FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Mockrát děkuji za odpověď. Chci se ještě zeptat, když zrestaurujeme pro švýcarského občana nábytek v jeho domě -tj. ve Švýcarsku - pak už to není osvobozené plnění podle §67, protože nábytek se nedovezl do České republiky? DPH nebudeme fakturovat a plnění uvedeme v ř.510?
Dobrý den, mám následující problém. Jako občan (fyzická osoba) jsem koupil přes internet v USA obraz (olej), který jsem si nechal zaslat poštou do ČR. Cena obrazu včetně poštovného činí 30.000Kč. Našel jsem si v celním sazebníku, že podle kap.97 jsou obrazy osvobozeny od cla. Chci se zeptat jestli je tomu skutečně tak a jestli budu platit DPH. A za druhé: pokud bych tento obraz stejným způsobem kupoval z některého členského státu EU, tak bych DPH neplatil? Děkuji.
Dovoluji se na Vás obrátit s dotazem ohledně zákona o silniční dani. V §2 odst. 2. zákona jsou uvedena vozidla, která nepodléhají silniční dani. Dle tohoto odstavce silniční dani nepodléhají zemědělské a lesnické traktory a jejich přípojná vozidla. Bude-li mít podnikatel v obchodním majetku jeden zemědělský traktor a k tomuto traktoru dva přívěsy( 7t. a 5t.), kterým byla přidělena státní poznávací značka, podléhá silniční dani jeden z těchto přívěsů ? Děkuji Vám za případnou odpověď.
Dobrý den, slovenský neplátce pronajme ceskému obcanovi PC. Vystaví fakturu bez DPH a DPH se nebude odvádet ani na Slovensku ani v CR? Díky C.
Dobrý den, Pokud jsem z půjčky od fyzické osoby postavil rodinný dům, který vlastním a ve kterém bydlím a chtěl bych tuto půjčku refinancovat úvěrem ze stavebního spoření, mohu úroky z tohoto nového úvěru zahrnout do nezdanitelných částek při výpočtu DPFO? V půjče od fyzické osoby byl uveden jako účel výstavba stavby pro byldení.
Dobrý den, česká firma, plátce DPH zrestauruje pro švýcarského občana skříň. Ten skříň přiveze osobně do ČR a po zrestaurování ji zase odveze do Švýcarska. Je to osvobozené plnění podle §67?
Dobrý den. Prosím o radu. Jsme český plátce. Slovenská firma si u nás objednala reklamní služby. Jestliže se místo plnění určí podle sídla dodavatele, pak bychom měli službu zdanit v ČR? Za odpověď děkuji
Dobrý den, na základě uzavřené licenční smlouvy vyúčtováváme poplatky slovenskému partnerovi (plátci DPH) za užívání naší ochranné známky. DPH je dle našeho názoru povinen zaplatit slovenský partner. Kde budeme uskutečněné plnění uvádět v našem přiznání k dani z přidané hodnoty? Pouze v ř. 510, či ještě na jiném místě?
Dobrý den, musím více upřesnit svůj včerejší dotaz. Pokud mám nedokončenou a nezkolaudavanou investici, kterou samozřejmě neodepisuji, neboť ji vedu na účtě 042 a pomine záměr a investici prodám. Mohu uplatnit rozdíl vstupní ceny (účet 042) a prodejní ceny, která je nižší než ta vstupní, jako ztrátu? Děkuji za odpověď.
Dobry den, chtel bych se blize zeptat k vypoctu mzdy o dovolene. Nase firma vyplaci jednou rocne tzv. rocni premii, dle dosazenych vysledku. Premie se dava do lednove vyplaty. Je mozne ji pri vypoctu mzdy o dovolene ji "ucetne" rozdelit na 4 ctvrtleti, i kdyz byla cela vyplacena v lednove vyplate? A do vypoctu se nezahrnuje zaplacena dovolena, kterou jsem si v prubehu toho ctvrtleti vzal? Dekuji za odpoved.
