FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, ráda bych znala Váš názor na uplatnění paušálního výdaje na dopravu u účastníků sdružení bez právní subjektivity. Jeden z účastníků používá vlatní automobil vložený do OM, druhý používá vlastní automobil nezahrnutý do OM. Každý z účastníků tedy používá svůj automobil, neposkytuje ho druhému účstníkovi sdružení. Lze uplatnit paušální výdaje? Děkuji
Prosím o radu,kdy musím být plátcem DPH? 1.Budu vyrábět dekorativní předměty a prodávat je do Rakouska přes inzerát a na rak.trzích přímým zákazníkům ne firmám. 2.Budu vykonávat zahradnické práce v Rakousku nahodilým zákazníkům ne firmám. 3.Budu restaurovat nábytek tady v Česku pro rakouského zákazníka a přímo restaurovat nábytek u zákazníka v Rakousku.Vždy se jedná o fyzické osoby,ne podnikatele,ne firmy.Země EU-Rakousko a Německo.Obrat do 300.000Kč ročně. Jsem v některém případě povinna se zaregistrovat a stát se plátcem DPH? Děkuji za odpověď. Flachsova
DObrý den, prosím o odpověď na dotaz: v dubnu 2010 jsem pořídil osobní automobil. Auto jsem nevkládal do majetku - čili neodepisoval jsme jej. AUto jsme koupil od neplátce DPH, neuplatňoval jsme odpočet DPH. AUto jsme koupil a registroval na IČO. Nyní v květnu 2012 jsme je jako plátce DPH prodal. 1. musím příjem z prodeje přizant jako zdanitelný příjem? 2. pokud ano, je možné dodatečně uplatnit výdaj z nákupu - odpis a v jaké výší z pořizovací ceny? 3. Musím odvést z kupní ceny DPH? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, chtěla bych poděkovat za Vaši dnešní odpověď ohledně RF a rád bych ještě otázku. Ještě bych se chtěla zeptat,asi hodně hloupě, ale to, že se ztráta odečítá v DP hned v tom roce spolu nesouvisí? To je pouze pro výpočet daně? Vloni (2010)měli zisk 180 tisíc a hned v přiznání za loňský rok(2010) ponížili ztrátu minulých let vykazovanou v DP.A tudíž se v r. 10 o dani neúčtovalo. Za rok 10 v r. 11 to ještě mohu zaúčtovat správně. Jenže v DP žádnou daň neplatili,neporadíte, co s tím? Ztrátu a ani RF jsem ještě nedělala. Moc děkuji.
Dobrý den, chci se zeptat jako OSVČ, zda-li zaplacený výdaj za silniční daň u auta ve firmě je uznatelný daňový výdaj v DE. Děkuji
Dobrý den, ráda bych se zeptala na tvorbu Zákonného rezervního fondu u s.r.o.,který firma dosud netvořila. Firma byla něklolik let ve ztrátě( načítaně 330 tisíc). V r.2010 měla zisk 180 tisíc ( před zdaněním), který hned v DP za rok 2010 celý použili ke snížení daňové ztráty. tudíž zisk po zdanění nebyl. Celková ztráta ještě zůstala asi 150 tisíc. Nyní v r. 2011 je zisk 170tisíc( před zdaněním). Když se jím opět v DP sníží daňová ztráta, ke zdanění bude částka 20000. Máme z tohoto zisku po zdanění začít s tvorbou, nebo počkat na dalsí rok, kde se předpokládá zisk. Kdyby ano, účtuje se o něm až v roce 2012? Moc děkuji.
Dobrý den, v únoru jsem podala daňové přiznání. Došlo k vrácení přeplatku daně na cizí účet. Peníze jsou teď zpět na Finanční úřadě. Jakým formulářem ( způsobem) mám zažádat o peníze znova? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, ohledne prodeje akcií z dětictví do 6 mesicu, mate pravdu, spatne jsem specifikoval otazku, pokud je tedy výdaj je definovaný jako cena zjištěná podle vyhlášky o oceňování a ja akcie prodam za tu samou cenu, tak pokud to chapu spravne,tak dilci zaklad dane je nula?
Dobrý den, slovenská firma nám dodala a namontovala průtokoměry do aut, služba proběhla v ČR, my jsme plátci DPH, slovenská firma je plátce na Slovensku. Obdrželi jsme fakturu s rozpisem prací, kde je uveden základ bez DPH, pouze je zde uvedeno "oslobodené od DPH". Je to takto správně nemělo by být na faktuře uvedeno podle jakého paragrafu, nebo že je daň povinen přiznat plátce? Chápala jsem, že služba bude v režimu reverse charge, ale zmátla mě ta jejich věta oslobodené.... Dále je zde uveden přepočet Eura na slovenské koruny. Já si pouze přepočtu a uvedu na faktuře přepočet na české koruny, jinou povinnost nemám? Je to naše jediná zahraniční faktura, nemám žádnou zkušenost, prosím o radu A.K.
