FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, letos budu poprvé podávat daňové přiznání. Chtěla bych si odepisovat měsíční paušál na auto a potřebovala bych vědět jaký doklad musím mít na to, abych si mohla auto dát do účetnictví (smlouvu, atd.) Majitel auta je někdo jiný, já jsem zapsána v TP jako uživatel vozidla. Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, chtel jsem se zeptat, jaký je koeficient k výpočtu výše náhrady výdajů za spotř. pohonné hmoty za 2003. A mohu si odečíst zaplacenou silniční daň v plné výši? Děkuji
Můžete mi prosím poradit odbornou literaturu, která řeší účetnictví neziskových organizací. Případně další litaraturu související s těmito organizacemi. Děkuji
Přeji pěkný den. Podnikám jako inseminátor, od letošního roku chci ještě podnikat ve vinařství (pěstování révy a její zpracování). Pole už jsem koupil v roce 2002. Otázky: Musím o poli začít účtovat? Povedu dvoje účetnictví? Musím se stát plátcem spotřební daně? Děkuji.
Musí lékaři a zubní laboranti vést od roku 2004 podvojné účetnictví? Děkuji.
Pokud přeruším činnost jako OSVČ, vztahuje se na mne min daň základ? musím podávat přiznání? Děkuji Šárka Konečná
Dobrý den. Manželka má na HPP v pracovní smlouvě sjednán "pracovní úvazek 6 hodin, t.j. 30 hodin týdně". V platovém výměru je uvedeno "... Vám stanovuji mzdový tarif 5000,- Kč při plném pracovním úvazku 40 hodin týdně. Při zkráceném prac. úvazku se základní plat úměrně přepočítává. K uvedenému platu mohou být poskytovány ostatní složky mzdy..." Na výplatní pásce je uvedena hodinová mzda ve výši cca 28,60 Kč, základ mzdy je vypočten-počet odpracovaných hodin krát 28,60 Kč. 1. Není toto v rozporu s nařízením vlády o minimální mzdě? 2. Při pracovním zařazení prodavačka-pokladní je min. mzda 6700 nebo 7300 Kč? (1. nebo 3. platová třída). Děkuji za odpověď.
dobrý den, chtěla jsem se zeptat kdy vyjde v platnost minimální dań, která se bude odvádět FÜ, děkuji
Dobry den, chtel bych se zeptat na nutnost platit silnicni dan v tomto pripade: obcan CR (castecny invalida,ktery jiz nepracuje) dostal v restituci 2 obytne domy -jeden v Praze a druhy v Plzni.Bydli v praze a do Plzne jezdi 2x mesicne vybirat najem a na kontrolu domu. Chce si uplatnit vydaje na cestu automobilem v platne vysi -nahrada za automobil+nahrada za benzin dle ujetych km (dle zakona). Aby si mohl tyto vydaje uplatnit, musi byt prihlasen k placeni silnicni dane a za ty 2 dny v mesici zaplatit silnicni dan 2x25Kc?Jinak nepodnika a nema zadne jine prijmy. Jen invalidni duchod a prijmy z pronajmu.Dekuji predem za odpoved. Daniel Safranek
Dobrý den, mám následující dotaz: Obdrželi jsme fakturu z Německa za poskytnuté služby. Faktura je v CZK a bez DPH. Jak mám posatupovat ohledně DPH.Děkuji.
Dobry den, jiz pred 2 tydny jsem nastoupila do prace jako internetova modelka a podepsala jsem licencni smlouvu. Kdyz jsem se ptala,jestli ostatni divky odvadi nejak dane, dostala jsem odpoved,ze nejake je vubec neodvadi, jine jen cast a ostatni vsechno. Ucetnictvi ja vubec nerozumim, takze ted vubec nevim,co mam delat, jelikoz uz na tu smlouvu pracuji 2 tydny a vydelala jsem si kolem 7000. Nejake holky to delaji na zivnostnak, jine ne. Muzete mi prosim napsat co je pro me vyhodnejsi a jestli kdyz dane platit nebudu,tak jestli se na to nejak prijde?Doufam,ze mi aspon ve strucnosti odpovite a poradite, protoze je to pro me velice dulezite.Predem dekuji. Michaela.
V roce 2003 jsem byla na mateřské dovolené (skončila mi k 31.12.2003), manžel pracoval v období leden-srpen 2003, od září pobírá podporu v nezaměstnanosti. Manžel bude podávat daňové přiznání typu A k finančnímu úřadu. Může si uvést v tomto daňovém přiznání odpočitatelnou položku na manželku? Jiný příjem než rodičovský příspěvek jsem neměla. Za odpověď děkuji.
Dobry den, prosim o radu a info. Jsem OSVC (JU), od firmy jsem si na zaklade kupni smlouvy koupil ojety osobni automobil, ktery mam OM. Za 95000.-. Ze zneni zakona nerozumim tomu jak jej odepisovat. Co je pro mne vyhodnejsi linearne ci zrychlene? Potrebuji v roce 03 co nejvice. V prubehu roku jsem si do automobilu nechal namontovat alarm, zamek radici paky a central. zamykani ve trech fazich 14000,- 3000,- 1500,- Mohu tyto castky odepsat cele, nebo se nejak musi navysovat cena vozu a menit odpisy? Opet netusim jak. A jeste jedna vec, nekde jsem se doslechl, ze je zrusene Jednoduche ucetnictvi, co je na tom pravdy a pripadne od kdy musim prejit na podvojne? jiz v tomto roce? Mnohokrat dekuji za odpovedi
Dobry den, rada bych se Vas zeptala na nasledujici: Pracuji u zamestnavatele na HPP a zadny jiny prijem nemam. Podava se pres zamestnavatele danove priznani kvuli event. preplatku na danich?Nebo mam si ho podat sama, kdyz to zamestnavatel nepovazuje za nutne?Pak jaky formular pouzit?Dekuji.
Dobrý den. Poduk zaměstnám studenta na dohodu o provedení práce a odvedu srážkovou daň (student u mně nemůže podepsat prohlášení, protože ho už podepsal jinde), může si student při ročním zúčtování požádat o vrácení této srážkové daně?
Dobrý den,k jakým zmenám dojde od 1.5. u nove uzavrených leasingových smluv z pohledu DPH z financni sluzby a moznosti odectu DPH z celkové ceny vozidla u nákladních vozidel.
Studuji tretim rokem CVUT kombinovanou formou studia. Ve stejnou dobu, kdy jsem studium zahajil, zemrel muj otec. Mam vzhledem ke sve forme studia narok na sirotci duchod? Pokud ano, je mozne, aby byl vzplacen za dobu, kdy jsem o nej nezadal?
Dobrý den,jsme firma zabívající se dovozem nákladních automobilo z EU.J e dnes jiz znám postup pri dovozu po 1.5. t.r. z pohledu platby DPH na vstupu ,resp.evidencní povinnosti v ramci EU. Dekuji Motl
Naše společnost má registrovanou ochrannou známku u Úřadu průmyslového vlastnictví.Jedná se o logo společnosti. Zároveň jsme nechali zpracovat posudek na ocenění této známky. Lze účtovat o nehmotném investičním majetku, pokud bude odhad hodnoty známky vyšší než 60 tis. Kč?
Dobrý den. Jsem student a zároveň podnikám na živnostenský list. V červnu 2003 jsem dosáhl věku dvaceti šesti let. V jaké výši mám nárok na studentskou odečítatelnou položku za rok 2003? Děkuji za odpověď.