Dobrý den, jsme plátci DPH v CR a máme jet na Slovensko opravit stroj. Opravu si objednal ceský plátce DPH. Jak máme vystavit fakturu? Nemusíme se na Slovensku registrovat? Dekuji
Dobrý den, prosím o radu: Nepeněžní vklad /nemovitost/ do veřejné obchodní společnosti fyzickou osobou. Musí se tento vklad zapisovat do obchodního rejstříku, když v.o.s. není povinna tvořit základní kapitál? Děkuji.
Dobrý den, jsem majitelem garážového stání a sklepu. Rozhodl jsem se sklep a garážové stání prodat. Obě nemovitosti jsou na pozemku, který patří státu a já platím pronájem pozemku. Tyto nemovitosti mám ve svém osobním vlastnictví a to již 4 roky. Moje otázka zní: Platím z prodeje nějakou daň? Musím mít odhad ceny nemovitostí? Musí být smlouva vystavena notářem? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, potřebovala bych vědět, zda pokud mám neodpisovaný investiční majetek, tak zda mohu rozdíl vstupní ceny a prodejní ceny uplatnit jako ztrátu? Děkuji.
Dobry den, pokud si jako student vydelam v zahranici na brigade (Anglie-sber ovoce), kde jsem pracoval pres agenturu, jak je to se zdanenim takto vydelanych penez v CR? Musim uvadet tento prijem do dan.priznani nebo jsou tyto penize jiz jednou zdaneny v Anglii a do dan. priznani se jiz neuvadeji? Nevim jaky vliv na to ma smlouva o zamezeni dvojiho zdaneni s Anglii. Dekuji za odpoved.
Dobry den, mam dotaz ohledne penez v podnikani. Nemylim-li se, tak u prav.osoby se odvede ze zisku dan a chci-li si jako spolecnik penize vyplatit pro sebe, zaplatim statu dan z podilu na zisku spolecnosti. Takoveto penize mam jiz pro svoji osobni potrebu. Jaky je postup u podnikatele, ktery je fyz. osoba? Jak on ziska penize vydelane podnikanim pro vlastni potrebu, napr. stavbu domu? Dekuji za odpoved.
Dobrý den, jsme cestovní agentura prodávající zájezdy jiných cestovních kanceláří, vedeme daňovou evidenci jsme neplátci DPH. Započítávají se nám do limitu obratu pro DPH příjmy od klientů za zájezdy jiných CK (tedy peníze přijaté od klientů za zájezd, jehož prodej zprostředkováváme pro jinou CK a tyto peníze jí kompletně zašleme jen s časovým posunem)? Nebo se do limitu obratu započítávají jen obdržené provize od CK. Děkuji.
Vážení, jsme občanské sdružení ( nezisková organizace) V rámci výběrového řízení krajského úřadu jsme vyhráli veřejnou zakázku na realizaci kulturního projektu. Tuto činnost vykonáváme na základě našich stanov, nikoliv živnostenského oprávnění. Krajskému úřadu můžeme na základě smlouvy přeúčtovávat fakturou pouze skutečné vynaložené náklady. Dotaz zni: Je uvedený příjem z krajského úřadu naší ekonomickou činností započítavající se do obratu podle zákona o DPH, anebo jde o příjem prostředků mající ráz dotačního titulu, který se do obratu nezapočítává? Děkujeme.
Dobry den, chtel bych Vas pozadat o odpoved na nasledujici dotaz. Jsem OSVC, neplatce DPH. Spolupracuji na software projektech s nekolika nemeckymi firmami (platci DPH). Moje cast implementace probiha v Cechach. V nejblizsi dobe prekroci muj obrat 1 mil. Kc a budu se tedy nejspis muset zaregistrovat jako platce DPH. Jak bude probihat odvadeni DPH na me strane a na strane mych nemeckych partneru? Dekuji
Dobrý den, chtěla bych se dotázat na nejkratší možné archivační lhůty u učetních a mzdových dokladů. Děkuji