FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Kolik je DPH u kávy, kterou si koupím v restauraci. Dostal jsem totiž účtenku s DPH 5% s vysvětlením že 22% je pouze u kávy balené! Děkuji za vaši rychlou odpověď
Prosim o posouzeni, zda se v danem pripadě jedna o zdanitelne plněni dle z. o DPH: účastníci sdruženi FO bez práv.subj. se dohodly na ukončeni smlouvy o sdruženi. Členu sdružení, ktery je pověřen vedením účetnictvím a na kterého jsou i vedeny veškeré závazky sdružení ke státu, se zavázal druhý člen ve formě splátek uhradit částku ve výši 50% závazků ke státu (jedná se o DPH, poj. a daně za zaměstnance). Podléhá úhrada 50% podílu závazku ke státu DPH ???? Musi první člen (na kterého jsou závazky ke státu vedeny) tomu druhému vystavit daňový doklad na 50% závazkek ke státu? Děkuji.
dobry den, mam nasledujici otazky v souvislosti s relokaci do Kanady. Existuje povinost podavat v Cechach danove priznani v pripade prace v zahranici (a danoveho prizani, platby dani v Kanade)? Je nutne platit socialni pojisteni (a v jake vysi) v pripade prace v zahranici? Existuje nejaka vzajemna dohoda o 'akceptovani' plateb zdravotniho pojisteni v Cechach a Canade? Velmi dekuji za jakykoli vstup, pripadne odkaz. Dekuji
Dobrý den, prosím o radu. Podnikám na základě ŽL - zpracování dat. Nyní jsem si registroval ŽL na provozování cest. agentury. V účetním programu jsem si zřídil středisko zpracování dat a středisko cest. agentura. Napište mi prosím, zda musím mít oddělené bankovní účty pro činnost zpracování dat a zvlášť pro činnost cest. agentury nebo stačí jeden bankovní účet. Dále by mě zajímalo, zda pro daňový účel stačí výpisy z podnikatelského účtu, které jsou zasílány bankou jako příloha e-mailu (txt soubor) a já si je tisknu nebo musí být výpisy zasílány poštou.
Dobrý den, mám následující dotaz. V roce 2002 jsem pracoval u jediné firmy na DPP. Bohužel jsem si ale nehlídal zda můj zaměstnavatel zažádal o vrácení přeplatku na dani a sám jsem si také nepodal přiznámí k dani z příjmů a žádost o vrácení přeplatku na dani. Je ještě možné toto přiznání s žádostí dodatečně podat? A pokud ano tak jeho označení má být řádné? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den. Zajímalo by mě, proplácení cestovného. Pokud má člověk dohodu o provedení práce s místem výkonu v určitém městě např. Jihlava a dopravuje se tam z domova autem, je-li možné dostat proplacené cestovné? Děkuji
V zákoně o silniční dani je v §3, odst. a). zakotveno osvobození od daně u kategorie vozidel "L". Já jsem koupil jako podnikatel motocykl a ten má v technickém průkazu uvedenu kategorii vozidla "LC". Je tento motocykl osvobozen od silniční daně?
Dobrý den, jsem běžná fyzická osoba - zaměstnanec, tedy ne podnikatel, bez ŽL. Pokud bych nabídnul pronájem plochy svého soukromého automobilu na reklamu a některá firma by toho využila pro svou propagaci, nebo propagaci svého výrobku nebo služeb, jakou daň zaplatím? Některou z daní z příjmu, nebo některou z daní z pronájmu? Dle jakých paragrafů daňového zákona bych se měl řídit? Děkuji
Co a jakym zpusobem je mozne uplatnovat v danovych odpisech pri rekonstrukci/ oprave nebytovych prostor provozovny (bude slouzit jako kancelar, prodejna). Zajima me jak to je s nakupem stavebniho materialu, financovani za stavebni firmy atd. Dekuji
Naše družstvo zaplatilo energetice podíl na oprávněných nákladech spojených s připojením a zajištěním požadovaného příkonu uzavřený dle přísl. ust. zák. č. 458/2000 Sb. a vyhl. 297/2001 Sb. Tento podíl jsme zaúčtovali na účet 042. Je možné tento investiční příspěk odepisovat, nebo se jedná o nedaňový náklad?
Jsem podnikatelská osoba, která má provozovnu asi 100km od svého trvalého bydliště. V zájmu podnikání se musím zdržovat v místě provozovny i několik dní v týdnu v jednom kuse. Pronajala jsem si proto byt v místě provozovny. Je nájemné za tento byt daňově uznatelným výdajem?
Dobrý den, otec mého přítele chce pronajímat byt, prosím o radu, co všechno musíme zajistit, aby bylo vše v pořádku (smlouvy, daně ...). předem děkuji za odpověd.
Vážené pane, Česka společnost nakupuje zboží v Finsku a dováži jejich do Lotyšska ( letecké). Správné li předpokládané že nemusíme odvádět DPH v Česku a místo plnění je mimo území ČR? Dekujeme.
Doplnuji predchozi dotaz. Mam cerstve zivnostensky list a moje situace je dosti komplikovana. Bydlim trvale ve Francii, jsem vdana za francouze. Travle bydliste mam v CR, kde se ale zdrzuji asi jen 50 dni v roce. Zivnost mam ohlasenou v CR na zprostredkovani obchodu. Zakaznici jsou ceske i francouzske firmy. Kde mam tedy platit dane a jak je to s DPH? Platim si tez ve Francii zdravotni pojisteni, ale v CR (zatim)ne. Jsem povinna ho tam nahlasit take? Dekuji
V cervnu 2003 jsem si opatrila zivnostensky list. Moje aktivity presahuji ramec Ceske republiky a moji klienti jsou i cizinci. Jelikoz bankovni poplatky za prevod z cizi zeme do CR jsou vysoke, chtela jsem se zeptat, jestli mohu mit bankovni konto tez v zahranici (ve Francii).
Koupila jsem starsi druzstevni byt v roce 2002 za 1,4 milionu. Jednalo se o prevod druzstevniho bytu. Chtela bych ho prodat v tomto roce -2003 za cenu 1,7 milionu, opet by se jednalo o prevod. Z jake castky bych platila dan a jak vysokou ? Prosim, odpovezte mi nejak lidsky - nejsem ekonom. Dekuji.
Slyšel jsem, že se bude rušit možnost odpočtu DPH 22% u tzv.montážních vozů? (např.kombi).Je to pravda a od kdy? Jak to bude v praxi fungovat, když si pořídím vůz na leasing nyní?
můžu na žl. nákup prodej provádět sprostředkovatelskou činnost?
Dobry den Chtel jsem se zeptat kdyz si posilam vyplatu z ciziny na USD ucet v bance musim u nas podavat priznani dane z prijmu? Jsem v zahranici vic jak 6 mesicu v roce a jsem tam resident,ted budu ale pracovat v jine zemi ale jen na pracovni povoleni. Predem dekuji za odpoved
Hezký den,mám dotaz: ztratilo se mi auto s veškerými doklady ( hlášeno policii ) , danová kontrola z fin. úřadu na mě požaduje doložení všech výdajů. Mají na to nárok?