FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
V roce 2004 mám příjmy ze záv.činnosti,ze živnosti a prvně také z pronájmu bytu. Jedná se o příjem dle §9 ZDP. Co bude mým zdanitelným příjmem?Nájem tvoří: nájem+zálohy na energie.Obě složky nebo jen holý nájem?Energie jsou totiž zúčtovávány jednou ročně a platí i doplácí nájemce. Co můžu uplatnit jako výdaje na dosažení příjmu?Děkuji
Chtěla bych se zeptat zda je povinnen podnikatel (fyzická osoba), která v roce 2004 dosáhne obratu vyššího než 6 000 000 Kč vést od 1.1.2005 účetnictví jako účetní jednotka. Tato fyz. osoba rozděluje příjmy a výdaje v 50 % výši na spolupracující osobu (manželku), tím defakto sníží své příjmy (obrat).
Vážení prosím o odpověď: mám klienta, který obchoduje s použitým zbožím a je plátce DPH. Bohužel není mi jasné, jaká má být evidence a jak mají vypadat paragony. Také jsem se chtěla zeptat, jestli nebudou muset krátit daň na vstupu. Děkuji.
Dobry den, jsem OSVC, chtel bych se zeptat: pokud mam sidlo firmy(nebo jen provozovnu) v byte, zda mohu z nakladu na byt danove odecitat nejakou cast. (elektrina, telefon). Hlavne mne zajima, zda je nutne napr. telefon, nebo internet(ADSL) mit hlasene primo na firmu, ci staci pouze na mne jako fyzickou osobu, ktera byt vlastni (nemam tam zatim trvale bydliste).Jakou cast je mozne odecitat? Mnohokrat dekuji
Dobrý den. Začal jsem před časem pracovat na internetu. Jedná se o propagaci erotických stránek - z USA. Nyní mi z USA přicházejí šeky a chtěl bych se proto zeptat, jak tento příjem zdanit, popř. jak - nebo zda-li můžu takovýmto způsobem legálně podnikat. Nejsou zde žádné faktury, pouze ony šeky. Děkuji.
V roce 2002 mně byl vrácen pozemek v restituci. Chci ho nyní prodat. Musím kromě daně z převodu nemovitostí zaplatit také daň z příjmu fyzických osob?
K dotazu ze dne 2.9.2004 Dovoluji si oponovat odpovědi týkající se dotazu, ohledně limitu 100 hodin u dohod o provedení práce. Mám za to, že stále platí, že limit 100 hodin si každý zaměstnavatel sleduje u svého zaměstnance, tzn. že zaměstnanec může mít uzavřeno více DPP, ale s různými zaměstnavateli, avšak u žádného z nich nesmí počet odprac. hodin překročit 100 hodin v daném kalendářním roce. xxxxxxxxx §236 ZP.....do předpokládaného rozsahu práce se započítává také doba práce konané zaměstnancem pro zaměstnavatele v témže kal.roce na základě jiné DPP... (Pokud jsem špatně pochopila Vaši odpověď, omlouvám se)
Jsem jen obyčejný malý živnostník s hrubým příjmem 300tis.Od kterého roku budu muset používat podvojné účetnictví.Děkuji
Musí se stát plátcem DPH fyzická osoba, která vlastní nemovitost, nevlastní ŽL, přiznává daň z příjmů dle §9 zákona Daň z příjmů. Pronajímá bytové i nebytové prostory. Příjem z pronájmu nebytových prostor překročil od 1.5.2004 částku 1.000.000 Kč. Má povinnost registrace? K jakému datu?
Má povinnost registrace právnická osoba - s.r.o., která zprostředkovává kontakty na dovoz stavebních materiálů z Italie, jejíž obrat překročil od 1.5.2004 1.000.000 Kč? K jakému datu?
