FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Při dovozu z 3. země bude JCD? Pokud budeme muset složit celní jistinu je také tato záloha zdaněná? Děkuji
Dobrý den. Prosím Vás o radu. Po úmrtí manžela mi jeho zaměstnavatel poskytl jednorázovou sociální podporu. Podléhá tato dávka dani z příjmu. Za odpověď děkuji.
Jako důchodce pracuji na Smlouvu o provedení prací. Je doprava k zaměstnavateli /pracoviště daňově uznatelným nákladm?
Dobrý den, prosím o radu: do jaké odpisové skupiny mám zařadit lanovku - lanová dráha, stejná jako např. ve Špindlerově Mlýně - Medvědín, nebo Pláně? Jedná se o sedačkovou lanovku, nevím zda se odepisují zvlášť stožáry, které jsou pevně zabudované a zvlášť na nich položená lanovka, nebo obojí jako celek? Děkuji.
Za kolik let propadne směnka, když má všechny náležitosti a je bez protestu.
Dobrý den, prosím o odpověď na následující dotaz: firma, plátce DPH, chceme na základě smlouvy darovat škole kopírku z roku 1995 s nulovou zůstatkovou hodnotou. Je v tomto případě nutné řešit nějakou darovací daň případně jiné povinnosti ? Děkuji a přeji hezký den.
Dobrý den, problémy-dosud jsme jako NSZ nebyli plátci DPH, což se nyní změnilo. zatím jsem ani u své účení firmy nenašla odpovědi na následující: 1. v zákoně se praví, že obratem je výnos. Nevím, co je výnos, což je zásadní otázka. 2. u naší činnosti, tj. výdej zdrav. pomůcek typu invalidní vozík (5%) je podmínkou jejich cirkulace, tzn. pokud dosavadní uživatel zemře (málokdy se uzdraví), vozík se zrepasuje v hodnotě 10% z původní ceny, zapůjčí dalšímu pojištěnci a fakturuje se zdrav. pojišťovně v ceně 20% pořiz. ceny. Jaká DPH by byla v tomto případě, když je vozík již jednou zakoupen a zdaněn?
Vážení, chtěla bych Vás požádat o radu - FO podnikatel vede daňovou evidenci - při svých služebních cestách využívá vozidlo svého otce a si neuplatňuje náklady za nákup pohonných hmot ale náhrady dle zákona o cestovních náhradách - je tento postup možný? Další případ co se týče cestovních náhrad je : zaměstnanec je vyslán na služební cestu a při výkonu této cesty použije auto, které je napsané na rodiče, je možné i v tomto případě postupovat dle zákona o cestovních náhradách (par. 7) Děkuji
Dobry den, pracuji jako zamestnanec po cely rok v zahranici (mimo EU). Chtel byc se dozvedet, zda v tomto pripade mam narok na vraceni placene dane z prijmu. (vzhledem k tomu ze v CR dlouhodobe nepobyvam a v zemi kde pobyvam mam status rezidenta) (ma vyplata je mi nicmene vyplacena pobockou v CR - a tedy jsou odvadeny i zalohy na dane a pojistne) dekuji
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda PO - malý a střední podnikatel, zdaňuje dotaci ve výši několika milionů kč (na podporu výroby, rozvoj technologie), kterou obdrží z fondů EU. Děkuji Vám za odpověď, pěkný den.
Dobrý den, prosím o radu v následujícím: základ daně OSVČ v přiznání DPFO jsem zvýšila o hodnotu nespotřebovaných zásob. Musím takto zvýšený základ použít i pro výpočet sociálního a zdrav.pojištění? Já myslím, že soc. a zdr.pojistné se z tohoto "zvýšení základu daně o zásoby" neplatí. Děkuji.
Mám dotaz týkající se stanovení sazby DPH. Jedná se o službu - ubytování hotelového typu. V příloze č.2 jsem našla , že ubytovcí služby spadají do základní sazby, ale je možné, že existuje nějaký pokyn, který by stanovoval nižší sazbu ?
