FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobry den, muj pritel je ceskym danovym rezidentem, v prubehu roku 2004 pracoval pet mesicu ve Francii, kde mel prijmy ze zavisle cinnosti. Ktere dokumenty tykajici se francouzskeho prijmu bude vyzadovat cesky danovy urad pri danovem priznani za rok 2004? Dekuji.
Dobry den,jsem studentka a tento rok jsem byla na studijni stazi na nemecke Fachhochschule. Od brezna do cervence 2004 jsem mela jako soucast studijniho planu placene praktikum ve vysi 800,- EUR mesicne.V Nemecku byla tato castka osvobozena od dane. Chtela bych se zeptat, zda musim tento vydelek priznat v rocnim danovem priznani v Ceske Republice a zda se na tento prijem vztahuje nejake osvobozeni? Dekuji.
Ráda bych se dotázala zda je nutné zařadit v účetnictví zůstatkovou hodnotu leasingu auta, když je ve výši 119,- kč, do odepisovaného majetku. Nejsem si tím jista, jelikož jsem slyšela, že zůstatkovou cenu leasingu je vždy nutné zařadint do odepisovaného majetku. Avšak při tak nízké zůstatkové ceně se mi to zdá naprosto zbytečné. Děkuji
dobrý den, budu pracovat v jedne ze zemi Evropske unie. Kde budu muset platit dan z prijmu a socialni a zdravotni pojisteni? dekuji
Dobrý den, prosil bych odpověď na můj dotaz. Pobírám plný invalid.důchod a chci se zaměstnat. Můžu pobírat příjem ve výši minimální mzdy? (nepřijdu tak o důchod?). Rovněž mě zajímá jaké odvody ze mzdy budu muset platit? Předem děkuji za odpověď.
Stále jste neodpověděl na dotaz ze dne 17.8. 8:31, co jste myslel tím cituji Vás: "Nezapomenou na Vás čím déle to bude trvat tím hůře pro Vás. Tříletá lhůta se vztahuje jen na právo kontroly ???" jako by neexistoval § 47 odst. 1. !!! V předchozím dotazu jste na to neodpověděl. Děkuji
Vedu podvojné účetnictví.Jsme plátci DPH,čtvrtletní.Za druhé čtvrtletí jsem podávala zvlášt daňové přiznání za duben a zvlášť květen-červen.V dubnu mi vyšel odpočet a v květnu-červnu daň.povinnost.Tuto daňovou povinnost jsem snížila o odpočet (dubnový)a zbytek zaplatila 25.července finančnímu úřadu.Teď jsem zjistila,že se mi v dubnovém přiznání nezapočetly dvě vydané faktury.Tudíž by v dubnu nevyšel odpočet,ale daň.povinnost.Co teď s tím?Musím udělat dodatečné daňové přiznání a jaké z toho budou sankce? Jedná se o 30 000 daňové povinnosti.Děkuji.
Dobrý den, ráda bych se zeptala na režim zdanění úroků z prodlení. Vstupují přijaté zaplacené úroky z prodlení do celkového daňového základu fyzické osoby nebo se daní srážkovou daní? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Podle §2, čl. 2 zák. 235/2004 Sb. o dani z přidané hodnoty může snad i nadále škola (zařízení - právní subjket zřízený nikoliv za účelem zisku) dovézt do ČR zboží (pro výuku), aniž by musela být cena dovezeného zboží navýšena o DPH a škola ani později DPH nehradila. Je tomu skutečně nadále tak...a jak lze pro potřeby vzdělání v této věci postupovat?
Dobrý den. Dotaz: Je daňově uznaným výdajem zůstatková cena likvidovaného technického zhodnocení provedeného na pronajatém majetku (nemovitosti) při ukončení nájmu? Technické zhodnocení provedl nájemce a se souhlasem pronajímatele ho zařadil do svého majetku a odepisoval ho. Při ukončení nájmu vrací nájemce nemovitost do původního stavu.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat pokud vkládám starší os. automobil z os. vlastnictví do podnikání, zda můžu odečít nějaké výdaje (pořízení)nebo jen náklady vzniklé s užíváním,účtuji v daňové evidenci. Děkuji
Kupujeme s manzelkou nemovitost, ve ktere budu mit i kancelar. Mohu pouzit cast nakladu na porizeni nemovitosti jako danovy naklad? Mohu rovnez castecne naklady na provoz (elektrika, voda, pojisteni atd..) roznez zahernout do danovych nakladu?? Dekuji
Slévárna dodala vadné odlitky, které jí byly vráceny a slévárna vystavila daňový dobropis na tyto vadné odlitky. Dále odběratel fakturuje slévárně vícenáklady (částečné obrábění do okamžiku zjištění vady) na těchto vadných odlitcích. Podléhá fakturace vícenákladů slévárně dani z přidané hodnoty?
Dobrý den. Dotaz: Po vzájemné dohodě ukončují dva plátci DPH nájemní vztah sjednaný na dobu určitou před vypršením konečného termínu. Strany se dohodly na finančním vypořádání za předčasné ukončení smlouvy, které uhradí nájemce pronajímateli. Je toto finanční vypořádání zdanitelným plněním anebo se DPH nebude uplatňovat? Děkuji za odpověď.
Provedli jsme instalatérské práce na české ambasádě v Bukurešti. Fakturovat budeme Ministerstvu zahraničních věcí ČR v Praze. Prosím o radu, jestli budeme fakturovat bez DPH a na základě kterého paragrafu zákona o DPH? Pokud by to byla členská země EU, bylo by to na základě § 68, ale nevím, jak je to s Rumunskem. Děkuji.
Dobrý den, mám otázku ohledně minimální daně: Minulý rok v 8. měsíci jsem ukončil civilku a obnovil živnostenskou činnost - vztahuje se na mne výjimka z placení minimální daně dle §7c, odst. 3 písmeno b? Píše se tam o "zajájení" činnosti - je obnovení chápáno jako zahájení činosti?
Dobry vecer, velmi dekuji za odpoved na muj dotaz ohledne uplatnovani odpoctu na vyzivane dite a trvaleho pobytu ditete. Nerozumim ale ustanoveni v ZDP, paragraf 15 odstavec 2 myslim, kde se pise, ze prechodny pobyt ditete mimo domov neni prekazkou pro uplatnovani odpoctu. Ja to mam ale obracene. S rodici ziji v domacnosti, ale trvaly pobyt mam jinde. Dekuji za Vas cas. E.H.
Dobry vecer, mam jeste jeden dotaz. Co musim po kolaudaci bytu udelat? Ta je predpokladana v pristim roce na podzim. Uroky, jestli tomu spravne rozumim, si mohu uplatnit uz letos. Po kolaudaci bytu se musim prihlasit k trvalemu bydleni na dane adrese, ci staci, kdyz v byte budu fakticky bydlet? Ci naopak, nebude vadit, kdyz byt bude prazdny, nez se tam nestehuji pozdeji? Velmi dekuji
Dobrý den, není mi jasná formulace zákona č. 117/1995 Sb., § 14 - zahájení soustavné přípravy na budoucí povolání studiem na VŠ. Od kterého data se člověk stává studentem VŠ? Zaměstnanec k 31. 8. ukončí prac. poměr a začne studovat VŠ, zápis na VŠ je 30. 8. Lze mu v srpnu uplatnit nezdanitelnou částku za studenta?