Dobrý den, jako OSVČ, neplátce DPH podnikám ve dvou úplně odlišných činnostech. Od 1.6.2012 jsem na obchodní činnost založila s.r.o. s registrací k DPH, které jako OSVČ prodám zásoby (zboží na skladě) + drobný evidovaný majetek pro tuto činnost. Protože jsem jako OSVČ neplátce DPH vychází mi, že u mé nově vzniklé s.r.o. si nebudu moct uplatnit DPH z majetku a zásob pořízených 12 měsíců před registrací. Je moje úvaha správná? Můžu na s.r.o. převést majetek jinak než prodejem ? Děkuji za pomoc. Jana K.
Dobry, den V kvetnu jsem zdedil akcie jednoho podniku (zem drustvo), nominalni hodnota je 125 tis Kc, nabidli odkup za 237 500Kc. Pokud se rozhodnu akcie ted v cervnu prodat, musim pak odvest statu 15%dan ? Co jsem se dival do zakona, tak se tam pise, ze od dane jsou osvobozeny zisk z prodeje akcii, kdy doba od nabyti akcii a jejich prodeje je delsi nez 6 mesicu. Ale oni tvrdi, ze naklady s porizenim akcii jsou 237500Kc jsou stejne jako vynos z jejich prodeje,takze celkovy zisk je nula a to se tak zapise do formulare rocniho zuctovanim dani/priznani a zadna dan se platit nemusi... Muzeto to prosim potvrdit nebo vyvratit? Dekuji.
Dobrý den, ze služební cesty v Indii jsem neodletěla do Čech, ale do Singapuru na dovolenou, přílet Singapur 1.4.(neděle) v 7.40 hod. Od 2.4.(pondělí) čerpám řádnou dovolenou. Mám nárok 1.4. na částečné stravné (1/3 z 35.-EUR)?
Dobrý den. Kolik % se odvádí státu při koupi novostavby? 19% DPH? Příklad: Realitní firma prodá novostavbu dům/byt v ceně 10 000 000 kolik dělá daň? 1 900 000? Prodá to normálním lidem. (ne firmě. jen ""civilistům"") Děkuji za odpověď.
Dobrý den, daň darovací( pokud není osvobozena od daně) je vždy nedaňovým nákladem ? Děkuji
Dobrý den, pronajal jsem firmě svou garáž na skladování jejího zboží. Musím tento příjem zdanit nebo od jaké výše celkem za zdaňovací období jej musím přiznat ve svém daňovém přiznání? Děkuji Novotný
Dobrý den, jsem majitelem akcií jednoho nejmenovaného družstva, které nejsou obchodovatelné na burze. Tyto akcie jsem prodala za nižší hodnotu než je její jmenovitá hodnota. Mám nějakou povinnost vůči finančnímu úřadu? Předem děkuji za odpověď.
DPH ve stavebnictví Stavební firma (která je plátce DPH), provádí rekonstrukci rodinného domu pro občana - neplátce. Stavební práce fakturujeme tudíž s DPH 14% (sníženou sazbou daně). Nyní jsme obdrželi fakturu od jiné firmy = poddodávka, na dodávku a montáž plastového okna do toho rodinného domu. 1.Zajímá mě, zda firma, která pro nás uskutečnila tuto poddodávku, nám jako jiné firmě (plátci DPH) fakturuje tyto práce na RD se sazbou 20% či 14%. 2. Předpokládám, že pokud jsou to práce od plátce DPH fakturované nám-taky plátcům, použije se režim Přenesení daňové povinnosti... je to tak správně????
Dobrý den! Loni mi otec daroval polovinu rodinného domu darovací smlouvou. Nyní nám z finančního úřadu přišlo upozornění na daň z převodu nemovitosti. Mám povinnost odevzdávat daňové přiznání a platit tuto daň? Pokud ano, jak ji vypočítám? Děkuji za odpověď. Prchlík
Dobrý den.Můžete mi poradit ohledně účtování v podrozvahové evidenci? V roce 2011 jsme pořídili majetek na leasing. Zaevidovala jsem do podrozvahy takto: 759/799 v celkové částce leasingu (bez DPH). Nyní dělám uzávěrku roku 2011.Jak mám postupovat ? děkuji.
Dobrý den, asi 3x za rok píšu články (autorské příspěvky) do jednoho časopisu, jejichž úhrn od téhož plátce nepřesáhne v kalendářním měsíci 7000 Kč. Články si u mě redakce objednává mailem, a pak mi přijde honorář na účet. Je nutné mít s redakcí smlouvu?