FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobry den, chci se zeptat kdy bude vracen preplatek na dani studentovi, ktery si poda sam v lednu 2005 dan.priznani. Student nepodnika. Dekuji za odpoved.
Dobrý večer,měla bych dotaz, OSVČ podnikající podle živnostenského zákonu -ostatní moloobchod v nespecializovaných prodejnách,jestli může přepravovat z vývařoven teplých jídel,obědy do jiných firem.Já si myslím, že je to autodoprava, to znamená, že bych si měla nechat na živnostenském úřadu nechat vystavit koncesi .Prosím o radu.Děkuji za odpověď.
Jsem studentem doktorandského studia (denního) a mám první ŽL. Jaké pro mne platí ohlašovací povinnosti (FÚ, OSVČ, VZP ?) a jaké platby budou požadovány (zálohové, měsíční). Jaká by byla situace, pokud bych byl v budoucnu zaměstnán na poloviční úvazek.
Dobry den, chci se zeptat kdy nejpozdeji musim jako OSVC zaplatit dan z prijmu FO? Je to nejak zavisle na tom, kdy podam danove priznani? Dekuji.
Dobrý den. Prosím o odpověď na jednoduchou otázku: Zná české obchodní právo termín?ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ KUPNÍ SMLOUVA?? Jsem totiž na pochybách o existenci takového typu smlouvy. Pokud přesto existuje výše uvedený typ smlouvy, jak její provádění souvisí obecně s DPH? Prosím o odkaz na příslušnou právní normu. Jde o vztah dvou firem, domnívám se tedy, že půjde o obchodní zákoník. Děkuji a jsem s pozdravem. Ing.
Jak je to s daňově uznatelnými výdaji v případě,že jako FO mám auto na leasing a zjistila jsem,že některé jízdy budu vykazovat jako soukromé?Děkuji.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda jako OSVĆ SI MŮŽU dát do výdajů poplatek za vedení podnikatelského účtu.
Dobrý den,
Dobrý den,
Dobrý den, prosím o radu, zda musí podnikatel - fyzická osoba, zapsaný do OR, zveřejňovat účetní závěrku? Děkuji.
Dobrý den, naše firma pořídila formou finančního leasingu osobní automobil. Na měsíčních fakturách je rozepsáno: nájemné + 22%DPH finanční marže + 5%DPH pojistné+19%DPH Jedná se mi o uplatnění nároku na odpočet: Podle zákona o DPH plátce nemá nárok na odpočet daně při nákupu osobního automobilu, a to i formou finančního pronájmu. Chci se zeptat, jestli to znamená, že nesmíme uplatňovat nárok na odpočet u všech položek, tzn. účtovat do nákladů včetně daně a nebo se zákaz uplatnění odpočtu daně vztahuje pouze na nájemné a u finanční marže a u pojistného můžeme nárok na odpočet uplatnit?
Dobrý den. Prosím o radu, zda správu a registraci domén lze považovat za službu podle §10 odst.6 zákona 235/2004 o DPH. Pokud ne, pak kam ji zatřídit? Děkuji.
otaz na vznik stále provozovny v ČR: Daňový rezident SR bude poslední 3 měsíce v roce 2004 poskytovat služby v ČR na základe práva svobodného poskytování služeb bez zřízení pobočky nebo trvalého místa poskytování služeb. Začátkem roku 2005 tento rezident založí v ČR pobočku bez právní subjektivity, zapsanou v Obchodním rejstříku s trvalým místem poskytovaní služeb a zaregistruje stálou provozovnu. Budou již příjmy roku 2004 považovány za příjmy stále provozovny v ČR?
Dobrý den, potřebuji poradit, jak zdaňovat pronájem nemovitosti: Jsme fyzická osoba plátci DPH. Máme uzavřenou nájemní smlouvu s vlastníkem nemovitosti neplátcem. Nemovitost dále pronajímáme podnikatelům plátcům DPH i neplátcům. Jedná se o dlouhodobý pronájem. Údajně pokud pronajímáme plátcům, vyčíslíme daň, neplátcům účtujeme bez daně. Je to možné? Děkuji za odpověď
Hezký den přeji,asi před měsicem jsme prodali byt 1+1 v os.vl. (600tisíc korun),převod práv a povinnosti-28.3.2001, ted po třech letech užívání jsme se rozhodli pořídit si větší bydlení z duvodu rozrůstající se rodiny a byt jsme prodaly,jestě tentýž týden jsme si koupili starší rodinný domek (480tisic korun),který je nutno zrekonstruovat aby byl k nastěhování.A ted bychom rádi vědeli jaké jsou naše práva a povinnosti vůči státu ,jaký druh daně se na nás vztahuje a kdy nejpozději má dojít k zaplacení abychom se vyhli nějakým postihům.Děkuji
Dobry den, pracuji v oblasti obchodu jako OSVC. Obcan - fyzicka osoba, my domluvil zakazku a ja bych mu rad poskytl cast provize (10-12.000) jako odmenu za sjednani teto zakazky. Jak to provest, aby se u me jednalo o dan.uznatelny naklad? Lze jeho aktivitu pojmout jako prilezitostnou praci a aplikovat zde par.10 odst. 3a) ZDP? Dekuji.
Při řešení projektů z dotací MPO nebo MŠMT dostává příjemce ( dříve řešitel ) od poskytovatele dotaci. Tuto poskytuje obvykle spolupříjemci ( dříve spoluřešiteli ). Je správné vyfakturovat příjemci tuto částku ( dotační ) včetně DPH ? Při převážném plnění duševní vývojovou prací by tak spolupříjemce vracel poskytovateli zpětně finance z dotace, teoreticky až 19 %. Rovněž k tomuto problému neexistuje u nás jasná legislativa.
Dobrý den, moc Vás prosím o poradu: Podnikám jako fyzická osoba v autoopravárenství, vedu účetnictví /podvojné/ a jsem plátce DPH. Automobil, zahrnutý do majetku jsme po havarii opravili, vystavili fakturu a předložili ji pojišťovně. Ta nám uhradila částku faktury, ale bez DPH. Jak mám zaúčtovat DPH, musím ji odvést?Děkuji předem.
Dobry den,setkal jsem se v literature s tim, ze u sdruzeni bez pravni subjektivity, se vede evidence/ucetnictvi jak kazde osoby zvlast tak i spolecne. Dale pak, ze se musi evidovat zda prijem ci vydaj je jako prijem/vydaj sdruzeni ci jako prijem/vydaj konkertni osoby. Tomuto nerozumim. Preci se bude vzdy jednat o spolecne prijmy/vydaje. Muzete mi toto objasnit popr. uvest priklad u sdruzeni zabyvajici zprostredk. cinnosti obchodu a sluzbach? Dekuji.
Jsem na rodičovské dovolené a s kamarádkou si chceme otevřít obchod. Mohu při pobírání rodičovského příspěvku mít živnostnský list? A jak je to s dávkami sociálního a zdravotního zabezpečení, tedy s jejich placením.Dále bych prosila o radu, kam všude se zaregistrovat (FÚ atd.). Jestli mi s tím prosím můžete poradit, nemám v této oblasti žádné zkušenosti, nebo kam se mám obrátit nebo vyhledat příslušné zákony. Děkuji.