Dobrý den. Jaká bude minimální celková výše DPFO za rok 2004, z jakého základu se vypočítá, pokud se jedná o podnikatele? Děkuji za odpověď.
Mam na Vas maly dotaz, studuji na vyskoke skole, pri tomto studiu jsem zaroven veden jako zivnostnik a podnikam, hlavni prijem mam za praci , kde se staram o pocitacovou sit jedne firmy s prijmem asi 16 000 kc hrubeho za mesic. Socialni a zdravotni si hradim sam. Ted se mi naskytla moznost brigady se smlouvou - Dohoda o provedeni prace, slo priblizne o 20h za mesic s vydelkem asi 5000 kc. Problem je ze mi bylo uz 26 let. Muzete mi prosim Vas rici, jak hodne se bude tato brigada danit ?
Dobrý den doplnuji dotaz z 9.6. Jsme plátci DPH. Pro slovenskou spolecnost, registrovanou k dani na Slovensku, provádíme úpravy SW. A to bud v nasí kancelári (tj. na území CR) nebo u nich na Slovensku. Kde je v techto prípadech místo plnení a kdo odvádí DPH? Dekuji za odpoved.
Mák krátký dotaz ohledně vkladání a výběru peněz pro soukromé potřeby do/z podnikání. V současné době jsem toto řešil přes nedaňové vklady a výběry, přes vklad/výběr účetní jednotky. Jsou zde nějaká omezení, které bych měl dodržovat? Kromě toho, že bych se neměl dostat do mínusu na pokladně či bankovních účtech? Daň z příjmů zaplatím stejně s rozdílu daňových příjmů a výdajů, takže nikde problém nevidím. Vedu daňovou evidenci, plátce DPH. Rád bych také v krátkosti věděl jak se řeší výběr/vklad v případě podvojného účetnictví, případně jak se řeší v s.r.o. Děkuji
Přeji hezký den. S.r.o. zakoupila v sprnu 2003 osobní automobil v ceně 600 000,- Kč včetně DPH. Nebyl uplatněn nárok na odpočet. V březnu letošního roku bylo auto prodáno fyzické osobě - faktura byla vystavena opět na 600 000,- Kč, bylo fakturováno bez DPH. Postupovali jsme správně nebo mělo být fakturováno s daní a daň měla být odvedena? Děkuji.
Dobrý den, prosím o radu, týkající se náležitostí faktury v třístranném obchodu. Musí být na faktuře, kterou vystavuje naše firma jako osoba prodávající pro osobu prostřední, uvedeno DIČ osoby kupující? Děkuji.
Prosím o pomoc. Podnikatel FO příjmy dle §7 ZDP,účetnictví, plátce DPH. Další aktivity pronájem nemovitostí dle §9 ZDP-majetek nevložen do podnikání- evidence příjmů a výdajů bez DPH.Musím tyto příjmy dle §9 ZDP zatížit DPH od 1.5.2004?Některý majetek má dokonce několik spolumajitelů Děkuji
Jsme příspěvková org. a musíme dle rozhodnutí zřizovatele (obec) do 30. 6. 2004 převést soubor 10 PC z DHM (účtovali jsme, že je to počítačová síť) do DDHM. účtování v roce 2003: MD Dal 1/pořízení Kč 178.181,- 022 042 178.181,- 916 901 2/ odpis 6.327,- 551 082 6.327,- 901 916 převod v roce 2004: 1/ převod z DHM do DDHM 178.181,- 028 022 2/ zúčt. odpisu 6.327,- 082 088 3/ převod mezi fondy 171.854,- 901 916 4/ doúčtování oprávek 171.854,- ??? 088 Vychází mi tam účet 501... Je to správně, když to byl náklad minulého účetního období? Děkuji za odpověď, potřebuji to již nutně vědět a nejsem si stále 100% jistá.