Právnická osoba-organizační složka, zapsaná v OR, zakoupila v SRN osobní automobil, částku dle daňového dokladu uhradil v hotovosti (EUR), na daňovém dokladu není vyčísleno DPH, na základě žádosti bylo DPH ze SRN vráceno na BÚ org.složky. Jak promítnout toto DPH do Přiznání k DPH? Zřejmě by bylo třeba DPH odvést FÚ v ČR.
Žena je OSVČ a pracuje jako stomatolog.Syn u ní pracuje jako spolupracující osoba.(jinak pracuje jako lékař u soukromého lékaře jako zaměstnanec).Od 1.10.2004 nastupuje k matce do ordinace jako stomatolog.Má 2 roky praxe a musí ještě rok pracovat pod dohledem(žena je lékař - učitel).Musí pracovat jako zaměstnanec,nebo může být jako spolupracující osoba ?
Dobry den, jsem studentka,21 let a mam vyrizenou registracii, ne zivnost, Nevim, kde mam na tohle tema najit potrebne materialy. Chova se to uplne stejne jako kdybych mela zivnost? dale me zajima,jak souvisi registrace se socialnimi pridavky na deti, nebudu jiz dostavat vubec nic?Dekuji a s pozdravem
Jake jsou danove povinnosti pro cizince EU a ne EU? A co se tyce dovozu potravin a alkoholu s EU a cizini, jake se plati CLO? Dekuji za odpoved. Preji krasny den.
Dobrý den, rád bych se informoval, zda fyzická osoba - nepodnikatel může vystavit fakturu, eventuelně jiný doklad, který by si podnikatel mohl dát do účetnictví ? Jedná se mi konkrétně o případ, kdy já jakožto nepodnikatel zorganizuji soukromý seminář (pod vedením školitele - podnikatele) a umožním účast v něm za předem smluvený podíl na nákladech dalším osobám. Jak postupovat v případě, že si některá z osob chce ony náklady dát do účetnictví ? Podotýkám, že finanční vyrovnání se školitelem bylo provedeno ještě před zahájením semináře a doklad byl vystaven na mé jméno. Na internetu jsem se dočetl, že doklad pro zaúčtování nákladu (výdaje) může vystavit i nepodnikatel. Je to pravda ? Jak v tomto případě postupovat ? Předem děkuji.
Dobrý den.Majitel domu vyplatil odstupné za uvolnění bytu.Podléhá tento příjem zdanění?Pokud ano,jak?Mohu použít část peněz na výbavu bytu a čast peněz na koupi auta?Jak nejlépe využít tyto peníze a neplatit vysokou daň.
Firma spol. s.r.o. přešla z kalendářního na hospodářský rok. Přechod byl uskutečněn krátkým hosp. obdobím (v délce 6 měsíců). Za toto období podala daňové přiznání kde vyčíslila daňovou ztrátu ve výši cca 100 tis. Kč. Následující hosodářský rok ( od 1.7.2003 do 30.6.2004) vykázala daňový základ ve výši cca 800 tis. Kč, ale v tomto výsledku není PROZATÍM odečtena daňová ztráta z předcházejícího krátkého období ( tj. již výše uvedených 100 tis. Kč). Dotaz: Smí si firma tuto ztrátu odečíst od současného základu daně ( 800 tis.) A DAŇ PAK VYPOČÍTAT ZE ZBYTKU TJ. 700 TIS. Kč??? Děkuij.
Můžete mi poradit jak postupovat v případě, že pro mne osoba bez živnostenského povolení vykoná službu (nepřekročí limit ? 20.000 Kč/rok) a) mohu si platbu za tuto práci zahrnout do daňových nákladů b) jaké náležitosti musí mít příslušný daňový doklad
Zajímalo by mne, zda je postoupení leasingu účtováné s DPH nebo bez? Děkuji.
Jsem OSVČ a do konce měsíce září budu mít pravděpodobně obrat přes 1.000.000 Kč, kdy se mám registrovat jako plátce DPH a od kterého měsíce mám podat daňové přiznání? Prosím napište mi i termíny pro registraci a podání daň. přiznání pokud 1 mil. překročím až v měsíci říjnu. Děkuji za odpověď