem od zamestnavatele ze zamestnani + prijem z podnikani (soucet nepresahl castku 38.040,-) s materskou? (V případe souctu s mateřskou by prijem presahl zminovanou castu) Dekuji za odpoved

Zaměstnanci bylo vypočteno 9 dní dovolené, poté…

Zaměstnanci bylo vypočteno 9 dní dovolené, poté ukončen prac. poměr. Později bylo zjištěno, že má nárok pouze na 3 dní, ale veškeré podklady jsem již odevzdala. Jak mám vykázat zbývajících 6 dní?

Dobrý den. Prosím o odpověď. Od února 2003…

Dobrý den. Prosím o odpověď. Od února 2003 pronajímám družstevní byt. Naše bytové družstvo dostalo v dubnu tohoto roku výzvu od MÚ P4 k zaplacení poplatku z ubytovací kapacity a přeposlalo nám (družstevníkům) formuláře. Nikdy jsem o takovém poplatku v souvislosti s pronájmem bytu neslyšela. Je mou povinností tento poplatek platit? Děkuji.

Dobrý den, Jak dlouho musím vlastnit pozemek,…

Dobrý den, Jak dlouho musím vlastnit pozemek, abych nemusel platit při prodeji daň z příjmu ?